Trendnet TEW-652BRP, Atheros AR9130, DLink DIR-615 C1

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 24, 25, 26  Next
Author Message
tabster
DD-WRT Novice


Joined: 28 Jan 2009
Posts: 16

PostPosted: Wed Dec 30, 2009 6:01    Post subject: Reply with quote
[quote]I noticed that the support status for DIR-615 was changed to "no" from "wip". I guess this router has been given up by dd-wrt. Sad
perhaps someone made an error, the tew 652 is still listed as a wip and it has the same hardware as the dir 615 c1.
Sponsor
dbisoi
DD-WRT Novice


Joined: 12 Jan 2010
Posts: 1

PostPosted: Tue Jan 12, 2010 21:00    Post subject: flashing TEW 652 BRP with DIR 615 FW Reply with quote
Hi,
Can some one share the the DIR 615 fw file edited with hex editor and ready to be used for flashing the TEW 652?
I am not very familiar with the usage of hex editors and hence this request.I am thinking of flashing the fw of my Trednet TEW 652 BRP with the DIR 615's becuase i am seeing a lot of disconnections on my Trendnet.Will doing so help?
Thanks,
Dbisoi
netmind
DD-WRT Novice


Joined: 07 Jul 2009
Posts: 16

PostPosted: Fri Feb 05, 2010 3:04    Post subject: Now Supported ?? Any tried Reply with quote
According to the supported devices list both the tew-652brp and DIR-615 are now supported? This would be great news!!!

I bought my tew-652brp a year ago on faith that it would get supported. Would be hugely gratifying if that's finally come true.

Anyone tried this yet?

There is a pretty active thread right now on the dir-615 with people trying it out and working out the kinks (at least for the D rev). But I can't seem to find a thread for the tew-652brp.
steveg1701
DD-WRT Guru


Joined: 05 Jan 2010
Posts: 571
Location: Orlando, FL

PostPosted: Fri Feb 05, 2010 3:19    Post subject: Reply with quote
Quote:
Can some one share the the DIR 615 fw file edited with hex editor and ready to be used for flashing the TEW 652?


I haven't been able to find the DIR 615 C1 build yet so I jumped through some hoops Twisted Evil and loaded the TrendNet software. Seems fine so far!

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?path=downloads%2Fothers%2Feko%2FBrainSlayer-V24-preSP2%2F02-03-10-r13832%2Ftrendnet-tew652brp/
netmduser
DD-WRT Novice


Joined: 02 Jan 2009
Posts: 7

PostPosted: Fri Feb 05, 2010 22:51    Post subject: Reply with quote
Lots of good news lately. Could someone kindly explain if dd-wrt is available for tew-632brp? I have been able to get dlink-615 c1 firmware running on this without issue as many of you have. But just wondering if dd-wrt is available for tew-632brp?
Kewlj1313
DD-WRT Novice


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 4

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 1:40    Post subject: Reply with quote
Hello all,

Check out my other post, I was able to get DD-WRT working on my DIR-615 C1 Smile

dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=404851#404851

Thanks!

_________________
numizmatyka


Last edited by Kewlj1313 on Fri Nov 11, 2011 16:19; edited 1 time in total
TKP
DD-WRT Novice


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 1

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 6:36    Post subject: Reply with quote
Kewlj1313 wrote:
Hello all,

Check out my other post, I was able to get DD-WRT working on my DIR-615 C1 Smile

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=404851#404851

Thanks!


Wait, so doesn't that mean it should work on the TEW-652BRP? Who wants to guinea pig it?
amf5
DD-WRT Novice


Joined: 31 Oct 2009
Posts: 6

PostPosted: Sat Feb 06, 2010 21:56    Post subject: Reply with quote
TKP wrote:
Kewlj1313 wrote:
Hello all,

Check out my other post, I was able to get DD-WRT working on my DIR-615 C1 Smile

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=404851#404851

Thanks!


Wait, so doesn't that mean it should work on the TEW-652BRP? Who wants to guinea pig it?


I finally got around to flashing it (used the TEW-632BRP factory-to-ddwrt file under recovery mode since I had OpenWRT on it) and it seems to work alright, Client Bridge mode keeps disassociating though and seems to have problems with DHCP. Wireless repeater modes are unavailable, although this isn't too surprising considering support for it appears to be missing in the driver itself.
sonic2000
DD-WRT Novice


Joined: 17 Oct 2008
Posts: 6

PostPosted: Sun Feb 07, 2010 14:39    Post subject: Reply with quote
Has anyone tried flashing with the new TEW-632BRP on a TEW-632BRP router? If so, any comments about the process and what hardware version do you have?

I have version 1.2 and i'm not sure the differences it has compared to 1.1 so i'm reluctant to flash it, hope anyone can give me some feedback. Thanks.
Azriel
DD-WRT Novice


Joined: 10 Feb 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Feb 10, 2010 8:02    Post subject: Reply with quote
One man posted on Trendnet's Russian Forum. He's flashed new dd-wrt firmware on TEW-632BRP. Provider Beeline (former Corbina) in Moscow. VPN over PPTP connection terminating after 2-3 min. ping increasing to 5-300 ms from stable 1-2ms on original firmware. And finally provider blocked one port because intensive multicast flood have began. So I waiting more stable version because of this. I have same provider.
cybero2912
DD-WRT Guru


Joined: 18 Jun 2006
Posts: 1190
Location: Berlin

PostPosted: Sat Feb 13, 2010 22:49    Post subject: Reply with quote
I have a TEW-632BRP A1.0R
I tried to load "tew632brp-factory-to-ddwrt-firmware.bin" using recovery mode but I get: "Incorrect hardware ID image, Please check !"
then I compared HW ID in original FW and DD-WRT (at the end of the FW file) using hexedit and it is identically: AP81-AR9130-RT-070614-00

any ideas how to load DD-WRT on this device?
Doppelgangergang
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2010
Posts: 2

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 4:53    Post subject: Reply with quote
Using the Trendnet TEW-632BRP with DD-WRT and IT WORKS!

Massive thanks to DD-WRT for that release. Very Happy My Wireless has improved!

HOW TO DO IT:

What I did is that I flashed this firmware so that my Trendnet router uses DLink 615 Firmware. Then on the DLink control panel, I flashed my hex-edited firmware below. A successful flash, a two minute wait time for the router to reboot and presto! DD-WRT on 632BRP. ^^

Disclaimer: Use at your own risk. What works for me may not work for you.
cybero2912
DD-WRT Guru


Joined: 18 Jun 2006
Posts: 1190
Location: Berlin

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 11:39    Post subject: Reply with quote
@Doppelgangergang:
which version of the TEW-632BRP are you using?
Borage
DD-WRT User


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 422

PostPosted: Sun Feb 14, 2010 14:18    Post subject: Reply with quote
It says activation required for TEW-632BRP in the router database. Smile
rotmistr
DD-WRT Novice


Joined: 06 Aug 2009
Posts: 3

PostPosted: Mon Feb 15, 2010 9:08    Post subject: Reply with quote
Installing dd-wrt onto 632brp was quite easy:
1. I placed my router into recovery mode holding the reset key while plugging the AC.
2. I connected it by ethernet to the computer, manualy assigned IP adress kind of 192.168.1.x and reached my router through http://192.168.1.1
3. Then I just flashed it with this firmware.

The only issue I've noticed is 1mbps speed limit for client mode.
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 24, 25, 26  Next Display posts from previous:    Page 16 of 26
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum