Openwrt K on la Fonera without serial console...when DD-WRT?

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
goldserve
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 115

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 20:01    Post subject: Reply with quote
The redboot works for me. Use PUTTY as the telnet client and everything should be A OK.
Sponsor
billibling
DD-WRT Novice


Joined: 23 Dec 2006
Posts: 14

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 20:42    Post subject: Reply with quote
i tried to compile your source tarball timbuktu.
but i got following error:

make[5]: Entering directory `/opt/patch/kamikaze-r5946/build_mips/busybox-1.3.1'
LINK busybox_unstripped
/opt/patch/kamikaze-r5946/build_mips/busybox-1.3.1/scripts/trylink: 5: function: not found
/opt/patch/kamikaze-r5946/build_mips/busybox-1.3.1/scripts/trylink: 11: Syntax error: "}" unexpected
make[5]: *** [busybox_unstripped] Error 2
make[5]: Leaving directory `/opt/patch/kamikaze-r5946/build_mips/busybox-1.3.1'
make[4]: *** [/opt/patch/kamikaze-r5946/build_mips/busybox-1.3.1/.built] Error 2
make[4]: Leaving directory `/opt/patch/kamikaze-r5946/package/busybox'
make[3]: *** [busybox-compile] Error 2
make[3]: Leaving directory `/opt/patch/kamikaze-r5946/package'
make[2]: *** [compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/opt/patch/kamikaze-r5946/package'
make[1]: *** [package/compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/opt/patch/kamikaze-r5946'
make: *** [world] Error 2

allready tried to edit line 5 to
function try() {
but this does not help..




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 20:46    Post subject: Reply with quote
Wait a bit, I'll upload a new one with Busybox 1.2.1 in a few hours...

Busybox 1.3.1 is still broken.
goldserve
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 115

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 20:48    Post subject: Reply with quote
If someone gives me a webhost where I can upload the files, I got a 5953 woring with 1.2.1

Code:

BusyBox v1.2.1 (2007.01.01-14:49+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

  _______                     ________        __
 |       |.-----.-----.-----.|  |  |  |.----.|  |_
 |   -   ||  _  |  -__|     ||  |  |  ||   _||   _|
 |_______||   __|_____|__|__||________||__|  |____|
          |__| W I R E L E S S   F R E E D O M
 KAMIKAZE (bleeding edge, r5953) -------------------
  * 10 oz Vodka       Shake well with ice and strain
  * 10 oz Triple sec  mixture into 10 shot glasses.
  * 10 oz lime juice  Salute!
 ---------------------------------------------------
root@OpenWrt:~#
mr.f00
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2006
Posts: 5

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 20:52    Post subject: Reply with quote
Timbuktu wrote:
mr.f00 wrote:
how i have to compile my kamikaze image????
Easy. Setup a development environment (on Windows with the VMware player and a Ubuntu Image, see the sticky thread in the OpenWrt Developers forum).

Or wait a bit and I'll upload a new image. I think nbd already fixed the Busybox issues in subversion...


.... i dont mean the general compiling Wink,
i compiled kamikaze by my own but i want that gpio devices.... but seems have to patch gpio.c and add atheros support....
niederwe
Donator


Joined: 31 Aug 2006
Posts: 45

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 21:11    Post subject: Reply with quote
goldserve wrote:
If someone gives me a webhost where I can upload the files, I got a 5953 woring with 1.2.1


maybe you ask k0k0 - take a look to the german forum -> http://www.fonboard.de/fonera-|-anderes-betriebssystem-draufflashen-t1358-s60.html

under http://ipkg.k1k2.de/ they want publish some files for lafonera
bingobommel
DD-WRT User


Joined: 13 Nov 2006
Posts: 55

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 23:11    Post subject: Reply with quote
@goldserve: did you try to reflash after you flashed with the ne precompiled build or do you mean the old precompiled version from heini66?
goldserve
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 115

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 23:18    Post subject: Reply with quote
I built my own image with the latest source but version 1.2.1 busybox and it works. I had flashed a bad image so i went back to redboot and flashed my new image and everything is fine.

On a side note, I also included wpa_supplicant and other wireless tools and i've been able to get the fon router to connect to another router using WPA.

I'm no openwrt and linux expert so i have no clue on how to set the routing tables to bridge the ethernet and port forward...




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 0:07    Post subject: Reply with quote
New working images (with Busybox 1.2.1) uploaded:

- [URL=]/kamikaze/atheros-2.6/[/URL]

EDIT: gone, heini66 hosts the images now...


Last edited by on Tue Jan 02, 2007 1:12; edited 1 time in total
hw0012
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jan 2007
Posts: 2

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 0:10    Post subject: Reply with quote
Hi there,

I'm trying myself to explore the fonera, and I like your work. I tried to follow the instructions given on the sumary.

My Fonera is/was running 0.7.0.-rev4.

I gained SSH with the part II Hack and all worked fine. I also secured my fonera from being updated by fon and made SSH constantly.

I hadn't pluged it to the internet, so there has been no connection to fon before i tried to flash it.

My Problem is, after i made the first Step (i had to plug it to my wrt-54gl now, for the first time, to get internet on the fonera)

Quote:
cd /tmp
wget http://coppercore.net/~kevin/fon/openwrt-ar531x-2.4-vmlinux-CAMICIA.lzma
mtd -e vmlinux.bin.l7 write openwrt-ar531x-2.4-vmlinux-CAMICIA.lzma vmlinux.bin.l7
reboot

It didn't start again. Even Reset by resetbutto does noch work in anyway. I tried all possibillitys to reset the box. So, what is it doing:

on startup, there is only the power led on. Than (after half an hour of waiting) nothing more happens. The wlan led is no more on. I tried to plug it with crossover to my gentoo box and telnet to it (i tried 192.168.1.1 and .1.254). When it's connected to the computer, first 10 seconds nothing happens, and then the Internet Led turns on. Everytime while I'm generating networktraffic (with ping or something) the led is blinking.

Doe's anyone know this Problem too, or do i have to reflash it by serial/jtag?

Greetings

Andre

ps: if webspace for images is still needes, I can offer some Space on my rootserver.
goldserve
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 115

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 0:12    Post subject: Reply with quote
It looks like you could pass with serial to recover your box. Hope it works out for you.
0511medien
DD-WRT Novice


Joined: 12 Jul 2006
Posts: 33

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 0:14    Post subject: Reply with quote
It seems the problem with busybox and telnetd has been fixed: https://dev.openwrt.org/changeset/5959

Remember to activate "Support standalone telnetd (not inetd only)" in menuconfig (CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_FEATURE_TELNETD_STANDALONE)


Last edited by 0511medien on Tue Jan 02, 2007 0:23; edited 1 time in total




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 0:15    Post subject: Reply with quote
0511medien wrote:
It seems the problem with busybox and telnetd has been fixed: https://dev.openwrt.org/changeset/5959
Too late, for now. My image is with Busybox 1.2.1. I'll upload a new one in a month or so... but you can always build your own.
0511medien
DD-WRT Novice


Joined: 12 Jul 2006
Posts: 33

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 0:27    Post subject: Reply with quote
I'm still trying to build one with webif^2 - which would finally give us a GUI for La Fonera. So far I was unsuccessful: http://xwrt.berlios.de/forum/index.php/topic,52.0.html




Joined: 01 Jan 1970
Posts:

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 0:28    Post subject: Reply with quote
0511medien wrote:
I'm still trying to build one with webif^2 - which would finally give us a GUI for La Fonera. So far I was unsuccessful: http://xwrt.berlios.de/forum/index.php/topic,52.0.html
The webif^2 is not yet ready for Kamikaze...

EDIT: I deleted the the atheros-2.6 stuff from my webspace because heini66 has newer versions. See the other thread.
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next Display posts from previous:    Page 4 of 9
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum