NTP client DO NOT work in Repeater Bridge mode

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
xll
DD-WRT Novice


Joined: 21 Mar 2011
Posts: 18

PostPosted: Tue Nov 30, 2021 4:44    Post subject: NTP client DO NOT work in Repeater Bridge mode Reply with quote
when using wireless repeater bridge mode as the pic shows below

The secondary dd-wrt router won't get the time server.
when i tests in the shell command, it won't resolve the domains.
LIKE: ping www.dd-wrt.com. having nothing reply Shocked [/code]
Sponsor
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 12620
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue Nov 30, 2021 5:14    Post subject: Reply with quote
Did you follow the wiki... sounds like the gateway address was not entered... but we have no idea what router or build

https://forum.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge

_________________
Official Forum Rules, Guidelines & Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware‽
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is‽
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum. ---------------------- Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 9782
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Nov 30, 2021 7:29    Post subject: Reply with quote
Moved to Broadcom so that it will get better attention

See the forum guidelines with helpful pointers about how to research your router, where and what firmware to download, where and how to post and many other helpful tips:
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087

_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
xll
DD-WRT Novice


Joined: 21 Mar 2011
Posts: 18

PostPosted: Tue Nov 30, 2021 8:02    Post subject: Reply with quote
kernel-panic69 wrote:
Did you follow the wiki... sounds like the gateway address was not entered... but we have no idea what router or build

https://forum.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge


100% surely set the gateway and DNS server Cool
xll
DD-WRT Novice


Joined: 21 Mar 2011
Posts: 18

PostPosted: Tue Nov 30, 2021 8:10    Post subject: Reply with quote
kernel-panic69 wrote:
Did you follow the wiki... sounds like the gateway address was not entered... but we have no idea what router or build

https://forum.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge


checkd the wiki, probably the point 9 ?
9.Go to the (Setup ->) Advanced Routing tab: Change the Mode to Router
Save and then APPLY settings: allow router to reboot

i don't quite understand, why change to router mode? Confused
xll
DD-WRT Novice


Joined: 21 Mar 2011
Posts: 18

PostPosted: Tue Nov 30, 2021 12:10    Post subject: Reply with quote
Finally, I manually add a default route gateway to solve this problem.
Code:
route add default gw 192.168.1.1
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 12620
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue Nov 30, 2021 12:39    Post subject: Reply with quote
Leave NTP server box blank; disable and uncheck everything related to dnsmasq; don't enter a dns server address anywhere. All you should need is the gateway address on the main setup page and *maybe* if it requires it, in the vap configuration. Since we have no idea what router, what build, we can only guess it may be a build that something was askew in. Of course, screenshots of configurations would've helped determine if configuration error. Glad it's working, but I'm sure there was something amiss.
_________________
Official Forum Rules, Guidelines & Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware‽
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is‽
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum. ---------------------- Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 1001
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Thu Dec 02, 2021 12:55    Post subject: Reply with quote
kernel-panic69 wrote:
Leave NTP server box blank; ....

I also think the first thing to try whenever there is a time-related problem in DD-WRT is to blank the Server IP/Name field! Smile

If you had to use custom NTP server, better enter its IP address instead of a domain name. You might have messed up settings related to DNS servers.


Related:

DD-WRT Forum :: View topic - [PATCH] Increase NTP update period
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318131&start=8


_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and prosper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 12620
Location: Texas, USA

PostPosted: Thu Dec 02, 2021 17:16    Post subject: Reply with quote
You can manually set the ntp update time via nvram variable as noted by "the-joker" in that thread CoolWink

The question I have is did the OP disable cron? There are several factors that could be at play here. With no feedback or screenshots of how this device was actually configured to see if the wiki needs edits or the OP missed a step, etc., we don't have a clue what's broken, if anything.

_________________
Official Forum Rules, Guidelines & Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware‽
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is‽
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum. ---------------------- Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
xll
DD-WRT Novice


Joined: 21 Mar 2011
Posts: 18

PostPosted: Sat Dec 04, 2021 4:38    Post subject: Reply with quote
kernel-panic69 wrote:
Leave NTP server box blank; disable and uncheck everything related to dnsmasq; don't enter a dns server address anywhere. All you should need is the gateway address on the main setup page and *maybe* if it requires it, in the vap configuration. Since we have no idea what router, what build, we can only guess it may be a build that something was askew in. Of course, screenshots of configurations would've helped determine if configuration error. Glad it's working, but I'm sure there was something amiss.


the problem mighte be missing the default gw routing table.
And i noticed that my dnsmasq service can't be disabled.



_20211204123020.png
 Description:
 Filesize:  15.49 KB
 Viewed:  715 Time(s)

_20211204123020.png



_20211204122811.png
 Description:
networking
 Filesize:  56.92 KB
 Viewed:  715 Time(s)

_20211204122811.png



_20211204122714.png
 Description:
setup
 Filesize:  63.46 KB
 Viewed:  715 Time(s)

_20211204122714.png


kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 12620
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat Dec 04, 2021 6:06    Post subject: Reply with quote
Because you didn't follow the procedure correctly in the wiki. Reset to defaults, start over, and do it in order. If something is amiss in the steps, let me know.
_________________
Official Forum Rules, Guidelines & Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware‽
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is‽
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum. ---------------------- Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 9782
Location: Netherlands

PostPosted: Sat Dec 04, 2021 7:19    Post subject: Reply with quote
It looks like the OP is using an old, unsafe and no longer supported build.
_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum