Airlink101 AR430W/DLINK DIR300 Installation Instructions

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
mattack
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jan 2008
Posts: 5

PostPosted: Tue Jun 02, 2009 1:29    Post subject: Reply with quote
[quote="Necromas"]I'm trying to get back to the original firmware on my Arilink AR430W with DD-WRT v24 SP1 installed (because it just doesn't seem to want to work as a client bridge using WPA2 encryption and the latest version of the original firmware supposedly should).[/quote]

Wait, does "client bridge" mean it will act as a "game adapter"? That's the main reason I'm interested in dd-wrt... (basically a way to have multiple items with an ethernet port connect to my downstairs wireless network).

How do ou do this with the standard Airlink firmware?
Sponsor
rgmhtt
DD-WRT Novice


Joined: 25 Apr 2013
Posts: 3

PostPosted: Thu Apr 25, 2013 21:05    Post subject: Airlink101 AR430W - Reviving old thread with new questions Reply with quote
I have an Airlink101 AR430W sitting here in front of me and have read through this thread. Kind of. Questions:

Can I VLAN the ports so I can have different subnets and multiple subnets on each?

What is the current build available to install?

thank you. This might meet the need of my outer router. For starters.
demogorgo
DD-WRT Novice


Joined: 05 Jul 2019
Posts: 1

PostPosted: Fri Jul 05, 2019 3:36    Post subject: Reply with quote
DDWRT 3.x beta didn't work after a firmware upgrade.

The thing booted up, but the eth ports and WAN port couldn't talk to anything. I thought it was bricked.

BUT there was a stock "DD-WRT" wifi network available.

I connected to 192.168.1.1 over wifi

After some struggle and reading, I saw that eth0 wasn't bridged anywhere

To fix this problem, go to :

setup -> networking -> Bridging -> assign to bridge

make a new assignment - eth0 to br0

done.
Nuor
DD-WRT User


Joined: 20 Apr 2015
Posts: 82

PostPosted: Sun Nov 01, 2020 22:00    Post subject: Reply with quote
demogorgo wrote:
DDWRT 3.x beta didn't work after a firmware upgrade.

The thing booted up, but the eth ports and WAN port couldn't talk to anything. I thought it was bricked.

BUT there was a stock "DD-WRT" wifi network available.

I connected to 192.168.1.1 over wifi

After some struggle and reading, I saw that eth0 wasn't bridged anywhere

To fix this problem, go to :

setup -> networking -> Bridging -> assign to bridge

make a new assignment - eth0 to br0

done.


I tried a 2020 bs version and had the same problem you describe.
but I was not able to reach the webgui from the dd-wrt wireless connection so I was unable to test your "fix".
I had to do a recovery using telnet and load an older version.

I'd be curious if there is a way to use these later builds without running into this problem. Maybe bridge the physical switches before flash?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 Display posts from previous:    Page 6 of 6
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum