Tp-link Archer C7 v5 Wan mac problem

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
Bajramo
DD-WRT Novice


Joined: 03 Jul 2010
Posts: 46

PostPosted: Sun Jul 24, 2022 16:15    Post subject: Tp-link Archer C7 v5 Wan mac problem Reply with quote
My Archer c7v5 is showing the same wan mac as the Lan mac, and I don't have internet access.
If I use the mac clone feature and correct the last digit of the Mac then it fine and I can connect to the internet.

Is it just me or anyone else has this problem?
Any chance of fixing it?

(Openwrt and stock firmware does not have this problem)

_________________
Sponsor
the-joker
DD-WRT Developer/Maintainer


Joined: 31 Jul 2021
Posts: 1845
Location: All over YOUR webs

PostPosted: Sun Jul 24, 2022 17:21    Post subject: Reply with quote
Some more information on what DD-WRT version you're running would be helpful, so in lieu of this Ill assume you're running some outdated build:

Current supported builds can be located at http://ftp.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2022/07-22-2022-r49544/

https://ro.ut.er.ip/Networking.asp should have all the areas to change to unique MAC addresses as well as https://ro.ut.er.ip/WanMAC.asp for setting a unique WAN MAC.

_________________
Saving your retinas from the burn!🔥
DD-WRT Inspired themes for routers
DD-WRT Inspired themes for the phpBB Forum
DD-WRT Inspired themes for the SVN Trac & FTP site
Join in for a chat @ #style_it_themes_public:matrix.org or #style_it_themes:discord

DD-WRT UI Themes Bug Reporting and Discussion thread

Router: ANus RT-AC68U E1 (recognized as C1)
thommy181
DD-WRT User


Joined: 16 Mar 2019
Posts: 298
Location: Szczecin, Poland EU

PostPosted: Tue Jul 26, 2022 21:55    Post subject: Reply with quote
In the newest builds of DD-WRT on Setup -> MAC Address Clone tab you have only WAN MAC configuration. Set here correctly MAC make save and apply settings operation. Go to the service tab make router reboot. After this go to setup -> networking tab. There you can configure MACs for other interfaces (example LAN, WIFI 5GHz module etc). After this operation click save and apply settings and go to service tab and use reboot router button. It should be repair your problem.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum