Netgear R7000P not routing and no http admin console

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
roughana
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jan 2021
Posts: 2

PostPosted: Sat Jan 16, 2021 7:13    Post subject: Netgear R7000P not routing and no http admin console Reply with quote
I set up DD-WRT roughly two weeks ago and updated to netgear-r7000p-r45000-webflash.bin
It was working fine in the interim period.
Then a few days ago no devices were able to connect to the internet.
By replacing the router I determined that the issue was the Netgear device itself.
I did restart the NBN router upstream as well during trouble shooting.
The clients on LAN and both wifi channels can connect to the Netgear SSID, but no internet traffic is passed through.
I am not able to access the 192.168.1.1 admin console from a device on LAN or Wifi.
I performed a factory reset (held the reset button for 7 seconds) but this has only changed the SSID (to ddwrt).
Lights on the front were stable except for the internet light which was flashing.
With another router all devices can connect to the internet fine.
Any ideas?

edit:
Restarted again and used a different browser and web GUI is now visible. This is promising.
I corrected the webflash version to what the web GUI says is installed.
I'll continuing investigating.


Last edited by roughana on Sun Jan 17, 2021 1:50; edited 1 time in total
Sponsor
Frogdaddy
DD-WRT Novice


Joined: 28 Sep 2013
Posts: 3

PostPosted: Sat Jan 16, 2021 15:10    Post subject: RE: Netgear R7000P not routing and no http admin console Reply with quote
I recently purchased same router. I upgraded from stock firmware to some build(s) of dd-wrt and found post upgrade the UI and connectivity to be a little wonky or unpredictable. It usually required a reset (back of router) to gain access.

Also, found browser may have a lot to do with it because of caching from previous connects to admin console/ui. Some browsers make handle better than others.
roughana
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jan 2021
Posts: 2

PostPosted: Sun Jan 17, 2021 1:49    Post subject: Reply with quote
I have reconfigured the AP settings and hooked up to the NBN. Thankfully everything seems to be working again.
I don't know why it stopped.

It was a relatively hotter day when it stopped working and I had installed Qustodio on windows devices the same day.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum