New Brainslayer Build 11-06-2019-r41468

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 238

PostPosted: Wed Nov 06, 2019 13:36    Post subject: New Brainslayer Build 11-06-2019-r41468 Reply with quote
New Build-11-06-2019-r41468

updated kernel

ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019/11-06-2019-r41468/

https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2019/11-06-2019-r41468/

https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2019%2F11-06-2019-r41468%2F

Notice: Flashing third party firmware can brick your device, check out recover options or check for spare device before flashing.

If reporting errors, provide additional info from shell or GUI

http://svn.dd-wrt.com/timeline


Router Model:
Previous:
Status:
Reset:
Errors:


Last edited by servicetech on Sat Nov 09, 2019 7:56; edited 1 time in total
Sponsor
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5341
Location: Texas

PostPosted: Wed Nov 06, 2019 15:09    Post subject: Reply with quote
EA8500
Version DD-WRT v3.0-r41468 std (11/06/19)
Linux 4.9.199-rc1 #487 SMP Wed Nov 6 00:59:24 CET 2019 armv7l
Seems fine on EA8500 switch / ovpn / samba share ext4




WNDR3700 V4
DD-WRT v3.0-r41468 std (11/06/19)
Linux 3.18.140 #58789 Wed Nov 6 04:58:40 +04 2019 mips
fine on switch / ovpn server / samba share ext4







Restoring a nvrambak_xxxxxx.bin file does NOT work on any builds after r41375 on the EA8500
kretex
DD-WRT User


Joined: 24 Apr 2019
Posts: 65

PostPosted: Wed Nov 06, 2019 15:23    Post subject: Reply with quote
hehehehe....now web gui bug on tl3420 and tl940n was gone Cool thx BS Cool
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 238

PostPosted: Wed Nov 06, 2019 16:15    Post subject: Reply with quote
kretex wrote:
hehehehe....now web gui bug on tl3420 and tl940n was gone Cool thx BS Cool


Please spend some more letters ...

GUI not working at all ? Reset to defaults options used ?

What does "gone" mean -> R.I.P ????

Sad

Edit: Sorry I misinterpreted it. Yes the GUI bug was solved in the previous build for some (maybe all affected) 4M flash devices, so it should work on this build. Now it would be interresting how this build performs on 32 M RAM devices. Thank you Jovan for your update


Last edited by servicetech on Wed Nov 06, 2019 18:56; edited 1 time in total
Jovan
DD-WRT User


Joined: 06 Nov 2018
Posts: 106

PostPosted: Wed Nov 06, 2019 16:49    Post subject: Reply with quote
servicetech wrote:
kretex wrote:
hehehehe....now web gui bug on tl3420 and tl940n was gone Cool thx BS Cool


Please spend some more letters ...

GUI not working at all ? Reset to defaults options used ?

What does "gone" mean -> R.I.P ????

Sad


I didn't install this version on my wr841n yet but I would guess that he means that the bug that prevented firmware update via web gui (also factory reset and restore from backup) on a certain range of routers (mainly tplinks like 841n, 740n, etc.) is gone. In fact first firmware released in which the bug is fixed is r41418 (at least on my 841n).
Later edit: I installed this firmware on my WR841n v11, no reset, everything is good.
DevelonMaster
DD-WRT Novice


Joined: 04 Nov 2019
Posts: 22

PostPosted: Wed Nov 06, 2019 18:09    Post subject: Reply with quote
Updated via webgui on Netgear R7800 with no reset from r41459. OpenVPN works, build seems fine.
vortex05
DD-WRT User


Joined: 14 Mar 2014
Posts: 206

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 1:43    Post subject: Reply with quote
Router Model: WNDR4300v1

Status: OK
Reset: No
Errors: None
ddaniel51
DD-WRT Guru


Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1386

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 3:36    Post subject: Reply with quote
The R9000's are happy.
_________________
Segment 1 R9000 10Gb LAN, 1Gb ISP BS
Test Bed R9000 10Gb LAN
Wired AP 1 R9000 10Gb LAN
Wired AP 2 R9000 1Gb LAN
Wired AP 3 R9000 1Gb LAN
Test Bed R7800 1Gb LAN OpenWRT Kong
download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/ (Brain Slayer)
www.desipro.de/openwrt/ (Kong's)
YAMon usage-
www.monitoring.com/manualInstall.php
Mile-Lile
DD-WRT Guru


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 1516
Location: Belgrade

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 9:22    Post subject: Reply with quote
mrjcd wrote:


Restoring a nvrambak_xxxxxx.bin file does NOT work on any builds after r41375 on the EA8500


enable dev tools on browser you use (e.g. F12 on Chromium)... try to upload nvrambak and when it gives you an error save html source and send it to BS via email...
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5341
Location: Texas

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 11:44    Post subject: Reply with quote
Mile-Lile wrote:
mrjcd wrote:


Restoring a nvrambak_xxxxxx.bin file does NOT work on any builds after r41375 on the EA8500


enable dev tools on browser you use (e.g. F12 on Chromium)... try to upload nvrambak and when it gives you an error save html source and send it to BS via email...


It just resets the connection when you click 'Restore' on page ../config.asp on builds later than r41375

Restoring 'nvrambak_r41418_EA8500_Linksys EA8500.bin' Will NOT work in webif using build r41418.
Exact same 'nvrambak_r41418_EA8500_Linksys EA8500.bin' works perfect if you are using build r41375.

I'm done tinkering with it cause I already have quite a bit yesterday.

Just a lil bug in the webif --- I assume BS will fix it someday Razz

---

Backup & restore works just fine using CLI but prolly not many want to do that.
example:
notes:
this unit is running ovpn server, VLAN on 2 ports + samba share
I done a nvram backup to its (samba) USB flash drive using ssh.

From the webif I deleted everything in ovpn server & disabled it.
Deleted the VLAN.
Set time zone to some waythehellfaroff place.

Using ssh I restored nvram and it's all perfect like she should be.

See ---> 'This what I done thru ssh' Twisted Evil
jerrytouille
DD-WRT Guru


Joined: 11 Dec 2015
Posts: 1300

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 13:16    Post subject: Reply with quote
mrjcd wrote:
Just a lil bug in the webif --- I assume BS will fix it someday Razz


bs needs help- check the page js for errors. browsers' web inspector tools may help
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5341
Location: Texas

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 13:20    Post subject: Reply with quote
jerrytouille wrote:
mrjcd wrote:
Just a lil bug in the webif --- I assume BS will fix it someday Razz


bs needs help- check the page js for errors. browsers' web inspector tools may help

ok... I'll check when I get back --- out in the rain this morning. It's getting daylight now so time for me to go back home Smile
drumbo1
DD-WRT Novice


Joined: 10 Jun 2014
Posts: 6

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 15:41    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link TL-WR841ND v11
Firmware Version DD-WRT v3.0-r41468 std (11/06/19)
Kernel Version Linux 3.18.140 #58751 Wed Nov 6 04:12:50 +04 2019 mips

Update via webgui from 41459
Reset: No
Status: Working OK as AP
Errors: None
Uptime: 23:58
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5341
Location: Texas

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 15:58    Post subject: Reply with quote
jerrytouille wrote:
..bs needs help- check the page js for errors.

He'll have to sort it ...getting outta my comfy zone
see ---> 'Here's about all I know 'bout it' Evil or Very Mad

AND
I had one WIN10 desktop blow its cork in wee early morning lightening storm so imma gotta work on that bugger ...thinking of just put Linux on it but they prolly wouldn't be happy iffin I did that Sad
roadrun777
DD-WRT User


Joined: 24 Jan 2007
Posts: 80

PostPosted: Thu Nov 07, 2019 19:35    Post subject: Netgear r7500v2 - firmware dump , wireless non functional Reply with quote
I hat to switch back to r41459 because the wireless drivers were core dumping.
Wireless for 7500v2 on build r41468 doesn't work. It complains about being wedged and unable to set any of the setting (CTS, RTS, BSS, etc..)
Then it will coredump firmware debug into dmesg.

I needed wireless for the morning so I can attach detail messages later. (Have to do this at night when no one is using the wireless).

I am assuming the ath10k driver was changed in some way.
Goto page 1, 2, 3, 4  Next Display posts from previous:    Page 1 of 4
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum