WRT3200 very slow 2.4 and missing 3rd radio!

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Author Message
bhill21
DD-WRT Novice


Joined: 25 Mar 2020
Posts: 20

PostPosted: Thu Sep 17, 2020 22:25    Post subject: WRT3200 very slow 2.4 and missing 3rd radio! Reply with quote
I have 100/10. I was on r35861 on both partitions for the longest until my 2.4ghz radio was only getting 2mbps and then down to just 0.65! I figured it was time to upgrade so I Grabbed the latest version (r43320) and reset all settings. I was still getting 0.7 so I flashed latest (r44236) to the other partition with reset and noticed my 3rd radio is missing. I then flashed the latest Linksys (1.0.8.199531) on both partitions and still missing 3rd radio. The 2.4 is very erratic and jumps anywhere from 38 to mostly 2.4 on Speedtest.net

Not sure what to do to improve my 2.4 let alone get back my 3rd radio!

Any suggestions?
Sponsor
blkt
DD-WRT Guru


Joined: 20 Jan 2019
Posts: 1604

PostPosted: Thu Sep 17, 2020 23:52    Post subject: Reply with quote
Use r44213 or r44048 and ignore the third radio it's totally useless, always has been.

It's meant for DFS radar detection only. This router is tri-stream, not tri-band.
bhill21
DD-WRT Novice


Joined: 25 Mar 2020
Posts: 20

PostPosted: Fri Sep 18, 2020 0:21    Post subject: Reply with quote
Thanks for suggestions. But where did it go? I thought reverting back to stock would put everything back. Any suggestions on how to get back to pristine factory 3 radio firmware?
blkt
DD-WRT Guru


Joined: 20 Jan 2019
Posts: 1604

PostPosted: Fri Sep 18, 2020 0:34    Post subject: Reply with quote
Third radio never existed in Linksys factory stock firmware's GUI or web interface; that should tell you something.

Depending on the build and your configuration, if you see ath2 go set its wireless network mode to disabled.

Since coming from a very old build, verify successful flash and boot into a new build then hold the reset button for 10 seconds.

Reconfigure manually from scratch and do not restore configuration from a backup.

Do not use auto wireless channel, also keep channel width set to default Full (20 MHz) until you have verified stability.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum