WRT32x - device freeze after apply WiFi security settings

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Author Message
bobeid
DD-WRT Novice


Joined: 26 Oct 2009
Posts: 10

PostPosted: Tue Aug 13, 2019 15:45    Post subject: WRT32x - device freeze after apply WiFi security settings Reply with quote
Dear gentlemen,

After some time with openWRT, I switched to DD-WRT.

Procedure I have done is:
Reset open-wrt to default
1. reset open-wrt to default settings.
2. rebooting to stock partition
3. firmware upgrade with "FW_WRT32X_1.0.666_DDWRT.img" thus override openwrt partition with dd-wrt initial image.
4. booting into dd-wrt, setting pass
5. switch partition to alternate
6. update initial dd-wrt with r40554 release "FW_WRT32X_1.0.666_DDWRT.img"
7. All good, set wifi with no pass -> able to connect to router wirelessly ..., everything worked.
8. Setting security options WPA Personal +WPA 2 Personal + WPA 3 Personal. On submit router frozen, not able to respond to link .. nothing.
9. manually rebooted router ... came back, able to access the UI via UTP, WIFI seemed active, but completely not being seen by any device.


I have tried multiple combinations, reflash, nvram resets ... nothing, every time I touch security settings, either becomes frozen, either there is a problem.

Small additional information:
I had DD-WRT installed, and fully functional, but due to some ... junior misunderstandings I managed also to flash both partitions with dd-wrt and then return to stock firmware on the 2nd partition and open-wrt on 1st partition. The dd-wrt is now installed on the 1st partition, where OpenWrt was installed.

Now ... please advice on how to solve this issue, please. Smile


Update 2.1:
I have remade the whole setup:
Partition 1: official stock firmware for wrt32x
Partition 2: DD-WRT v3.0-r40559 std


Update 2.2:
so I have retried now with with just one AP to set the security options (WPA, WPA2, WPA3 all personal) + AES. On submit ... router froze. NOTHING .. this is becoming frustrating Sad(.

Update 2.3:
Combination WPA Personal (1,2,3) + WPA Ent (1,2,3) -> router not responsive

Update3:
I have managed to remove WPA3 Personal along with WPA Ent (1,2,3). I let only WPA Personal and WPA2 Personal and seems to work now.
However, I really would like to understand what is happening. HELP!
Sponsor
bobloadmire
DD-WRT Novice


Joined: 30 Jul 2012
Posts: 12

PostPosted: Fri Aug 16, 2019 19:48    Post subject: Reply with quote
mine does the same btw.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum