Most devices can't see R7800 when VHT160(160mhz)?

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
nightwind209
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2017
Posts: 9

PostPosted: Sun Nov 26, 2017 15:05    Post subject: Most devices can't see R7800 when VHT160(160mhz)? Reply with quote
HI everyone

I bought a R7800 last week and update to DD-WRT immediately.
My smartphone can see R7800 when Wireless-5G is VHT160(80+80mhz).
(smartphone:Sony Xperia XZ)

But when R7800 Wireless-5G is VHT160(160mhz) my phone can't see it in Wi-Fi list.
I try channel 36 and 64 with any extension channel.
All can't see in Wi-Fi list.
Is it normally?
Or my R7800 need to send repair?

I try to search in google but no any information.
Hope can get some answers here.

Thank your watching.

(Sony Xperia XZ is my only device can use Wireless-5G)
Sponsor
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 3857
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Sun Nov 26, 2017 15:27    Post subject: Reply with quote
80+80 is quite too much and not many clients support it, at
all...try 40+40 instead, also some client need to have static IP to be shown in the GUI...
if it needs repairs try hammer first, well that's a good joke.... Idea

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 -----DD-WRT 44538 BS AP,NAT
TP-Link WR740Nv4 -----DD-WRT 44251 BS WAP/Switch
TP-Link WR1043NDv2 ---DD-WRT 44538 BS AP,NAT,AP Isolation,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 ---DD-WRT 44538 BS AP,NAT,AD Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 ---Gargoyle OS 1.12.0 AP,NAT,QoS,Quotas
Qualcomm/IPQ8065
Netgear R7800 -----DD-WRT 44538 BS AP,NAT,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,Local DNS,DoT
Broadcom
Netgear R7000 -----DD-WRT 44538 BS AP,Wi-Fi OFF,NAT,AD-Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
apt-get
DD-WRT Novice


Joined: 29 Oct 2017
Posts: 8

PostPosted: Sun Nov 26, 2017 19:19    Post subject: Reply with quote
I have a similar problem on my R7800 but with 80MHz already.

I can see the SSID with VHT80 set but I cannot connect. This is with a BlackBerry KEYone and a ~ three year old Intel NIC in my notebook.

Only 40MHz and below work.
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7373
Location: YWG, Canada

PostPosted: Sun Nov 26, 2017 23:07    Post subject: Reply with quote
with any extension channel? no wonder.. it needs to be properly set or all sorts of issues happen, i have no vht160 devices, but they all see and connect at their highest supported rate fine

and dont be using any X-Only rates, theyre implmented wrong & also cause issues, use mixed, ng-mixed, ac/n-mixed

_________________
LATEST FIRMWARE(S)

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150/QCA9984/QCA9882 ----> DD-WRT v3.0-r44583 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------------> DD-WRT v3.0-r44586 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 ------------------------> DD-WRT v3.0-r44586 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------------> DD-WRT v3.0-r44586 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 --------------------------> DD-WRT v3.0-r44583 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
nightwind209
DD-WRT Novice


Joined: 26 Nov 2017
Posts: 9

PostPosted: Mon Nov 27, 2017 12:44    Post subject: Reply with quote
I spend time to test some setting and find some combination for my Xperia XZ(Taiwan).

VHT160(160mhz) with UUU(+14) or LLL(-14)
Wireless Channel-Extension Channel
100-UUU
104-UUU
108-UUU
112-UUU
128-LLL
132-LLL
136-LLL
140-LLL

The signal 100-UUU better then 140-LLL in same room.
Two wall between room and R7800
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7373
Location: YWG, Canada

PostPosted: Mon Nov 27, 2017 21:48    Post subject: Reply with quote
all those are invalid except 100+uuu and 128+lll...
_________________
LATEST FIRMWARE(S)

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150/QCA9984/QCA9882 ----> DD-WRT v3.0-r44583 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------------> DD-WRT v3.0-r44586 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 ------------------------> DD-WRT v3.0-r44586 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------------> DD-WRT v3.0-r44586 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 --------------------------> DD-WRT v3.0-r44583 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum