Neatgear modem only connects to internet via lan line>rou

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Ralink SoC based Hardware
Author Message
LRC1962
DD-WRT Novice


Joined: 04 Dec 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Apr 12, 2024 0:02    Post subject: Neatgear modem only connects to internet via lan line>rou Reply with quote
While getting sleep the router shut down for some unknown reason I can figure out.
On getting it powered up I could no longer connect to my modem.
Rebooted modem and router. Same issue occurred.
By accident I plugged in my modem line into a lan line and I now have internet again.
Laptop is connect to modem via eth0 and phone and tablet via wifi. same issues.
Am using a Netgear AC2000. I believe it is a 03-25-2024-r55460 netgear-r6850 build. Problem is I can not access 192.168.1.1 via a ping or a browser.
Is this something a 30-30-30 will cure? Or is this a case of a router dying?
Laptop>eth0>router>modem>ips
Phone(tablet)>wifi>router>modem>ips
EDIT
router is now connected to modem via lan4 not the internet connection which I am sure should not be the case. Connecting only eth0 from laptop also does not give me access to router. Can not access 192.168.1.1 from phone wifi either although internet works fine.
Sponsor
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 6509
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Fri Apr 12, 2024 8:01    Post subject: Reply with quote
"30-30-30 will cure..." is not cure but, troubles...its not recommended at all, as it may brick your router...this was only for very old routers WRT54 long time ago...

make sure both modem and router are on different subnets...like modem 192.168.0.1 and DDWRT router 192.168.1.1...

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 56490 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 56932 Gateway/DoT,Forced DNS,Ad-Block,Firewall,x4VLAN,VPN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.15.x AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear XR500 --DD-WRT 56941 Gateway/DoH,Forced DNS,AP Isolation,4VLAN,Ad-Block,Firewall,Vanilla
Netgear R7800 --DD-WRT 56941 Gateway/DoT,AD-Block,Forced DNS,AP&Net Isolation,x3VLAN,Firewall,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 56932 Gateway/DoT,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,x2VLAN,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 --DD-WRT 55460 Gateway/SmartDNS/DoH,AD-Block,Firewall,Forced DNS,x3VLAN,VPN
NOT USING 5Ghz ANYWHERE
------------------------------------------------------
Stubby DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 14407
Location: Texas, USA

PostPosted: Fri Apr 12, 2024 14:25    Post subject: Reply with quote
Topic moved to Ralink. R6850 is MediaTek, which falls under Ralink.

https://wikidevi.wi-cat.ru/Netgear_R6850

Please give applicable amplifying information i.e. screenshots of router configurations that would create the issue. Also, you do not 30-30-30 this router unless you wish to risk bricking it.

_________________
"Life is but a fleeting moment, a vapor that vanishes quickly; All is vanity"
Contribute To DD-WRT
Pogo - A minimal level of ability is expected and needed...
DD-WRT Releases 2023 (PolitePol)
DD-WRT Releases 2023 (RSS Everything)

----------------------
Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Ralink SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum