New Build - 05/19/2019 - r39825

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 6938
Location: Winnipeg, Canada

PostPosted: Sun May 19, 2019 18:38    Post subject: New Build - 05/19/2019 - r39825 Reply with quote
New Build - 05/19/2019 - r39825

ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019/05-19-2019-r39825/

Please report errors on this topic.


Release Notes:
http://svn.dd-wrt.com/timeline


Router Model:

Status:
Reset:
Errors:

_________________
LATEST FIRMWARE(S) || Qualcomm Atheros Wi-Fi Settings Guide || Qualcomm Atheros Repeating

[QUALCOMM] R7800 ---------------> DD-WRT v3.0-r40270M kongat
[QUALCOMM] DIR-862L ------------> DD-WRT v3.0-r40363 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 ------> DD-WRT v3.0-r40363 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------> DD-WRT v3.0-r40363 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 --------> DD-WRT v3.0-r39715 std

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
Sponsor
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 6938
Location: Winnipeg, Canada

PostPosted: Sun May 19, 2019 18:40    Post subject: Reply with quote
Router Model: dir-862L, dir-862L, wndr4300

Status: well it runs..
Reset: no
Errors: see tickets below

https://svn.dd-wrt.com/ticket/5118 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5225 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5603 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5699
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5817
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5845
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5848
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5913
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5933
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5938
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6059
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6115 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6275
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6286
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6315
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6442
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6481 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6495 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6511
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6516
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6555 *

the usual..

_________________
LATEST FIRMWARE(S) || Qualcomm Atheros Wi-Fi Settings Guide || Qualcomm Atheros Repeating

[QUALCOMM] R7800 ---------------> DD-WRT v3.0-r40270M kongat
[QUALCOMM] DIR-862L ------------> DD-WRT v3.0-r40363 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 ------> DD-WRT v3.0-r40363 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------> DD-WRT v3.0-r40363 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 --------> DD-WRT v3.0-r39715 std

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..


Last edited by tatsuya46 on Sun May 19, 2019 23:42; edited 1 time in total
Jovan
DD-WRT User


Joined: 06 Nov 2018
Posts: 55

PostPosted: Sun May 19, 2019 19:50    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link TL-WR841ND v11
Firmware Version DD-WRT v3.0-r39825 std (05/19/19)
Kernel Version Linux 3.18.140 #41114 Sun May 19 06:02:47 CEST 2019 mip
Update from r39800 via telnet
Reset: No
Working OK as AP, NG-mixed, HT40, QOS.
Virtual interfaces Add button shows up again. Very Happy
Problems: none
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 4558
Location: Texas

PostPosted: Sun May 19, 2019 20:18    Post subject: Reply with quote
EA8500
DD-WRT v3.0-r39825 std (05/19/19)
Linux 4.9.177 #310 SMP Sun May 19 04:01:00 CEST 2019 armv7l
No reset -- GUI install over r39822 ...which was reset before its config

30 static leases
local DNS
isolated guest network -- ath0.1, ath1.1 & VLAN port4 via br1
samba share ext4 USB flash drive
port range forwarding
local DNS
unbound
ovpn server
QOS HFSC FQ_CODEL

desktop wired
http://www.dslreports.com/speedtest/49867633
http://www.dslreports.com/speedtest/49867693

new ath10k firmware ver 10.4.1.00030-1

webif pages '../Status_Router.asp' and '..Status_Wireless.asp' are very slow to load.
AND
don't know that this is right but GUI shows:
Temperatures CPU 56.378 °C / ath0 56 °C / ath1 56 °C
from dmesg:
Code:
[  100.559892] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  109.408053] br1: port 1(ath0.1) entered learning state
[  109.408238] br1: port 1(ath0.1) entered forwarding state
[  111.408737] br1: port 2(ath1.1) entered learning state
[  111.408925] br1: port 2(ath1.1) entered forwarding state
[  161.050201] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  166.098785] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  171.124617] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  176.159756] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  184.558782] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  189.598981] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  194.639058] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  199.683756] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  229.759441] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  234.800484] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  239.839776] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  244.878969] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  253.130273] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  258.160663] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  263.198946] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  268.240606] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  718.639731] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  723.681680] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  728.721630] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  733.759023] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  740.726597] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  745.762579] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  750.800686] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  755.838971] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  764.088988] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  769.118971] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  774.159989] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  779.199501] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  787.282616] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  792.321145] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  797.364688] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  802.420100] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  810.502968] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  815.520108] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  820.565216] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  825.601681] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  833.701446] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  838.727384] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  843.775800] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  848.832120] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  856.961860] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  862.011525] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  867.073482] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  872.088978] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  880.171775] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  885.226014] ath10k_pci 0000:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  890.239208] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read
[  895.280219] ath10k_pci 0001:01:00.0: failed to synchronize thermal read

things I just mentioned I've never seen until new ath10k FW ....same with previous r39822
Everything I use is working ok ....but then again I never had troubles at all with the old ath10k firmware ver 10.4-3.5.3-00050

###

EDIT:
Up little over 4 hours and she's working ok
'some log'

###
EDIT2:
https://svn.dd-wrt.com/changeset/39827 fixed it. No more slow loading webif pages.
page '../Status_Router.asp' in 'CPU' section now only shows temperatures for CPU but that's fine with me Smile ...thanks BS


Last edited by mrjcd on Mon May 20, 2019 6:22; edited 2 times in total
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 4558
Location: Texas

PostPosted: Sun May 19, 2019 20:35    Post subject: Reply with quote
WNDR3700v4
DD-WRT v3.0-r39825 std (05/19/19)
Linux 3.18.140 #41152 Sun May 19 06:56:23 CEST 2019 mips
GUI install -- No reset ...ain't been reset in long long time
just used as switch
ovpn server
samba share USB ext4 flash drive
everything tis worky ok
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 2699
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Mon May 20, 2019 5:25    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link WR1043ND V2
Firmware Version DD-WRT v3.0-r39825 std (05/19/19)
Kernel Version Linux 3.18.140 #41126 Sun May 19 06:13:13 CEST 2019 mips

update: CLI 39800 > 39825
reset: NO
status: Operational
errors: Nothing 4 now

_________________
Atheros
TP-Link WR1043NDv2 ------DD-WRT 40009 BS (AP,PPPoE,NAT,AD Blocking,AP Isolation,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT)
TP-Link WR1043NDv2 ------DD-WRT 40352 BS (AP,NAT,AD Blocking,Firewall,Wi-Fi OFF,Local DNS,Forced DNS,DoT)
TP-Link WR1043NDv2.......... Gargoyle OS 1.11.0 (AP,NAT,QoS,Quotas)
Qualcomm/IPQ8065
Netgear R7800 ------------DD-WRT 40270M 4.9 Kong (AP,NAT,AD-Blocking,AP Isolation,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DNSCrypt x2)
Broadcom
Netgear R7000 ---------DD-WRT 40270M Kong (AP,NAT,AD-Blocking,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT)
Others
Netgear ProSAFE-GS105Ev2 ----(LAN Switch)

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS
jerrytouille
DD-WRT Guru


Joined: 11 Dec 2015
Posts: 1239

PostPosted: Mon May 20, 2019 10:29    Post subject: Reply with quote
Works great no more internet drops. weird radio temp bug causing slow status pages fixed in 39827

r7500v2

ref. https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=319722
NinthWave
DD-WRT Novice


Joined: 12 Mar 2018
Posts: 16

PostPosted: Wed Jun 19, 2019 22:33    Post subject: QoS freezing ArcherC7 V2 Reply with quote
router Model: Archer C7 V2
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r39825 std (05/19/19)
Linux 3.18.140 #41132 Sun May 19 06:21:50 CEST 2019 mips

Reset: No
Working OK as AP, NG-mixed, HT40, AC-N mixed.

Problems: when I activate QoS FQ_Codel, the router hangs and cannot keep a connection on LAN or WiFi.

What log should I include to get help?
Detection
DD-WRT User


Joined: 19 Jan 2012
Posts: 403
Location: UK

PostPosted: Tue Jun 25, 2019 15:31    Post subject: Reply with quote
Does anyone know if a 5GHz wireless issue where bandwidth speed was very low has been fixed since build 39944?

Unsure if this was a WAN issue though as I was having intermittent wired slowdowns too, flashed back to 37882 and it was fine again

TP-Link TL-WR2543

_________________
TPLINK TL-WR2543ND (5GHz)
WRT160NL (2.4GHz)
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum