Difficulty W/ Client Setup

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
Snow Naught
DD-WRT Novice


Joined: 03 Sep 2012
Posts: 3

PostPosted: Mon Sep 03, 2012 6:56    Post subject: Difficulty W/ Client Setup Reply with quote
So I bought a DIR-615 Rev. I1 to make a client mode connection to the land lord's modem/router.

The only issue is, it's not working. I've never used DD-WRT before, so this is a new experience for me.

I copied the SSID, encryption and password so it mirrored the primary router. I changed the subnet and connected through the Site Survey option in Status.

Primary Router's Information:
http://imageshack.us/photo/my-images/717/67394577.png/

Additional Primary Information:
http://imageshack.us/photo/my-images/834/27942603.png/

DD-WRT Wireless Status:
http://imageshack.us/photo/my-images/198/ddwrt1.png/

DD-WRT Configurations:
http://imageshack.us/photo/my-images/836/ddwrt2.png/

DD-WRT Changes to the Subnet:
http://imageshack.us/photo/my-images/15/ddwrt4.png/

Additional Information:
http://imageshack.us/photo/my-images/189/ddwrt3.png/

So the Primary is 192.168.2.1 and my secondary client router is 192.168.0.1.

I am not sure what the issue is, but it won't connect to that primary router. (That Bell Router/Modem, there is barely any configuration options and the MAC filtering is disabled - Out of ideas.)

Any thoughts?
Sponsor
smschmidt
DD-WRT User


Joined: 03 Sep 2012
Posts: 58
Location: Kansas

PostPosted: Mon Sep 03, 2012 10:37    Post subject: Re: Difficulty W/ Client Setup Reply with quote
change your router name don't use dd-wrt change it i don't want to explain why just do it please!
use a friendly name that your use to seen.
is your DIR-615 Rev. I1 close to your main computer flashed with dd-wrt? if you said, yes Great
yes you will not have internet until you set this up correctly plug a cat5 cable on port 1 on your
don't use the internet port on the DIR-615 Rev. I1.
DIR-615 Rev. I1 router plug other end into your cat5 port on your computer.

type in your ip address time to setup your DIR-615 Rev. I1 router flashed with dd-wrt
First Step: goto Security see all the check marks uncheck all then at the top you see spi firewall click disable
in that order only or it will not work. if you said, done Great.
apply settings log back into router

Second Step: Setup network setup
ip
192.168.0.1
subnet mask
255.255.255.0
gateway
xxx.xxx.x.x
apply settings log back into router

Third Step: Status Router Information click on wireless click on site survey join your landlords router

Forth Step: click wireless should say wireless mode client wireless network mode mixed wireless network name (SSID)
network Configuration bridged leave setting alone. if you said, done Great.
apply settings log back into router

wireless Securty mode disable apply settings log back into router
no one can connect to your DIR-615 Rev. I1 router flashed with dd-wrt 80)
you should start to see a WAN IP: 192.168.2.1 give it time to pickup the router internet connection.
type in any webpage you should have internet connection hardwired without wireless connection sweet.
Enjoy 80) your welcome
Snow Naught
DD-WRT Novice


Joined: 03 Sep 2012
Posts: 3

PostPosted: Mon Sep 03, 2012 17:55    Post subject: Reply with quote
I tried your instructions, but to no avail.

I've also followed the instructions found on this page.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Client_Mode_Wireless

Alas, I've yet to see anything work.
smschmidt
DD-WRT User


Joined: 03 Sep 2012
Posts: 58
Location: Kansas

PostPosted: Mon Sep 03, 2012 23:12    Post subject: Reply with quote
here watch both of them they helped me get mine setup and working.

wireless repeater on a linksys wrt54gs router using dd-wrt
http://xxx.youtube.com/watch?v=08eVqpPVGiU&feature=player_embedded

dd-wrt setup a clint brige and repeater bridge
http://xxxx.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ud-Hq3kgvk4
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Tue Sep 04, 2012 7:38    Post subject: Reply with quote
if u use client mode check this:

-correct wan ip setting
-correct wifi encryption

_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum