New BrainSlayer Build: 07-04-2019-r40189

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2
Author Message
bdg2
DD-WRT User


Joined: 18 Apr 2013
Posts: 315

PostPosted: Mon Jul 08, 2019 22:57    Post subject: Re: tl-mr3420v1 Reply with quote
kretex wrote:
Sir...I flash from factory using factory-to-ddwrt.bin was succest and than try flash from webgui tl-mr3420v1-webflash.bin not working. I try flash webflash.bin using command line using winscp/putty see on picture. is this oke sir?? Rolling Eyes sorry for nob question. Smile

I don't have that router but if that's the right file for the router it looks correct to me.


Last edited by bdg2 on Wed Jul 10, 2019 11:50; edited 1 time in total
Sponsor
vortex05
DD-WRT User


Joined: 14 Mar 2014
Posts: 189

PostPosted: Tue Jul 09, 2019 3:11    Post subject: Reply with quote
Router Model: WNDR4300v1

Status: OK
Reset: No
Errors: None


Router Model: WR841N V9

Status: OK
Reset: No
Errors: None
Todoras
DD-WRT Novice


Joined: 08 Jul 2019
Posts: 1

PostPosted: Tue Jul 09, 2019 7:26    Post subject: Reply with quote
Router: TL-WDR3600 v1
Firmware: tl-wdr3600-webflash.bin (v3.0-r40189 std)
Status: working
Reset: No


USB: perfect on ext4 hdd
NAS: perfect

WLAN 5 Ghertz: not working.
* Windows 10 PC sees network but cannot connect
* Libreelec PC does not see 5 Ghertz network
* Debian Laptop does not see 5 GHertz network

Also related light on router for the 5GHz band is off.

Both 2.4 GHz and 5 GHz bands set as AP's.
WPA2 Personal and AES
Different SSID's
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2038
Location: Canada

PostPosted: Tue Jul 09, 2019 12:11    Post subject: Upgrades Reply with quote
Router/Version: TP-Link Archer C7 v2 x2
Firmware: 40189
Previous: 40167
Mode/Status: WDS AP, WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: 2.4GHz wifi was unstable. It would stop transmitted after ~30 min, same issue with 40167. Reverted to 40009.

Router/Version: D-Link DIR-862L A1 x2
Firmware: 40189
Previous: 40167
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far. No WPA3.

Router/Version: D-Link DIR-825 B1
Firmware: 40189
Previous: 40167
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far.

Router/Version: TP-Link WR841ND v8
Firmware: 40189
Previous: 40167
Mode/Status: WDS Station, WDS AP
Reset: No
Issues/Errors: None, so far. No WPA3.

Router/Version: TP-Link WDR3600 v1
Firmware: 40189
Previous: 40167
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far. No WPA3.

Router/Version: D-Link DIR-615 I1
Firmware: 40189
Previous: 40167
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far. No WPA3.

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
MomenMamdouh
DD-WRT User


Joined: 19 Sep 2017
Posts: 60
Location: Egypt

PostPosted: Wed Jul 10, 2019 10:40    Post subject: Re: Upgrades Reply with quote
ian5142 wrote:
Router/Version: TP-Link Archer C7 v2 x2
Firmware: 40189
Previous: 40167
Mode/Status: WDS AP, WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: 2.4GHz wifi was unstable. It would stop transmitted after ~30 min, same issue with 40167. Reverted to 40009.

My 2.4Ghz wifi has been stable for 4 days, no problems exist

_________________
Routers:
TP-Link Archer C7 v2-(EU)
TP-Link WR840n v3
TP-Link WR740n v5
kretex
DD-WRT Novice


Joined: 24 Apr 2019
Posts: 48

PostPosted: Wed Jul 10, 2019 14:06    Post subject: Reply with quote
#repost
Router Model: TP-Link TL-MR3420 v1
Firmware: DD-WRT v3.0-r40189 std (07/04/19)
Kernel Version: Linux 3.10.108-d8 #13683 Thu Jul 4 04:59:33 CEST 2019 mips
Status: Flash from factory working
Reset: Yes
Errors: Yes

webgui error ( beta firmware from r40009 until r40189
- apply settings button not working
- cannot apply reset to default
- flash firmware upgrade not successt ( only showing progresst bar )

the good news is firmware r39956 is full working Cool no error Cool
jwh7
DD-WRT Guru


Joined: 25 Oct 2013
Posts: 2374
Location: Indy

PostPosted: Wed Jul 10, 2019 16:50    Post subject: Reply with quote
mrjcd wrote:
Linksys WRT160NL
DD-WRT v3.0-r40189 std (07/04/19)
Linux 3.10.108-d8 #13639 Thu Jul 4 04:11:51 CEST 2019 mips
No rest -- GUI install
switch / smaba share FAT32
uptime 16:45
NO longer requires a power cycle after install like many previous builds.
samba working just fine and also still good after doing a reboot.
Great build on this router.... although ---
this unit has ->Oops: flash id 0x1c2017 .
still will NOT install on my 160NL or E2100L units that have ->Oops: flash id 0xc22017 .
see difference in their MTD parts ---> 'from here' iffin anyone wants to know why.
don't remember any build that will install on them since r34311
might could maybe replace some their MTD parts or complete uboot but don't see the point since
old dd-wrt builds work very good for what I use them for anyways Twisted Evil
I spoke to BS about this; can you post the full dmesg from the two units that won't update? Wink
_________________
# NAT/SFE/CTF: limited speed w/ DD # Repeater issues # DD-WRT info: FAQ, Builds, Types, Modes, Changes, Demo #
x64 OPNsense 19.7.7|FT2019.3: EA6900v1.1@1GHz, F7D8302|DD 41596: WNDR4500v2, WNDR4000@533, R6300v1,
E2500, E1500@353, WRT54*@250: GLv1.1 nsg, GSv6 µ, RT-N66U@663
|OEM: WGR614v10@400 -> WNR1000v3 mod
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 4872
Location: Texas

PostPosted: Wed Jul 10, 2019 18:34    Post subject: Reply with quote
jwh7 wrote:
I spoke to BS about this; can you post the full dmesg from the two units that won't update? Wink

Well Sir, I sent him stuff few years back and really ain't worried too much with now days.
fairly recent ---> http://mrjcd.com/junk/dd-wrt/WRT160NL_E2100L.html

according to my server these two links below were put up 03/14/17 but tis all the same.
http://mrjcd.com/junk/dd-wrt/E2100L-WRT160NL/Oops_flash-id.txt
http://mrjcd.com/junk/dd-wrt/E2100L-WRT160NL/WRT160NL.jpg


I also think I am not the only one that has run into this problem ...
...and dunno why the MTD blocks are slightly different on these silly routers

alright then 'here is full dmesg' from good 160NL and the non upgradable one.
Also dmesg from one of the WDS E2100L that is always in use using old 2005 build....they's WDS stable with old r27506 Razz
My two E200L units are just same as two of my 160NL non upgradable units.

EDIT:
I just threw ' this about firmware size' together cause usuallly people thinking it is a size issue Rolling Eyes
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 4872
Location: Texas

PostPosted: Thu Jul 11, 2019 23:42    Post subject: Reply with quote
ok, jwh7
alright then I got this straight now and owe BS an apology. ....imma dumbass I reckon ---
I thought, would have sworn, I had tried this recently but maybe not.
My my ol brain don't work nothing like it used to.
I know I tried this years ago because my old notes say so but that was prolly with whatever old old builds screwed them up in first place.
BS says there were some old bad builds and not just the bad few of last year.

erase linux and tftp r40189 worked like a charm.
Did same with other 160NL but used r40260 and it worked like a charm.
I'll try on the E2100L routers someday if I ever pull them down from their WDS setup.

'FULL LOG' of what I did.

Yous winders people with these type routers can do same with PuTTy and TFTP32 / TFTP64

oh yea, forgot to mention on the 160NL I installed r40189 I then install r40260 using the GUI / webif without a problem Smile
Goto page Previous  1, 2 Display posts from previous:    Page 2 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum