New Build: 11-21-2019-r41586

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
DaveI
DD-WRT User


Joined: 06 Jul 2009
Posts: 335

PostPosted: Fri Nov 22, 2019 9:28    Post subject: New Build: 11-21-2019-r41586 Reply with quote
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019/11-21-2019-r41586/

https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2019%2F11-21-2019-r41586%2F

Firmware Version
DD-WRT v3.0-r41586 std (11/21/19)
Kernel Version
Linux 4.9.202 #1402 SMP Thu Nov 21 06:00:14 CET 2019 armv7l

Flashed to both partitions with Firefox 70.0.1

*NEW Feature...You can set your Minimum and Maximum protocols under NAS (For the Samba Server) in the GUI...Don't remember seeing that before this build. I had to reboot the router after making changes to these as it killed my internet just hitting save/apply. Internet came back after a reboot.

VPN, Samba, NAS, DLNA working.

WiFi NOT tested.

_________________
WRT1900ACSv2
Sponsor
DATABLOCK
DD-WRT Novice


Joined: 06 Nov 2019
Posts: 6

PostPosted: Fri Nov 22, 2019 10:51    Post subject: Reply with quote
Successful flash, all functions working as expected.
_________________
LinkSys WRT32X
ExpressVPN OpenVPN
2.4GHz AP Mixed Full(20MHz)
Firewall WAN_IF=`nvram get wan_iface`
WEBFlashed via macOS 10.15.2 + Safari
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 217
Location: FL

PostPosted: Fri Nov 22, 2019 15:53    Post subject: Reply with quote
Flashed with no problems
no abnormal effects so far that i can find.

this one doesnt hang up on multiple restarts as i could get the last build to hang.

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &

WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel follows AP, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 40mhz channel width, channel 100+upper, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)" Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
greatmoo27
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jan 2019
Posts: 27

PostPosted: Fri Nov 22, 2019 23:10    Post subject: Reply with quote
WRTACS1900ACSv2
Flashed via Chrome. No issues so far, everything is up and running on this build with QOS (HTB/CAKE)
Monza
DD-WRT User


Joined: 01 Jul 2018
Posts: 175

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 0:11    Post subject: Reply with quote
Upgraded WRT1200AC v1 from r41517 to r41586 using Waterfox Classic 2019.10 (64 bit) running on Linux Mint 19.1 OS.

Successful update and reboot. No reset, nothing disabled prior to update, uptime about 3 hrs, wired/wireless connected, vpn up immediately. No drops wired/wireless or vpn. GUI up and running with no issues. I do NOT use QoS or NAS and SFE is always disabled.

Kernel Version Linux 4.9.202 #1402 SMP Thu Nov 21 06:00:14 CET 2019 armv7l

Nov 22 17:19:16 router daemon.notice openvpn[1657]: OpenVPN 2.4.7 arm-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Nov 21 2019
Nov 22 17:19:16 router daemon.notice openvpn[1657]: library versions: OpenSSL 1.1.1d 10 Sep 2019, LZO 2.09

This release seems to have a quicker response while browsing/streaming.

Nothing to do with this specific release but for years my router OpenVPN client setup with ExpressVPN would not use Expvpn's encrypted DNS servers. My Expvpn apps did. I depended on the Static DNS, DNSMasq and Forced DNS Redirection using log free public DNS servers. Several releases back I noticed some new DNSMasq input in the syslog. When I checked - my router was now using Expvpn's encrypted DNS servers as my stand alone Expvpn apps did. All releases since have done the same. If I disable the OpenVPN client the router reverts to using the Static DNS's. Since I had not changed my vpn setup (other than server addresses) I assume this was a result of a firmware change?

Tested using this link before and after the change was noticed - DNS Leak Test - https://www.expressvpn.com/dns-leak-test
pbphoto
DD-WRT User


Joined: 29 Oct 2017
Posts: 82

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 8:39    Post subject: Reply with quote
Upgraded from 41418 via GUI without any problems; uptime is 7 hours. No issues other than the usual red http authorization/authentication errors in syslog which I've been seeing for at least a year now. Performance is excellent and feels very snappy. Very stable in my environment.

Linksys WRT3200ACM: gateway mode, DNSMasq for DNS and DHCP, Wireguard client (Mullvad), Firewall enabled, QoS enabled HTB-CAKE, PBR enabled (SFE disabled). WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel 1, WPA2-CCMP-128. 5ghz: AC/N mixed, 80mhz channel width, channel 100+6, WPA2-CCMP-128.

Linksys WRT1900ACS: router mode, hardwired ethernet lan to WRT3200ACM above. WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel 11, WPA2-CCMP-128. 5ghz: AC/N mixed, 80mhz channel width, channel 52+6, WPA2-CCMP-128.
dance85
DD-WRT User


Joined: 02 Jun 2017
Posts: 179

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 15:17    Post subject: Reply with quote
Guys but does samba work for you? On my Wrt3200ACMV2 and Asus RT-AC87U I set everything but they are not accessible with android. Everything works with Windows. But are these protocols limited? Are we using Samba 4 or 2? Thank you all
illuminati_tri
DD-WRT Novice


Joined: 15 Jul 2019
Posts: 41
Location: Texas

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 15:26    Post subject: Reply with quote
Webflash Google Chrome 78.0.3904.108 64-bit (set boot_part)

5GHz, Ch100+UUU, 160MHz, AC/N Mixed
2.4GHz, Ch10+L, 40MHz, N/G Mixed
VAP Guest Network on 2.4GHz; PBR bypasses VPN (SFE enabled)
OpenVPN Client (ExpressVPN)
MAC Whitelist
Static leases

Everything working so far. VPN automatically connected.

_________________
Linksys WRT3200ACM r41586
- ExpressVPN | VAP & PBR | Synology NAS
scar1943
DD-WRT User


Joined: 10 Nov 2018
Posts: 321
Location: South Carolina

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 17:07    Post subject: DD-WRT v3.0-r41586 std (11/21/19) Reply with quote
WRT3200ACM V1 r41586 Firefox 70.0.1 (64-bit) webflash

OpenVPN CLIENT works fine (nordvpn server)
5GHz wpa2 CCMP-128 (AES)working fine 20MHz Mixed
2.4GHz wpa2 CCMP-128 (AES)working fine 20MHz Mixed
NAS via USB Samba also working fine
johnnyNobody999
DD-WRT User


Joined: 10 Jan 2014
Posts: 345

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 17:43    Post subject: WRT3200ACM 5 GHz WDS network (3 stations) Reply with quote
Works fine. Even the 5 GHz came back up after the reboot.
pmckay
DD-WRT Novice


Joined: 26 Aug 2006
Posts: 30
Location: Brooklyn, NY

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 22:13    Post subject: Reply with quote
I found the httpd daemon to be very unreliable and it dropped the wan connection on me several times too. Reverting back to 41517.
_________________
Linksys WRT1900AC V1
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 217
Location: FL

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 22:29    Post subject: Reply with quote
I just figured id come back and report this one is working great on my 1900ac V1 its been speedy all around no internet lag, drops or nothing and i transfered 88gigs over the lan today and it was speedy!
none of my legacy devices are making trouble either.

No gui issues for me, but then again none of them have as long as it wasnt a bad build.. but the gui is fast to respond for me even under a load.

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &

WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel follows AP, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 40mhz channel width, channel 100+upper, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)" Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
ellick
DD-WRT User


Joined: 28 Mar 2016
Posts: 265

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 22:41    Post subject: Reply with quote
Upgraded from r40009 without issue on the flash on my wrt1900acs v1

I promptly lost the GUI again overnight even with a cron job restarting the httpd every hour. I'm losing hope that this is ever going to get fixed as it appears to be only a few people it's happening to.
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 7001
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 23:02    Post subject: Reply with quote
ellick wrote:
Upgraded from r40009 without issue on the flash on my wrt1900acs v1

I promptly lost the GUI again overnight even with a cron job restarting the httpd every hour. I'm losing hope that this is ever going to get fixed as it appears to be only a few people it's happening to.


Ok, I have to ask. Your web administration, is it configured for http only or https only? Do you have just LAN web administration configured and enabled or LAN and WAN?

_________________
Official Forum Rules, Guidelines, and Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware?
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW - TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is?
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum.

---------------------------------------------------------

Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
ellick
DD-WRT User


Joined: 28 Mar 2016
Posts: 265

PostPosted: Sat Nov 23, 2019 23:20    Post subject: Reply with quote
kernel-panic69 wrote:
ellick wrote:
Upgraded from r40009 without issue on the flash on my wrt1900acs v1

I promptly lost the GUI again overnight even with a cron job restarting the httpd every hour. I'm losing hope that this is ever going to get fixed as it appears to be only a few people it's happening to.


Ok, I have to ask. Your web administration, is it configured for http only or https only? Do you have just LAN web administration configured and enabled or LAN and WAN?


Everything on the administration tab is default so it's http. The only change I've made on that tab is the additional cron job I added to restart httpd every hour. I only added that a build ago because of the constant GUI loss.

If other people weren't also seeing this loss of GUI I'd chalk it up to a bad router or something but I never had the problem when running openwrt. I'd have already gone back to that if not for dd-wrt being much easier to configure things like a vpn.
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next Display posts from previous:    Page 1 of 6
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum