Firmware update failed

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> General Questions
Author Message
CrownAndCurrie
DD-WRT Novice


Joined: 10 Jun 2019
Posts: 2

PostPosted: Mon Jun 10, 2019 14:14    Post subject: Firmware update failed Reply with quote
Walking into a job half complete and picking up where others left off.

DD-WRT-r36247 was installed onto two Linksys WRT1900ACSv2 Routers from stock firmware apparently without any hiccups. I am attempting to install the same version onto a third identical router. However I have reached a point where upgrading the firmware from version r34315 causes a update failed error message.

I installed from sock firmware to r34315, as factory to ddwrt for r36247 would also cause an error. Now trying to upgrade from r34315 to r36247.

My laptop with the firmware ddwrt-linksys-wrt1900acsv2-webflash.bin is disconnected from the network with wireless connections turned off. The router is only connected via Ethernet cable to the laptop. The laptop has been statically assigned 192.168.1.8 and the default gateway is 192.168.1.1 as per the peacock thread. I am using chrome and have cleared browser data and I have turned off my firewall and antivirus.

Before upgrading I performed a 30-30-30 hard reset, created new credentials, and began installation of the update mentioned above. Unfortunately this is where I’m stuck at. The installation screen appeared with a countdown from 300 seconds. Being wary of the horror stories on the peacock thread I left it to do this until it was done. However after a hour of it being stuck on this screen a pop up appeared saying "firmware update failed" at this point I did a power cycle on the router and it returned itself back to the state it was in before attempting the update. After this I attempted just jumping one firmware iteration to the next but the same issue still persisted.
Sponsor
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 3517
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Jun 10, 2019 14:50    Post subject: Reply with quote
Chrome is sometimes troublesome, try Internet Explorer
_________________
Routers: Netgear R6400v1, Netgear R6400v2, Linksys EA6900 (XvortexCFE), Linksys E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide Linksys EA6900: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=291230
Simple PBR (Policy Based Routing) script: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318662
Install guide R6400v2:http://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
OpenVPN server setup guide:
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318795
CrownAndCurrie
DD-WRT Novice


Joined: 10 Jun 2019
Posts: 2

PostPosted: Mon Jun 10, 2019 15:16    Post subject: Thank you Reply with quote
That was it thank you. I guess its Chromes own security fetures causing the troubble? For once IE has a use!
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> General Questions All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum