New Build - 09/17/2021 - r47461

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
d33b0_n4p41m
DD-WRT User


Joined: 10 Sep 2021
Posts: 133

PostPosted: Sat Sep 18, 2021 20:55    Post subject: New Build - 09/17/2021 - r47461 Reply with quote
[WARNING]: This thread is only for feedback on this beta release for developers and the community's benefit.
DO NOT flash this beta release unless you understand the risks involved and device specific recovery methods.
Avoid discussions! Create threads for questions, general problems or use search; this thread is not for support.
Please list router model & revision, operating & wireless mode(s) and exact filename/firmware image flashed.


Downloads: (DD-WRT website) HTTPS & FTP (try another if a link does not work)

CLI Flash: 'cd /tmp' then 'wget {file URL}' (or 'curl -k {file URL} -o {file}') with http (not https) or ftp. Then 'write {file} linux'.

Repository: Trac SVN changelog since last build r47381 (GitHub mirror)

Notes:
OpenVPN 2.5.3: Guides, Server, PBR, Reverse PBR, Client (see second post), Kill Switch, update tips, scripts and more.
WireGuard 1.0.20210606/Tools: Changelog, Guides, Client, Server, Advanced, PBR, KS, tips and scripts. Thanks BS & egc!
• CVE-2019-14899 VPN fix (applicability depends on VPN setup) and GUI toggle since r41813.
Select ath10k radios now feature on-the-fly firmware type switching between customized DD-WRT and vanilla QCA binaries!
SmartDNSMiniDLNAUnboundCoovaChillidnsmasqPrivoxySquidiperf3cakeTorFreeRADIUSOpenSSL
In-kernel Samba ksmbd 3.4.1++: default min/max versions changed. • WSD updateANTFS/NTFS3 kernel mode driver++
CVE-2020-26147, CVE-2020-24586, CVE-2020-24587 & CVE-2020-24588 (Fragattack) fixed.
• TL-WA901Nv2 Ethernet port not working is fixed (other TL-WA* devices may apply). r47032, #3002, TL-WA901NDv2 thread
• "Assign WAN port to Switch" feature removed; likely no longer required. • MAC Filtering fixed in WebUI (see 47184-47205).
• New DD-WRT inspired themes conversion by the-joker & BrainSlayer, micro devices excluded. • Sputnik Agent is removed.
• "Ignore WAN DNS" feature patched to ignore WAN domain

Issues:
• Show us your findings with steps to reproduce, configuration, output, logs and important information below!

Important:
• For issues provide applicable info: 'dmesg', 'cat /tmp/var/log/messages', syslog, klog, serial, strace, tcpdump, wireshark etc.
• Any firewall NAT or WAN issues, show output: 'iptables -vnL', 'iptables -t nat -vnL', 'iptables -t mangle -vnL' and /tmp/.ipt file.
• Search SVN tickets & discuss in forum before opening. Before reporting: reset & manually set up, not restore from a backup.
• Please include operating & wireless modes (e.g. Gateway, Router, AP, CB, WDS, Mesh) & relevant configuration information.

Example Template:
Code:
[b]Router/Version: [/b]
[b]File/Kernel: [/b]
[b]Previous/Reset: [/b]
[b]Mode/Status: [/b]
[b]Issues/Errors: [/b]
Sponsor
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5773
Location: Texas

PostPosted: Sat Sep 18, 2021 22:06    Post subject: Reply with quote
Linksys EA8500
DD-WRT v3.0-r47461 std (09/17/21)
Linux 4.9.282 #462 SMP Fri Sep 17 02:47:52 +07 2021 armv7l
GUI install over r47449
uptime 1 day, 3:28
switch / ovpn server / samba share ext4
all ok
main EA8500 still running r47449 & prolly leave it like it is ...lots going on here right now Twisted Evil
blkt
DD-WRT Guru


Joined: 20 Jan 2019
Posts: 3871

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 2:45    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Linksys EA8500 / Box Rev.A00 PCB REV:205(XC) hw_rev=1 hw_ver=XB / r47461 (09/17/21)
File/Kernel: CLI Flash dd-wrt-webupgrade.bin / Linux 4.9.282 #462 SMP Fri Sep 17 02:47:52 +07 2021 armv7l
Previous/Reset: r47381 (09/08/21) / No
Mode/Status: AP Gateway / VaNiLLa Mixed 20 MHz Ch 1 & 149 TX Power 30 dBm Short Preamble ttraff disabled
Issues/Errors: Yes / Sure

"wget: not an http or ftp url" but r47381 wget command with the same ftp url works. R7800 also wget ftp impaired.
So, http only now for wget however curl can download https, http and ftp with no problems. Use curl -O now, easy.

10.4-ddwrt-9980-tW-13-6284M api 5 features mfp,peer-flow-ctrl,allows-mesh-bcast,peer-fixed-rate crc32 037de748
10.4-3.15-00023 api 5 features no-p2p,mfp,peer-flow-ctrl,allows-mesh-bcast,no-ps,peer-fixed-rate crc32 2c3cb34e
d33b0_n4p41m
DD-WRT User


Joined: 10 Sep 2021
Posts: 133

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 5:22    Post subject: Reply with quote
https://git.busybox.net/busybox/commit/?h=1_34_stable&id=b6e6c83ab301ac92f649d63f5cfe0fddde3d142e

https://svn.dd-wrt.com/changeset/47396

_________________
An old man said, “Erasers are made for those who make mistakes.” A youth replied, “Erasers are made for those who are willing to correct their mistakes!” Attitude matters! ~ Anonymous
----------
“You are always a student, never a master. You have to keep moving forward.” ~ Conrad Hall
----------
“Life is about moving on, accepting changes and looking forward to what makes you stronger and more complete.” ~ Anonymous
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 5006
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 8:00    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link WR1043ND V2
Firmware Version DD-WRT v3.0-r47461 (09/17/21)
Kernel Version Linux 3.18.140-d6 #126712 Fri Sep 17 15:05:15 +07 2021 mips

update: CLI r47381 > r47461
reset: NO/YES
mode: Gateway running things from my signature...
status: NON-Operational 0h reverted back to 47381
errors: after update with no reset, WIFI didn't turn up...had to wait until i get physical access to the unit..than used one of the LAN ports to get to GUI...
dmesg output..shows some problems with atheros interface, but not always...on some restarts it did show nothing...

WiFi comes up only if i go via GUI disable enable wifi or save apply something around...
Than reset was done, but same 'shait', no WiFi...I did try to get some output, there was nothing that shows up in cat /tmp/var/log/messages... will provide dmesg instead....

root@TPLINK-WR1043NDv2:~# dmesg
<7>[ 0.000000] free_area_init_node: node 0, pgdat 802d7760, node_mem_map 81000000
<7>[ 0.000000] Normal zone: 128 pages used for memmap
<7>[ 0.000000] Normal zone: 0 pages reserved
<7>[ 0.000000] Normal zone: 16384 pages, LIFO batch:3
<4>[ 0.000000] Primary instruction cache 64kB, 4-way, VIPT, linesize 32 bytes.
<4>[ 0.000000] Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes
<7>[ 0.000000] pcpu-alloc: s0 r0 d32768 u32768 alloc=1*32768
<7>[ 0.000000] pcpu-alloc: [0] 0
<4>[ 0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 16256
<5>[ 0.000000] Kernel command line: console=ttyS0,115200 root=1f02 rootfstype=squashfs noinitrd init=/sbin/init
<6>[ 0.000000] PID hash table entries: 256 (order: -2, 1024 bytes)
<6>[ 0.000000] Dentry cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
<6>[ 0.000000] Inode-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
<6>[ 0.000000] Writing ErrCtl register=00000000
<6>[ 0.000000] Readback ErrCtl register=00000000
<4>[ 0.000000] Memory: 61580K/65536K available (2228K kernel code, 148K rwdata, 236K rodata, 192K init, 144K bss, 3956K reserved, 0K cma-reserved)
<6>[ 0.000000] NR_IRQS:83
<6>[ 0.060000] Calibrating delay loop... 358.80 BogoMIPS (lpj=1794048)
<6>[ 0.060000] pid_max: default: 32768 minimum: 301
<6>[ 0.060000] Mount-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
<6>[ 0.070000] Mountpoint-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
<6>[ 0.070000] NET: Registered protocol family 16
<7>[ 0.080000] ar71xx: using random MAC address for eth0
<7>[ 0.280000] ar71xx: using random MAC address for eth1
<4>[ 0.490000] ar724x-pci ar724x-pci.0: PCIe link is down
<4>[ 0.500000] registering PCI controller with io_map_base unset
<4>[ 0.500000] ar724x-pci ar724x-pci.1: PCIe link is down
<4>[ 0.510000] registering PCI controller with io_map_base unset
<6>[ 0.520000] PCI host bridge to bus 0000:00
<6>[ 0.530000] pci_bus 0000:00: root bus resource [mem 0x10000000-0x11ffffff]
<6>[ 0.530000] pci_bus 0000:00: root bus resource [io 0x0000]
<6>[ 0.540000] pci_bus 0000:00: No busn resource found for root bus, will use [bus 00-ff]
<7>[ 0.540000] pci_bus 0000:00: busn_res: [bus 00-ff] end is updated to 00
<6>[ 0.540000] PCI host bridge to bus 0000:01
<6>[ 0.550000] pci_bus 0000:01: root bus resource [mem 0x12000000-0x13ffffff]
<6>[ 0.550000] pci_bus 0000:01: root bus resource [io 0x0001]
<6>[ 0.560000] pci_bus 0000:01: No busn resource found for root bus, will use [bus 01-ff]
<7>[ 0.560000] pci_bus 0000:01: busn_res: [bus 01-ff] end is updated to 01
<6>[ 0.560000] Switched to clocksource MIPS
<6>[ 0.570000] NET: Registered protocol family 2
<6>[ 0.570000] TCP established hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
<6>[ 0.570000] TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
<6>[ 0.580000] TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)
<6>[ 0.580000] TCP: reno registered
<6>[ 0.590000] UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
<6>[ 0.590000] UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
<6>[ 0.600000] NET: Registered protocol family 1
<7>[ 0.600000] PCI: CLS 0 bytes, default 32
<5>[ 0.600000] gpio_proc: module loaded and /proc/gpio/ created (cool)
<6>[ 0.610000] futex hash table entries: 256 (order: -1, 3072 bytes)
<6>[ 0.620000] squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
<6>[ 0.630000] msgmni has been set to 120
<6>[ 0.630000] io scheduler noop registered
<6>[ 0.630000] io scheduler deadline registered (default)
<6>[ 0.640000] Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled
<6>[ 0.650000] console [ttyS0] disabled
<6>[ 0.670000] serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11, base_baud = 2500000) is a 16550A
<6>[ 0.680000] console [ttyS0] enabled
<6>[ 0.680000] bootconsole [early0] disabled
<6>[ 0.690000] jedec ID EF4017
<6>[ 0.700000] flash size 8388608B, sector count = 128
<0>[ 0.700000] scanning for root partition
<0>[ 0.700000] tplink uboot detected
<0>[ 0.710000] guessed bootloader size = 20000
<0>[ 0.730000]
<0>[ 0.730000] found squashfs at 10A000
<6>[ 0.730000] adjusted length 6D0000, original length 6C749E
<5>[ 0.740000] Creating 9 MTD partitions on "ar7240-nor0":
<5>[ 0.750000] 0x000000000000-0x000000020000 : "RedBoot"
<5>[ 0.750000] 0x000000020000-0x0000007e0000 : "linux"
<5>[ 0.760000] 0x00000010a000-0x0000006d0000 : "rootfs"
<4>[ 0.760000] mtd: partition "rootfs" must either start or end on erase block boundary or be smaller than an erase block -- forcing read-only
<5>[ 0.780000] mtd: partition "rootfs" set to be root filesystem
<5>[ 0.780000] 0x0000006d0000-0x0000007e0000 : "ddwrt"
<5>[ 0.790000] 0x0000007e0000-0x0000007f0000 : "nvram"
<5>[ 0.790000] 0x0000007f0000-0x000000800000 : "board_config"
<5>[ 0.800000] 0x000000000000-0x000000800000 : "fullflash"
<5>[ 0.800000] 0x000000000000-0x000000020000 : "fullboot"
<5>[ 0.810000] 0x000000010000-0x000000020000 : "uboot-env"
<6>[ 0.820000] libphy: Fixed MDIO Bus: probed
<6>[ 0.830000] u32 classifier
<6>[ 0.830000] Performance counters on
<6>[ 0.830000] input device check on
<6>[ 0.840000] Actions configured
<6>[ 0.840000] Netfilter messages via NETLINK v0.30.
<6>[ 0.840000] nf_conntrack version 0.5.0 (962 buckets, 3848 max)
<4>[ 0.850000] nf_conntrack_rtsp v0.7 loading
<4>[ 0.850000] nf_nat_rtsp v0.7 loading
<6>[ 0.860000] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
<6>[ 0.860000] TCP: bic registered
<6>[ 0.870000] TCP: cubic registered
<6>[ 0.870000] TCP: westwood registered
<6>[ 0.870000] TCP: hybla registered
<6>[ 0.880000] TCP: vegas registered
<6>[ 0.880000] NET: Registered protocol family 17
<6>[ 0.890000] bridge: automatic filtering via arp/ip/ip6tables has been deprecated. Update your scripts to load br_netfilter if you need this.
<5>[ 0.900000] Bridge firewalling registered
<6>[ 0.900000] 8021q: 802.1Q VLAN Support v1.8
<6>[ 0.910000] searching for nvram
<6>[ 0.910000] nvram size = 65536
<6>[ 0.960000] Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0
<6>[ 0.970000] ar71xx-wdt: timeout=15 secs (max=107) ref freq=40000000
<6>[ 0.990000] VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:2.
<6>[ 1.000000] Freeing unused kernel memory: 192K
<6>[ 4.820000] switch0: Atheros AR8327 rev. 4 switch registered on ag71xx-mdio.0
<6>[ 5.460000] libphy: ag71xx_mdio: probed
<6>[ 6.050000] ag71xx ag71xx.0: connected to PHY at ag71xx-mdio.0:00 [uid=004dd034, driver=Atheros AR8216/AR8236/AR8316]
<6>[ 6.060000] eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4, mode:RGMII
<6>[ 6.650000] eth1: Atheros AG71xx at 0xba000000, irq 5, mode:SGMII
<6>[ 7.560000] eth1: link up (1000Mbps/Full duplex)
<6>[ 7.710000] Loading modules backported from Linux version v5.10-rc6-0-gb65054597872
<6>[ 7.720000] Backport generated by backports.git v5.10-rc6-1-0-g3a9d70a3
<7>[ 8.520000] ath: EEPROM regdomain sanitized
<7>[ 8.520000] ath: EEPROM regdomain: 0x64
<7>[ 8.520000] ath: EEPROM indicates we should expect a direct regpair map
<7>[ 8.520000] ath: Country alpha2 being used: 00
<7>[ 8.520000] ath: Regpair used: 0x64
<6>[ 8.530000] initialize fq_codel with 262144 bytes memory limit
<6>[ 8.540000] ieee80211_txq_setup_flows: set limit to 262144 bytes
<7>[ 8.550000] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
<6>[ 8.550000] ieee80211 phy0: Atheros AR9550 Rev:0 mem=0xb8100000, irq=79
<7>[ 9.000000] ar71xx-wdt: enabling watchdog timer
<6>[ 9.160000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
<6>[ 10.750000] device br0 entered promiscuous mode
<6>[ 10.770000] eth1: link down
<6>[ 10.800000] eth1: link up (1000Mbps/Full duplex)
<6>[ 10.810000] eth1: link down
<6>[ 10.830000] eth1: link up (1000Mbps/Full duplex)
<6>[ 10.840000] device eth1 entered promiscuous mode
<6>[ 10.840000] br0: port 1(eth1) entered forwarding state
<6>[ 10.850000] br0: port 1(eth1) entered forwarding state
<6>[ 10.860000] device br0 left promiscuous mode
<6>[ 10.870000] device br0 entered promiscuous mode
<6>[ 10.890000] device br0 left promiscuous mode
<7>[ 10.950000] ath: EEPROM regdomain: 0x807c
<7>[ 10.950000] ath: EEPROM indicates we should expect a country code
<7>[ 10.950000] ath: doing EEPROM country->regdmn map search
<7>[ 10.950000] ath: country maps to regdmn code: 0x3a
<7>[ 10.950000] ath: Country alpha2 being used: CA
<7>[ 10.950000] ath: Regpair used: 0x3a
<7>[ 10.950000] ath: regdomain 0x807c dynamically updated by user
<6>[ 11.340000] Atheros AR8216/AR8236/AR8316 ag71xx-mdio.0:00: Port 5 is up
<6>[ 12.570000] device eth0 entered promiscuous mode
<6>[ 13.200000] tun: Universal TUN/TAP device driver, 1.6
<6>[ 13.200000] tun: (C) 1999-2004 Max Krasnyansky <maxk@qualcomm.com>
<4>[ 15.910000] ipt_TRIGGER: module license 'unspecified' taints kernel.
<4>[ 15.920000] Disabling lock debugging due to kernel taint
<6>[ 19.370000] eth0: link down
<6>[ 19.380000] device eth0 left promiscuous mode
<6>[ 20.700000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
<6>[ 25.880000] br0: port 1(eth1) entered forwarding state
<5>[ 57.270000] random: nonblocking pool is initialized
<6>[ 57.650000] usbcore: registered new interface driver usbfs
<6>[ 57.650000] usbcore: registered new interface driver hub
<6>[ 57.660000] usbcore: registered new device driver usb
<6>[ 57.800000] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
<6>[ 57.820000] ehci-platform: EHCI generic platform driver
<6>[ 57.830000] ehci-platform ehci-platform.0: EHCI Host Controller
<6>[ 57.830000] ehci-platform ehci-platform.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
<0>[ 57.840000] forced host mode, usbmode: 00000013
<0>[ 57.850000] 16-bit UTMI interface enabled, status: 1c000000
<0>[ 57.850000] Reset Notifier for 0
<0>[ 57.860000] TX-TX IDP fix enabled
<6>[ 57.860000] ehci-platform ehci-platform.0: irq 80, io mem 0x1b000000
<6>[ 57.890000] ehci-platform ehci-platform.0: USB 2.0 started, EHCI 1.00
<6>[ 57.900000] usb usb1: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
<6>[ 57.900000] usb usb1: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
<6>[ 57.910000] usb usb1: Product: EHCI Host Controller
<6>[ 57.920000] usb usb1: Manufacturer: Linux 3.18.140-d6 ehci_hcd
<6>[ 57.920000] usb usb1: SerialNumber: ehci-platform.0
<6>[ 57.930000] hub 1-0:1.0: USB hub found
<6>[ 57.930000] hub 1-0:1.0: 1 port detected
<6>[ 57.950000] ehci-platform ehci-platform.1: EHCI Host Controller
<6>[ 57.950000] ehci-platform ehci-platform.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
<0>[ 57.960000] forced host mode, usbmode: 00000013
<0>[ 57.970000] 16-bit UTMI interface enabled, status: 1c000000
<0>[ 57.970000] Reset Notifier for 1
<0>[ 57.980000] TX-TX IDP fix enabled
<6>[ 57.980000] ehci-platform ehci-platform.1: irq 81, io mem 0x1b400000
<6>[ 58.010000] ehci-platform ehci-platform.1: USB 2.0 started, EHCI 1.00
<6>[ 58.010000] usb usb2: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
<6>[ 58.020000] usb usb2: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
<6>[ 58.030000] usb usb2: Product: EHCI Host Controller
<6>[ 58.030000] usb usb2: Manufacturer: Linux 3.18.140-d6 ehci_hcd
<6>[ 58.040000] usb usb2: SerialNumber: ehci-platform.1
<6>[ 58.070000] hub 2-0:1.0: USB hub found
<6>[ 58.080000] hub 2-0:1.0: 1 port detected
<6>[ 58.280000] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform
<6>[ 58.430000] usb 1-1: New USB device found, idVendor=125f, idProduct=cb10
<6>[ 58.430000] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
<6>[ 58.440000] usb 1-1: Product: ADATA USB Flash Drive
<6>[ 58.450000] usb 1-1: Manufacturer: ADATA
<6>[ 58.450000] usb 1-1: SerialNumber: 15220131415203G2
<5>[ 58.740000] SCSI subsystem initialized
<6>[ 58.930000] usb-storage 1-1:1.0: USB Mass Storage device detected
<6>[ 58.930000] scsi host0: usb-storage 1-1:1.0
<6>[ 58.940000] usbcore: registered new interface driver usb-storage
<6>[ 59.690000] device eth1.3 entered promiscuous mode
<6>[ 59.710000] br1: port 1(eth1.3) entered forwarding state
<6>[ 59.710000] br1: port 1(eth1.3) entered forwarding state
<6>[ 59.960000] Ebtables v2.0 registered
<5>[ 60.560000] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ADATA USB Flash Drive 1100 PQ: 0 ANSI: 4
<5>[ 60.570000] sd 0:0:0:0: [sda] 15052800 512-byte logical blocks: (7.70 GB/7.17 GiB)
<5>[ 60.580000] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
<7>[ 60.590000] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 43 00 00 00
<3>[ 60.590000] sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page found
<3>[ 60.590000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
<6>[ 60.610000] sda: sda1 sda2
<5>[ 60.610000] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk
<4>[ 63.490000] EXT4-fs (sda2): Ignoring removed nobh option
<4>[ 64.000000] EXT4-fs (sda1): Ignoring removed nobh option
<6>[ 64.220000] EXT4-fs (sda2): barriers disabled
<4>[ 64.230000] EXT4-fs (sda2): warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommended
<6>[ 64.270000] EXT4-fs (sda2): recovery complete
<6>[ 64.280000] EXT4-fs (sda2): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: init_itable=0,nobarrier,nobh,barrier=0
<6>[ 64.330000] EXT4-fs (sda1): barriers disabled
<4>[ 64.480000] EXT4-fs (sda1): warning: mounting fs with errors, running e2fsck is recommended
<6>[ 64.500000] EXT4-fs (sda1): recovery complete
<6>[ 64.500000] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: init_itable=0,nobarrier,nobh,barrier=0
<6>[ 74.720000] br1: port 1(eth1.3) entered forwarding state
<6>[ 6390.830000] Atheros AR8216/AR8236/AR8316 ag71xx-mdio.0:00: Port 2 is up
<6>[ 6422.830000] Atheros AR8216/AR8236/AR8316 ag71xx-mdio.0:00: Port 2 is down
<6>[ 6424.840000] Atheros AR8216/AR8236/AR8316 ag71xx-mdio.0:00: Port 2 is up
Atheros AR8216/AR8236/AR8316 ag71xx-mdio.0:00: Port 2 is down

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 48646 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AP Isolation,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48646 Gateway,DNS,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.13.0b AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear R7800 --DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,DoT,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 48646 Gateway,DNS,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,DoT,2,4Ghz only,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 ---DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AD-Block,Firewall,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5773
Location: Texas

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 12:40    Post subject: Reply with quote
Netgear WNDR3700 V4
DD-WRT v3.0-r47461 std (09/17/21)
Linux 3.18.140-d6 #126740 Fri Sep 17 16:00:12 +07 2021 mips
GUI install over r47449
switch / ovpn server
all good
Code:
mrjcd@Will-Be-Was:~$ ssh root@citadel-switch.mrjcd.com
DD-WRT v3.0-r47461 std (c) 2021 NewMedia-NET GmbH
Release: 09/17/21
Board: Netgear WNDR3700 V4
==========================================================
 
     ___  ___     _      _____  ______       ____  ___
    / _ \/ _ \___| | /| / / _ \/_  __/ _  __|_  / / _ \
   / // / // /___/ |/ |/ / , _/ / /   | |/ //_ <_/ // /
  /____/____/    |__/|__/_/|_| /_/    |___/____(_)___/
                                                     
                       DD-WRT v3.0
                   https://www.dd-wrt.com


==========================================================


BusyBox v1.34.0 (2021-09-17 16:00:33 +07) built-in shell (ash)

root@Citadel-Switch:~# uptime && date
 07:25:07 up 1 day, 17:51,  load average: 0.06, 0.04, 0.02
Sun Sep 19 07:25:07 CDT 2021
root@Citadel-Switch:~#

Its radios are normally disabled but I see some are having problems w/ radios on some units so I enabled 2.4 & 5GHz in webif.
Both work as good as they ever did.
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 5006
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 14:37    Post subject: Reply with quote
hmmm... radios are not normally disabled...nor after a fresh install or wet install too..

My 1043v2 shows radio is on, but not showing at all...if i stop start it, it shows up and runs, but on reboot "dang" gone again...
its no go build for me...also tried various settings to isolate the problem...on reboot radios are missing...i can expose the same WiFi settings i always have if this is necessary...

i ll wait with R9000 until somebody report/try it too..not rushing to "flash and sorrow"...

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 48646 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AP Isolation,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48646 Gateway,DNS,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.13.0b AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear R7800 --DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,DoT,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 48646 Gateway,DNS,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,DoT,2,4Ghz only,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 ---DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AD-Block,Firewall,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5773
Location: Texas

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 15:21    Post subject: Reply with quote
Alozaros, after I read your post:
With both radios working fine I done a simple reboot
...nothing connected to its switch but spare webserver anyways
all came back just fine. Connected to its 2.4 & 5GHz no problem.
It is using NO wide band... here is its wifi conf:
Code:
mrjcd@Fat-Deb:~$ ssh root@citadel-switch.mrjcd.com
DD-WRT v3.0-r47461 std (c) 2021 NewMedia-NET GmbH
Release: 09/17/21
Board: Netgear WNDR3700 V4
==========================================================
 
     ___  ___     _      _____  ______       ____  ___
    / _ \/ _ \___| | /| / / _ \/_  __/ _  __|_  / / _ \
   / // / // /___/ |/ |/ / , _/ / /   | |/ //_ <_/ // /
  /____/____/    |__/|__/_/|_| /_/    |___/____(_)___/
                                                     
                       DD-WRT v3.0
                   https://www.dd-wrt.com


==========================================================


BusyBox v1.34.0 (2021-09-17 16:00:33 +07) built-in shell (ash)

root@Citadel-Switch:~# cat /tmp/wlan0_hostap.conf
driver=nl80211
ctrl_interface=/var/run/hostapd
wmm_ac_bk_cwmin=4
wmm_ac_bk_cwmax=10
wmm_ac_bk_aifs=7
wmm_ac_bk_txop_limit=0
wmm_ac_bk_acm=0
wmm_ac_be_aifs=3
wmm_ac_be_cwmin=4
wmm_ac_be_cwmax=10
wmm_ac_be_acm=0
wmm_ac_vi_aifs=2
wmm_ac_vi_cwmin=3
wmm_ac_vi_cwmax=4
wmm_ac_vi_txop_limit=94
wmm_ac_vi_acm=0
wmm_ac_vo_aifs=2
wmm_ac_vo_cwmin=2
wmm_ac_vo_cwmax=3
wmm_ac_vo_txop_limit=47
wmm_ac_vo_acm=0
tx_queue_data3_aifs=7
tx_queue_data3_cwmin=15
tx_queue_data3_cwmax=1023
tx_queue_data3_burst=0
tx_queue_data2_aifs=3
tx_queue_data2_cwmin=15
tx_queue_data2_cwmax=63
tx_queue_data1_aifs=1
tx_queue_data1_cwmin=7
tx_queue_data1_cwmax=15
tx_queue_data1_burst=3.0
tx_queue_data0_aifs=1
tx_queue_data0_cwmin=3
tx_queue_data0_cwmax=7
tx_queue_data0_burst=1.5
country_code=US
tx_queue_data2_burst=2.0
wmm_ac_be_txop_limit=64
ieee80211n=1
dynamic_ht40=0
ht_capab=[HT20][LDPC][SHORT-GI-20][SHORT-GI-40][TX-STBC][RX-STBC1][DSSS_CCK-40]
basic_rates=60 110 120 240
supported_rates=60 90 110 120 180 240 360 480 540
hw_mode=g
channel=10
frequency=2457
beacon_int=163
airtime_mode=0

interface=wlan0
preamble=1
disassoc_low_ack=0
wmm_enabled=1
uapsd_advertisement_enabled=0
bssid=A4:2B:8C:0E:88:48
ignore_broadcast_ssid=0
max_num_sta=64
dtim_period=2
ssid=Switch24
bridge=br0
logger_syslog=-1
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=2
eapol_version=1
eapol_key_index_workaround=0
wpa=2
ieee80211w=0
wpa_passphrase=xxxxxxxxxxxxxxxxx
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP
okc=0
disable_pmksa_caching=1
wpa_group_rekey=3600
wpa_strict_rekey=0
signal_connect=-128
signal_stay=-128
signal_poll_time=10
signal_strikes=3
rts_threshold=1792


root@Citadel-Switch:~# cat /tmp/wlan1_hostap.conf
driver=nl80211
ctrl_interface=/var/run/hostapd
wmm_ac_bk_cwmin=4
wmm_ac_bk_cwmax=10
wmm_ac_bk_aifs=7
wmm_ac_bk_txop_limit=0
wmm_ac_bk_acm=0
wmm_ac_be_aifs=3
wmm_ac_be_cwmin=4
wmm_ac_be_cwmax=10
wmm_ac_be_acm=0
wmm_ac_vi_aifs=2
wmm_ac_vi_cwmin=3
wmm_ac_vi_cwmax=4
wmm_ac_vi_txop_limit=94
wmm_ac_vi_acm=0
wmm_ac_vo_aifs=2
wmm_ac_vo_cwmin=2
wmm_ac_vo_cwmax=3
wmm_ac_vo_txop_limit=47
wmm_ac_vo_acm=0
tx_queue_data3_aifs=7
tx_queue_data3_cwmin=15
tx_queue_data3_cwmax=1023
tx_queue_data3_burst=0
tx_queue_data2_aifs=3
tx_queue_data2_cwmin=15
tx_queue_data2_cwmax=63
tx_queue_data1_aifs=1
tx_queue_data1_cwmin=7
tx_queue_data1_cwmax=15
tx_queue_data1_burst=3.0
tx_queue_data0_aifs=1
tx_queue_data0_cwmin=3
tx_queue_data0_cwmax=7
tx_queue_data0_burst=1.5
country_code=US
tx_queue_data2_burst=2.0
wmm_ac_be_txop_limit=64
ieee80211n=1
dynamic_ht40=0
ht_capab=[HT20][LDPC][SHORT-GI-20][SHORT-GI-40][TX-STBC][RX-STBC1][DSSS_CCK-40]
hw_mode=a
basic_rates=60 120 240
channel=108
frequency=5540
beacon_int=173
airtime_mode=0

interface=wlan1
preamble=1
disassoc_low_ack=1
wmm_enabled=1
uapsd_advertisement_enabled=0
bssid=A4:2B:8C:0E:88:49
ignore_broadcast_ssid=0
max_num_sta=64
dtim_period=2
ssid=Switch50
bridge=br0
logger_syslog=-1
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=2
eapol_version=1
eapol_key_index_workaround=0
wpa=2
ieee80211w=0
wpa_passphrase=xxxxxxxxxxxxx
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP
okc=0
disable_pmksa_caching=1
wpa_group_rekey=3600
wpa_strict_rekey=0
signal_connect=-128
signal_stay=-128
signal_poll_time=10
signal_strikes=3
rts_threshold=1792


root@Citadel-Switch:~# uptime && date
 10:17:13 up 6 min,  load average: 0.05, 0.15, 0.09
Sun Sep 19 10:17:13 CDT 2021
root@Citadel-Switch:~#
Connection to citadel-switch.mrjcd.com closed.
mrjcd@Fat-Deb:~$
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 5006
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 16:18    Post subject: Reply with quote
https://svn.dd-wrt.com/ticket/7471#comment:2

BS said it's a broken Razz waiting for the next build


upload images


_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 48646 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AP Isolation,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48646 Gateway,DNS,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.13.0b AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear R7800 --DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,DoT,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 48646 Gateway,DNS,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,DoT,2,4Ghz only,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 ---DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AD-Block,Firewall,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
giuliomagnifico
DD-WRT User


Joined: 11 Apr 2016
Posts: 448
Location: Italy

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 18:58    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear R7800
File/Kernel: Linux 4.9.282 #464
Previous/Reset: CLI update from r47381 / No reset
Mode/Status: Gateway / Working
Issues/Errors: Works fine no errors

Using Vanilla on 2.4 and 5GHz, WAN, QoS, Wireguard tunnel, DDNS, DNSmasq.
zauaz
DD-WRT Novice


Joined: 05 Feb 2020
Posts: 3

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 19:07    Post subject: Reply with quote
Router: TL-WDR3600
Firmware: DD-WRT v3.0-r47461 std (09/17/21)
Previous/Reset: GUI install over r47381 std
Issues/Errors: WiFI 2.4 GHz and 5 GHz not works
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 12413
Location: Texas, USA

PostPosted: Sun Sep 19, 2021 20:56    Post subject: Reply with quote
Alozaros wrote:
https://svn.dd-wrt.com/ticket/7471#comment:2

BS said it's a broken Razz waiting for the next build

Yes, his response on that ticket was due to my emailing him about that and the reports in the forum. You're welcome.

_________________
Official Forum Rules, Guidelines & Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware‽
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is‽
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum. ---------------------- Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
kyanox
DD-WRT Novice


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 30

PostPosted: Mon Sep 20, 2021 16:06    Post subject: Reply with quote
I'll try testing this today and report back. The 9/7 beta is giving me a lot of VOIP jitter for some reason?????
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum