D-Link DIR-825 Rev. B - Porting DD-WRT

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 147, 148, 149  Next
Author Message
bedub1
DD-WRT Novice


Joined: 04 Jan 2011
Posts: 31

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 0:25    Post subject: Reply with quote
I reverted back to the last-known working version, 29974, and the 5ghz AES client-bridge is working perfectly. I guess I can try to step-upgrade my way to the newest version, and see when it dies. That might help figure out which version introduced the problem.
Sponsor
REDXIII
DD-WRT Novice


Joined: 21 Sep 2014
Posts: 10

PostPosted: Sun Nov 19, 2017 14:08    Post subject: Reply with quote
tatsuya46 wrote:
yes use latest build look below in red font

Thank you
I just flashed it,
I'm surprised, once the upgrade was done I didn't needed to restore my settings backup.
The version as changed and my settings still are there, is it normal? Or will they leave at next reboot?
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2021
Location: Canada

PostPosted: Sun Nov 19, 2017 14:25    Post subject: Settings Reply with quote
Unless you change the setting on the upgrade page from do not restore defaults to restore defaults. Yes, your settings will be kept, this can cause problems when coming from a very old build (more than 6 months old). Which is why the reset to defaults option is on that page. Never restore a back up file to a different version of dd-wrt than it was created on, just input all of the settings manually.
_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
REDXIII
DD-WRT Novice


Joined: 21 Sep 2014
Posts: 10

PostPosted: Sun Nov 19, 2017 18:12    Post subject: Re: Settings Reply with quote
ian5142 wrote:
Unless you change the setting on the upgrade page from do not restore defaults to restore defaults. Yes, your settings will be kept, this can cause problems when coming from a very old build (more than 6 months old). Which is why the reset to defaults option is on that page. Never restore a back up file to a different version of dd-wrt than it was created on, just input all of the settings manually.


Oh oh, I come from a revision from 2014... (v24-sp2 02/19/14)
What should I do then? Reset to defaults setting and then manually re-enter all parameters?
mattlward
DD-WRT Novice


Joined: 28 Sep 2006
Posts: 33

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 23:13    Post subject: SNMP missing... DIR-825 Reply with quote
I just upgraded to r33772 hoping to get SNMP back, this version does not appear to have it either.

This device is running in AP mode, therefore no routing on the box. Is this the cause of the missing SNMP? STD is listed as having SNMP installed.

Can someone point me to a build that does support SNMP.

I have SNMP support on my TPLink running v3.0-r29519 std.
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2021
Location: Canada

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 1:13    Post subject: Re: Settings Reply with quote
REDXIII wrote:
ian5142 wrote:
Unless you change the setting on the upgrade page from do not restore defaults to restore defaults. Yes, your settings will be kept, this can cause problems when coming from a very old build (more than 6 months old). Which is why the reset to defaults option is on that page. Never restore a back up file to a different version of dd-wrt than it was created on, just input all of the settings manually.


Oh oh, I come from a revision from 2014... (v24-sp2 02/19/14)
What should I do then? Reset to defaults setting and then manually re-enter all parameters?


Yes, that is exactly what you should do in that case.

As for mattlward's question about SNMP support, I have a feeling it was dropped at a certain point due to size limitations (8 MiB flash). If you absolutely need SNMP, then upgrade to a router with at least 16 MiB of flash space (TP-Link Archer C7 v2, v3, or v4), 128 MiB is also available but more prominent on the Broadcom side (Asus N66U).

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
rax369
DD-WRT Novice


Joined: 11 Jun 2016
Posts: 15

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 0:52    Post subject: Reply with quote
Looking for some advice here...

Have been using FW 2017-04-24-r31899 for quite some time on my D-Link DIR-825.

If I'd like to choose a stable build for that router, what release could you guys recommend me to use?
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2021
Location: Canada

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 4:45    Post subject: Build Reply with quote
I am currently using 33986 on my 825 B1. It seems stable to me. I only use it as a WDS Station to serve my PS3.
_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
rax369
DD-WRT Novice


Joined: 11 Jun 2016
Posts: 15

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 18:02    Post subject: Reply with quote
Thanks for your reply ian5142. Hopefully that build could also work well with streaming services. Have been having lately lots of problems with those services, but apparently is my ISP the guilty, not my current router fw.

Anyone else using a more updated version after FW 2017-04-24-r31899?
bedub1
DD-WRT Novice


Joined: 04 Jan 2011
Posts: 31

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 18:36    Post subject: Re: Build Reply with quote
ian5142 wrote:
I am currently using 33986 on my 825 B1. It seems stable to me. I only use it as a WDS Station to serve my PS3.

When you say WDS Station, is that a Client Bridge?
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2021
Location: Canada

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 20:04    Post subject: Repeating differences Reply with quote
See this link for differences between repeating modes:
https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linking_Routers
https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeating_Mode_Comparisons#Repeating_Mode_Comparison_Table


WDS is a true transparent bridge, client bridge is just a software hack. https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/WDS_Linked_router_network

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
dave843
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2017
Posts: 6

PostPosted: Sun Dec 17, 2017 20:19    Post subject: DIR-825 C1 Reply with quote
I have a DIR-825 C1 that is running a really old version of DDWRT. It is v24-sp2 (03/25/13) std.

I (obviously) haven't been here in several years. Is there a way to determine the latest appropriate stable build for my router? I don't need VPN, DynDNS, etc. I just use it as an AP.

I've seen the instructions that I will need to use to upgrade the router.
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2021
Location: Canada

PostPosted: Sun Dec 17, 2017 21:29    Post subject: Upgrade Reply with quote
I have ver B1, I would suggest 34080 at this time.

See the link in my signature.

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
bcus
DD-WRT Novice


Joined: 24 Jan 2018
Posts: 2

PostPosted: Tue Mar 13, 2018 23:34    Post subject: Reply with quote
I have the DIR 825 Ver B1, i am trying to convert this router to DDWRT but i am having a lot of problems. The router had the old 2.04N firmware, upgrade to latest 2.09N from dlink website.

I have successfully converted one B1 without a problem, but i have 2 more B1 routers that i cannot load DDWRT on them. When i put the router on 30/30/30 Firmware upgrade mode, and try to load the factory to ddwrt NA.bin file, after some time i get the following message:

Incorrect hardware ID image, Please check !
NOTICE !!
•Please select the correct image !

factory-to-ddwrt_13832_NA.bin
factory-to-ddwrt_35244_NA.bin

both dont work. Any ideas ??
Running IE version 11
Running FF version 59.0 (64-bit)

FCC ID: KA2DIR825B1
IC: 4216A-IR825

D-Link Corporation 17595 Mt. Herrmann Fountain Valley CA United States 92708 KA2DIR825B1 Original Equipment 11/12/2008 2412.0 2462.0
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2021
Location: Canada

PostPosted: Wed Mar 14, 2018 11:58    Post subject: Factory Firmware Reply with quote
What is the current factory firmware on the other two routers? 2.09 NA?

Did you try the note at the bottom of the Out of the box instructions section?

Quote:

NOTE as of November 2017: The factory-to-ddwrt files from builds 14280 and later DO NOT appear to load with the hidden firmware upgrade menu when the B1 version router is running the factory version 2.07NA. Use the one from build 13832 located here https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2010/02-03-10-r13832/dlink-dir825-revb/factory-to-ddwrt_NA.bin Unfortunately this firmware is very buggy and it may require that you do a command-line update to a newer version of dd-wrt as shown here (https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Installation#Method_3:_Flashing_with_Command_Line) as the webflash with it may fail. It also appears to run very slowly and the lights on the router do not show as described in these instructions. When I worked with it I had to configure the router IP address and default gateway from the command line since the web interface kept crashing.

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 147, 148, 149  Next Display posts from previous:    Page 148 of 149
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum