Static lease issue with Linksys EA6700

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
mrgmzc
DD-WRT Novice


Joined: 14 Aug 2019
Posts: 2

PostPosted: Wed Aug 14, 2019 3:43    Post subject: Static lease issue with Linksys EA6700 Reply with quote
Hey guys, I have a Linksys EA6700 running DD-WRT v3.0-r40559 std (08/06/19) and I'm running into an issue that I have not been able to confirm if it is a expected behavior, whenever I set static leases the IP is assigned, but if I select to reset the router *or I have to disconnect it for any reason) the fields go blank and eventually the router forgets about the assignment, which is a real pain to manage port forwards.

Is there any solution for this?
Sponsor
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 2594
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed Aug 14, 2019 4:32    Post subject: Reply with quote
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/Static_DHCP <-- you have to save/apply after each lease is added. IF it's still not working right, then there's a larger problem. Not sure how updated that wiki is, but I don't think you need to check either 'use nvram...' or 'use jffs...' on that page.
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 4326
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Aug 14, 2019 8:46    Post subject: Reply with quote
Are you on a an alternate CFE?
If not check your nvram usage if it is near 32Kb it could be the 32Kb nvram bug

The EA6900 which I have, has the same problem if I am not mistaken

Furthermore some browser do not play nice with the DDWRT GUI especially Chrome, I use good old Internet Explorer, or clear your browser cache also can help

_________________
Routers:Netgear R7800, Netgear R6400v1, Netgear R6400v2, Linksys EA6900 (XvortexCFE), Linksys E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide Linksys EA6900: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=291230
OpenVPN Policy Based Routing guide: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=321686
Install guide R6400v2:http://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
OpenVPN Server Setup:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318795
Install guide R7800: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Wireguard Setup guide:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=1183135
mrgmzc
DD-WRT Novice


Joined: 14 Aug 2019
Posts: 2

PostPosted: Thu Aug 15, 2019 3:48    Post subject: Reply with quote
Thanks for the replies, I checked the NVRAM and it was up to 34kb, but I found and script that lowered it down to 25kb, I'll try to add the lines one by one using IE on my other PC (main one has linux) and see if it works now
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 2594
Location: Texas, USA

PostPosted: Thu Aug 15, 2019 4:52    Post subject: Reply with quote
Firefox ESR on Linux (Debian) usually behaves well for me. Firefox ESR 52.9.0 on MacOSX seems to be much more friendly than Quantum. I generally don't use Windows for accessing the WebUI, but I have used NT4 / IE6SP1 out of pure curiosity...
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum