Unable to browse internet

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Advanced Networking
Author Message
danthemgman
DD-WRT Novice


Joined: 31 Mar 2016
Posts: 11

PostPosted: Sun Jun 09, 2019 17:13    Post subject: Unable to browse internet Reply with quote
I upgraded my firmware this morning. Now my router will connect to the VPN server, but I cannot browse the internet. Chrome says "Establishing Secure Connection" before it times out. I am able to ping whatever I want outside my network, but cannot browse the web. Also, games such as LoL will not connect.

Router: Netgear R6300V2
Firmware Version: DD-WRT V3.0-r37305 std (10/10/1Cool
Old Firmware Version: Not sure, but I remember it was dated in 2015 sometime.

Is there some new setting with the upgraded firmware that needs to be changed?
Sponsor
eibgrad
DD-WRT Guru


Joined: 18 Sep 2010
Posts: 8034

PostPosted: Sun Jun 09, 2019 18:05    Post subject: Reply with quote
Sounds like a DNS problem.

Try adding the following to the Additional DNSMasq Options field on the Services page.

Code:
no-resolv
server=8.8.8.8
server=8.8.4.4

_________________
DD-WRT: DNS Leak Detection w/ VPNs (updated 6/5/19)
NEW SCRIPT!: ddwrt-mount-usb-drives.sh
NEW SCRIPT!: ddwrt-blacklist-domains.sh
NEW SCRIPT!: ddwrt-ovpn-remote-access.sh
NEW SCRIPT!: ddwrt-pptp-policy-based-routing.sh
danthemgman
DD-WRT Novice


Joined: 31 Mar 2016
Posts: 11

PostPosted: Sun Jun 09, 2019 19:39    Post subject: Reply with quote
Thank you for the reply, but it did not fix the issue.
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 2989
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Sun Jun 09, 2019 20:06    Post subject: Reply with quote
try this build from here...
http://www.desipro.de/ddwrt/K3-AC-Arm/TEST/dd-wrt.v24-K3_AC_ARM_STD.bin

if you do a reset, do not load settings from an old firmware, redo them manually...

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ------DD-WRT 33772 BS WAP/Switch (wired)
TP-Link WR1043NDv2 ----DD-WRT 41459 BS (AP,PPPoE,NAT,AD Blocking,AP Isolation,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT)
TP-Link WR1043NDv2 ----DD-WRT 41517 BS (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,Wi-Fi OFF,Local DNS,Forced DNS,DoT)
TP-Link WR1043NDv2 ----Gargoyle OS 1.11.0 (AP,NAT,QoS,Quotas)
Qualcomm/IPQ8065
2x Netgear R7800 -------DD-WRT 40270M 4.9 Kong (AP,NAT,AD-Blocking,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,Local DNS,DNSCrypt-proxy v2 x2)
Broadcom
Netgear R7000 -------DD-WRT 40270M Kong (AP,NAT,VLAN,AD-Blocking,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT)
------------------------------------------------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 via Entware by mac913
danthemgman
DD-WRT Novice


Joined: 31 Mar 2016
Posts: 11

PostPosted: Sun Jun 09, 2019 23:04    Post subject: Reply with quote
When I updated the firmware, it just kept all of the old settings. Are you saying I should just do a fresh install using the new firmware instead?
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 4231
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Jun 10, 2019 6:50    Post subject: Reply with quote
When you have problems always reset to defaults and put settings in manually

Best way, telnet into your router and do: nvram erase && reboot

Things you can try: disable Shortcut Forwarding Engine on setup page.
In case you are using vpn with Policy based routing

_________________
Routers:Netgear R7800, Netgear R6400v1, Netgear R6400v2, Linksys EA6900 (XvortexCFE), Linksys E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide Linksys EA6900: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=291230
OpenVPN Policy Based Routing guide: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=321686
Install guide R6400v2:http://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
OpenVPN Server Setup:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318795
Install guide R7800: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
danthemgman
DD-WRT Novice


Joined: 31 Mar 2016
Posts: 11

PostPosted: Tue Jun 11, 2019 2:27    Post subject: Reply with quote
I did what you said and erased the nvram, then manually entered my config. During the process, I was constantly checking my internet status. I found that the problem began again as soon as I entered anything into "policy based routing" in my openVPN client config. I usually have about 10 ip addresses here, as those are the only devices I want using the VPN. If I leave it empty, everything works fine. When I enter a single IP address (my PC), my PC loses the ability to browse the internet. I can still ping things outside my network though, such as google. Any ideas?
danthemgman
DD-WRT Novice


Joined: 31 Mar 2016
Posts: 11

PostPosted: Tue Jun 11, 2019 3:39    Post subject: Reply with quote
Something kind of worked. I think that what happened was I went and reread some of the replies, and I changed some of the DNS related settings as suggested earlier. At this point I wasn't restarting the modem after every change, so I'm not sure what caused the change. I restarted the router recently, and now I can browse the web while utilizing PBR. However, it has some rather interesting new symptoms. While utilizing the VPN with PBR, my browsing speed seams...choppy. I don't know how else to describe it. Also, I now have DNS Leaks (Found via https://www.expressvpn.com/dns-leak-test). If I browse the web with the PBR field empty, I have no DNS leaks.
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 4231
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Jun 11, 2019 5:52    Post subject: Reply with quote
See my signature at the bottom for a thread about PBR in that thread also information about DNS leak

Be sure to disable Shortcut Forwarding Engine. Warning is in the PBR thread.
The symptoms you had , no internet but you can ping, could be caused by SFE

_________________
Routers:Netgear R7800, Netgear R6400v1, Netgear R6400v2, Linksys EA6900 (XvortexCFE), Linksys E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide Linksys EA6900: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=291230
OpenVPN Policy Based Routing guide: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=321686
Install guide R6400v2:http://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
OpenVPN Server Setup:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318795
Install guide R7800: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Advanced Networking All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum