Adding Nexxt Solaris 300 to DDWRT

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> General Questions
Author Message
ebre2142
DD-WRT Novice


Joined: 11 Dec 2017
Posts: 1

PostPosted: Mon Dec 11, 2017 18:26    Post subject: Adding Nexxt Solaris 300 to DDWRT Reply with quote
Is it possible to use a Nexxt Solaris 300 with DD-WRT? Nexxt is not on the database...

Here I have some pics from the inside of the router as well as it's FCC ID#:

https://ibb.co/mj0o9b
https://ibb.co/nbheFG
https://ibb.co/f621Ub
https://ibb.co/gtBjhw
https://ibb.co/c3ERvG
https://ibb.co/n7d89b
https://ibb.co/d7H1Ub
Sponsor
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2047
Location: Canada

PostPosted: Mon Dec 11, 2017 22:40    Post subject: Support Reply with quote
First of all, remove the heat sink and take a decent close-up picture of the chip underneath. Also, a better close up picture of the chip in the corner.

I, but mainly the devs, need to be able to read the model numbers written on the chips themselves.

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
e1digital
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2019
Posts: 6

PostPosted: Sun May 05, 2019 3:30    Post subject: Nexxt Solaris 300 photos Reply with quote
Hi. I have one of these routers and stock software is crappy (as usual). I had to remove a iron-soldered heatsink and thermal paste in main chip to take the pictures.

Main chip is a Broadcom BCM5357C0KFBG

Hope y'all can help me


Regards from Venezuela.


https://ibb.co/tZ25BRf
https://ibb.co/WKgJyp2
https://ibb.co/bbw6FG6
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2047
Location: Canada

PostPosted: Sun May 05, 2019 17:43    Post subject: Flash Size Reply with quote
I can't find the flash size but when the manufacturer's firmware is only 1MiB it is not looking good. DD-WRT needs at least 2MiB for very limited features and 4MiB for most routers. VPN support requires at least 8MiB.

The good news is that a bunch of routers with the same SoC are already supported by DD-WRT. Search for Broadcom BCM5357C0 on wikidevi. The issue is that the supported ones all have at least a 4MiB flash.

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
e1digital
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2019
Posts: 6

PostPosted: Sun May 05, 2019 19:12    Post subject: Re: Flash Size Reply with quote
I found this in Wikidevi http://bit.ly/2Jez5Pn. Same Nexxt brand. Model Xtender 300). I checked stock firmware and size is 724 KB, so, I think that flash size for Solaris 300 is same 4MB.

What firmware should I use to start the tests?
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2047
Location: Canada

PostPosted: Sun May 05, 2019 22:46    Post subject: Test 1 Reply with quote
Try this file. It is based on the generic nv32 mini file, K26. I chose a stable build from earlier in the year.

You use the file at your own risk. I have not tested it in any way.



dd-wrt.v24-39494_NEWD-2_K2.6_mini_nexxt_solaris_300.bin
 Description:
Test file for Nexxt Solaris 300

Download
 Filename:  dd-wrt.v24-39494_NEWD-2_K2.6_mini_nexxt_solaris_300.bin
 Filesize:  3.41 MB
 Downloaded:  235 Time(s)


_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2047
Location: Canada

PostPosted: Sun May 05, 2019 22:48    Post subject: Test 1 Reply with quote
Try this file. It is based on the generic nv32 mini file, K26. I chose a stable build from earlier in the year.

You use the file at your own risk. I have not tested it in any way.



dd-wrt.v24-39494_NEWD-2_K2.6_mini_nexxt_solaris_300.bin
 Description:
Test file for Nexxt Solaris 300

Download
 Filename:  dd-wrt.v24-39494_NEWD-2_K2.6_mini_nexxt_solaris_300.bin
 Filesize:  3.41 MB
 Downloaded:  271 Time(s)


_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
e1digital
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2019
Posts: 6

PostPosted: Mon May 06, 2019 2:49    Post subject: Re: Test 1 Reply with quote
ian5142 wrote:
Try this file. It is based on the generic nv32 mini file, K26. I chose a stable build from earlier in the year.

You use the file at your own risk. I have not tested it in any way.


I can't flash it. It gaves me error (timeout). Router restarts and nothing happens.

I restored factory settings, then tried with Firefox 67 and Edge and same results.

Any idea?
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2047
Location: Canada

PostPosted: Mon May 06, 2019 16:31    Post subject: No idea Reply with quote
I have no idea. You could try flashing it via SSH or telnet. Heck, you could even try serial. No idea on login info for that particular router. Default ip address, etc.

I use PuTTY for telnet and SSH. Serial I use Br@Y's Terminal or even PuTTY. Serial requires opening up the router and connecting wires to the board (possibly soldering).

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
e1digital
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2019
Posts: 6

PostPosted: Sat May 11, 2019 1:25    Post subject: I don't know how to update via Telnet Reply with quote
Can you help me updating my router using Telnet? I already opened Telnet 23 port, but I don't know neccesary commands to update it to DDWRT cooked version that you gave me.

Neither I can't find any tutorial to do it in english or spanish, my natural language.

Need backup here. Thanks in advance.
e1digital
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2019
Posts: 6

PostPosted: Sat May 11, 2019 1:41    Post subject: Re: No idea Reply with quote
ian5142 wrote:
I have no idea. You could try flashing it via SSH or telnet. Heck, you could even try serial. No idea on login info for that particular router. Default ip address, etc.

I use PuTTY for telnet and SSH. Serial I use Br@Y's Terminal or even PuTTY. Serial requires opening up the router and connecting wires to the board (possibly soldering).


Btw, this is the error that I receive while I tried to update via web

https://ibb.co/5BcBgKj
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2047
Location: Canada

PostPosted: Sat May 11, 2019 2:35    Post subject: SSH and telnet Reply with quote
That is just a generic error. I can't make it load from the GUI, that is not going to happen.

Try SSH or telnet.
These are from the dd-wrt wiki but the info is a good start anyways: https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/Telnet/SSH_and_the_Command_Line

Most router firmware use telnet/SSH with the password method.

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
e1digital
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2019
Posts: 6

PostPosted: Wed Jun 26, 2019 4:57    Post subject: Router's telnet version seems incompatible for updating Reply with quote
Hello again. I'm facing a real internet blackout. I've tried several times updating this router, including Telnet and SCP, and I can't.

I entered in it via Telnet, typed 'help' and just gave me reduced options:

CLI> help
reboot restart thread time nvram syslog debug splx mbuf ifconfig ping ipnat fw login envram wl wlconf et

Additionally I discovered that memory system for this router is 16777216 bytes, heap 8085256 bytes, Free 7489276 bytes and Max 7436380.

Can somebody help me installing it? I'll appreciate it a lot. Greetings
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> General Questions All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum