TENDA W311R - Bad flash recover and Install dd-wrt firmware!

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Ralink SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 21, 22, 23  Next
Author Message
RogFanther
DD-WRT User


Joined: 24 May 2008
Posts: 156

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 16:30    Post subject: Reply with quote
Hey Kapastratos,

Just curious , how did you manage to detect those points were from Tx/Rx ? Just luck, seeing them and trying, or there were another more "scientific" method used ?

Thanks.
Sponsor
kapastratos
DD-WRT Novice


Joined: 04 Oct 2008
Posts: 33
Location: Romania

PostPosted: Tue Feb 09, 2010 7:26    Post subject: Reply with quote
RogFanther wrote:
Hey Kapastratos,

Just curious , how did you manage to detect those points were from Tx/Rx ? Just luck, seeing them and trying, or there were another more "scientific" method used ?

Thanks.


I had a feeling that those pins has to be there for a reason so I had to try to see if I get some output on a putty console. I got some output than I had to find the correct speed.

Thank you
tanec
DD-WRT Novice


Joined: 11 Feb 2010
Posts: 1

PostPosted: Thu Feb 11, 2010 20:57    Post subject: Reply with quote
Hello people. Sorry for a little level of my english.

I have TENDA w311r+ who have one 16M-BIT [2M x 8 / 1M x 16] 3V SUPPLY FLASH MEMORY KH29LV160D T/B and

2M X 4 BANKS X 16 BITS SDRAM W9812G6IH.

If i follow the instruction on first post, can i install dd-wrt at my router, and how they work at my rotuer.

Thanks in advanced!
newman_kg
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 5

PostPosted: Thu Feb 11, 2010 22:26    Post subject: Reply with quote
tanec wrote:
Hello people. Sorry for a little level of my english.

I have TENDA w311r+ who have one 16M-BIT [2M x 8 / 1M x 16] 3V SUPPLY FLASH MEMORY KH29LV160D T/B and

2M X 4 BANKS X 16 BITS SDRAM W9812G6IH.

If i follow the instruction on first post, can i install dd-wrt at my router, and how they work at my rotuer.

Thanks in advanced!

you can't install dd-wrt, your router has only 2Mb flash and dd-wrt needs 4Mb


kapastratos
i wonder, if it possible to return on stock firmware after flashing dd-wrt or dlink firmware without serial console?
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Thu Feb 11, 2010 22:37    Post subject: Reply with quote
no support for 2mb flash
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
zbrahead91
DD-WRT Novice


Joined: 23 Feb 2010
Posts: 2

PostPosted: Tue Feb 23, 2010 3:53    Post subject: Reply with quote
Just got sent to this page by Tenda Tech Support Very Happy
newman_kg
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 5

PostPosted: Tue Mar 09, 2010 13:27    Post subject: Reply with quote
it seems kapastratos has left the building

may be someone else knows, is it possible to return on stock firmware after flashing dd-wrt or dlink firmware without serial console?
darien_fawk
DD-WRT Novice


Joined: 03 Apr 2010
Posts: 2

PostPosted: Sat Apr 03, 2010 11:08    Post subject: Reply with quote
Can somebody provide me a step-by-step guide how to install dd-wrt on 311r+ ? I Have H2 version. Ive tried everything. THX for any support.
kapastratos
DD-WRT Novice


Joined: 04 Oct 2008
Posts: 33
Location: Romania

PostPosted: Tue Apr 20, 2010 5:41    Post subject: Reply with quote
darien_fawk wrote:
Can somebody provide me a step-by-step guide how to install dd-wrt on 311r+ ? I Have H2 version. Ive tried everything. THX for any support.


read this from the start Smile (my #1 post)
kapastratos
DD-WRT Novice


Joined: 04 Oct 2008
Posts: 33
Location: Romania

PostPosted: Thu Apr 22, 2010 22:58    Post subject: Reply with quote
Because I had alot of requests for a modified dir300 b1 dd-wrt firmware for this w311r router and nobody from dd-wrt team did it already, I had to hexedit 2 files for you guys.

Load one of this files to your w311r router and enjoy dd-wrt!

Have fun!
newman_kg
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 5

PostPosted: Fri Apr 23, 2010 5:01    Post subject: Reply with quote
kapastratos wrote:
Because I had alot of requests for a modified dir300 b1 dd-wrt firmware for this w311r router and nobody from dd-wrt team did it already, I had to hexedit 2 files for you guys.

Load one of this files to your w311r router and enjoy dd-wrt!

Have fun!
will ask one more time...
is it possible to return on stock firmware after flashing dd-wrt or dlink firmware without serial console?
kapastratos
DD-WRT Novice


Joined: 04 Oct 2008
Posts: 33
Location: Romania

PostPosted: Fri Apr 23, 2010 13:57    Post subject: Reply with quote
newman_kg wrote:
will ask one more time...
is it possible to return on stock firmware after flashing dd-wrt or dlink firmware without serial console?


To switch to original firmware from d-link firmware or dd-wrt firmware you need serial connection.

To switch from original firmware to dd-wrt firmware or d-link firmware you need serial connection.

To switch from dd-wrt firmware to another version of dd-wrt firmware you can do it from admin pannel.

To switch from tenda firmware to another version of tenda firmware you can do it from admin pannel.

To switch from d-link firmware to another version of d-link firmware you can do it from admin pannel.
darien_fawk
DD-WRT Novice


Joined: 03 Apr 2010
Posts: 2

PostPosted: Fri Apr 23, 2010 18:08    Post subject: Reply with quote
This is weird. Ive tried to update my tenda router with those modified files, but after reboot of the router, i still get the standard tenda menu.

EDIT: ou sh.. Ive just noticed that i need serial connection. sorry Smile
duongfx
DD-WRT Novice


Joined: 22 Apr 2010
Posts: 3

PostPosted: Sat Apr 24, 2010 17:48    Post subject: Reply with quote
Thank for sharing of kapastratos!
I have a w311r and i disassembly after i have 2 Rom file,but i detected my w311r just have 2MB Flash Rom KH29LV160CBTC-70 and 16MB RAM W9812G6IH 2M × 4 BANKS × 16 BITS SDRAM.

That's good experience,there a way to detect your Flash size without remove the cover,that depend on size of original firmware,if original firmware < 2M then size of flash rom just like that,either!
Sorry about my english !

God help me!!!
duongfx
DD-WRT Novice


Joined: 22 Apr 2010
Posts: 3

PostPosted: Sat Apr 24, 2010 18:47    Post subject: How to change MAC address of AP ??? Reply with quote
Sometime you want to change BSSID of wireless AP to over MAC filter.I hear somebody can be do that in forum. I'm sure it not depend on firmware because i already change firmware sometime but BSSID still no change. Somebody help me!!
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 21, 22, 23  Next Display posts from previous:    Page 2 of 23
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Ralink SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum