New Build: r37932 12-08-2018

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Goto page 1, 2  Next
Author Message
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 231
Location: FL

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 15:07    Post subject: New Build: r37932 12-08-2018 Reply with quote
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2018/12-08-2018-r37932/

Working for me so far.

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &

WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel follows AP, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 40mhz channel width, channel 100+upper, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)" Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
Sponsor
MLandi
DD-WRT User


Joined: 04 Dec 2007
Posts: 316

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 15:18    Post subject: Reply with quote
Updated smoothly. All seems normal.
_________________
Netgear R9000 X10
DD-WRT v3.0-r44628 std (10/22/20)
Gateway, AP
DNSMasq, SmartDNS, Local DNS
IPv4 & IPv6 (Prefix Delegation)
CloudFlare
QoS: HTB w/CAKE & ACK, SYN, FIN & RST
Static Leases & DHCP
2.4GHz: 10 + 6 (2457 MHz HT40), ACK Timing 0
5GHz: 100 + 106 (5500 MHz VHT80), ACK Timing 0
Xfinity 1Gbps(max)/42Mbps
scar1943
DD-WRT User


Joined: 10 Nov 2018
Posts: 327
Location: South Carolina

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 16:00    Post subject: DD-WRT v3.0-r37932 std (12/08/18) Reply with quote
WRT3200ACM V1 r37932 Firefox 63.0.3 (64-bit) webflash

OpenVPN CLIENT works fine (nordvpn server)
5GHz wpa2 CCMP-128 (AES)working fine 20MHz Mixed
2.4GHz wpa2 CCMP-129 (AES)working fine 20MHz Mixed
NAS via USB Samba also working fine
WENED
DD-WRT Guru


Joined: 30 May 2017
Posts: 514
Location: Rural Manitoba

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 16:12    Post subject: WRT3200acm r37932 Reply with quote
Webflash WRT3200acm r37908 -> r37932 no reset

Same as previous build - WAN (PPOE) would not connect even after reboot. Removed port forwards and all booted well and connected. Re-installed port forwards from backup of r37932 and all connected properly. Multiple yellow line errors for invalid password, etc. with telnet enabled. Disabled telnet and errors disappeared.
ESP8266 on 2.4Ghz can only connect with wmm disabled.

Otherwise this build appears to be the same as previous and working well with my configuration.

_________________
WRT3200acm Master WDS 5GHz 80Mhz CH 36 (+6) r44538
Ath1 2.4Ghz Disabled
99 Static Leases

WRT3200acm r44538 WDS Station 5Ghz
Ath1 AP N/G Mixed Channel 11 HT40

WRT1900Ac V1 5Ghz r44538 WDS Station
(Defective, no 2.4Ghz but 5Ghz works great)

WRT1900AC V1 5Ghz AC 80Mhz WDS Station r44048
2.4Ghz AP Ch1 HT20 Mixed

(SPARE)WRT1900AC V1 r44048 On LAN
5Ghz WDS AP Ch149(+6) 80Mghz
2.4Ghz Ch 6 20Mhz N/G Mixed

WRT1200AC V1 r44048 LAN
2.4Ghz 20Mhz Ch 6 Mixed
5 Ghz 80Mhz Ch 149 (UUU+6) WDS AP

WRT54G DD-WRT v3.0-r37305 micro AP CH 6 Mixed - Not in use

EX6200 DD-WRT r38535 - Spare
EX7000 Stock Firmware Spare
Devices and Cameras and Sensors
15 WiFi cameras, 4 desktops, 2 laptop, 12 Sonoff Basic/TH16, Artisan 700 Printer, Ongoing testing of other devices.
BobbyLee
DD-WRT User


Joined: 04 Jul 2016
Posts: 131

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 21:46    Post subject: Reply with quote
Updated using IE no reset on WRT3200ACM and I thought the router was having a heart attack, different erratic LED light pattern and took forever for it to indicate wireless was up and internet connected. Then the GUI wouldn't come up, rebooted and the GUI page let me sign in then the displayed pages were all messed up and unusable. Rebooted again, was able to sign in and got to the Admin/Commands page which displayed correctly this time and immediately switched back to the Linksys partition and reinstalled the Dec 4 release.

EDIT: OK, first time I tried it I think I installed DDWRT before the Linksys was fully up and reconnected to everything. Did it again giving Linksys partition time to get settled down and stable, the second install went smoothly with none of the previous issues. Wireless devices and OpenVPN server working good.

_________________
Linksys WRT3200ACM
Currently using Linksys Firmware until DDWRT lets my ObiTalk 202 complete calls when connected via WiFi
Last used DD-WRT Version: r38326
OpenVPN server
M
DD-WRT User


Joined: 29 Dec 2012
Posts: 169

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 1:42    Post subject: WRT32X Reply with quote
Router Model: Linksys WRT32X
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r37932 std (12/08/1Cool
Kernel Version: Linux 4.9.144-rc1 #627 SMP Sat Dec 8 01:51:21 CET 2018 armv7l


Error Issues
After r37582 of WRT32X, PPTP Server does not work until r37932.

Etho mac address is too long! It shows in syslog.
I used a script to change mac address but the other model of linksys routers does not have this issues such as wrt1200ac and wrt1900acsv2.

Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 17.886494] DROP IN=eth0 OUT= MAC=00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00 SRC=111.11.11.11 DST=192.168.1.1 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=59 ID=0 DF PROTO=ICMP TYPE=8 CODE=0 ID=20635 SEQ=0


Warning Message from Syslog

Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 0.000000] mvebu_mbus: [Firmware Warn]: deprecated mbus-mvebu Device Tree, suspend/resume will not work


Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 0.004109] mvebu-pmsu: CPU hotplug support is currently broken on Armada 38x: disabling


Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 0.004114] mvebu-pmsu: CPU idle is currently broken on Armada 38x: disabling


Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 0.855215] pxa3xx-nand f10d0000.flash: This platform can't do DMA on this device


Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 1.111077] nf_conntrack_rtsp v0.7 loading


Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 1.127878] nf_nat_rtsp v0.7 loading


Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 3.578566] lzma_compress: module license 'unspecified' taints kernel.

Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 3.585148] Disabling lock debugging due to kernel taint

Jan 1 00:00:17 kern.err kernel: [ 10.651341] sdio platform data not available

Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 11.481277] ledtrig_usbport: Unknown symbol usb_for_each_dev (err 0)

Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 11.487698] ledtrig_usbport: Unknown symbol usb_unregister_notify (err 0)

Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 11.494538] ledtrig_usbport: Unknown symbol usb_register_notify (err 0)


Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 17.886494] DROP IN=eth0 OUT= MAC=00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00 SRC=111.11.11.11 DST=192.168.1.1 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=59 ID=0 DF PROTO=ICMP TYPE=8 CODE=0 ID=20635 SEQ=0
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 231
Location: FL

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 7:09    Post subject: Reply with quote
Was just digging:

SSH enable is greyed out...
Cant seem to telnet it it answered but ill be damned if it will take my password lol

In eroor Log i find.....
Dec 10 05:05:45 BrainBox auth.warn login[22479]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 10 05:05:46 BrainBox auth.warn login[22480]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Dec 10 05:06:01 BrainBox auth.warn login[22485]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Dec 10 05:06:09 BrainBox auth.warn login[22488]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 10 05:06:12 BrainBox auth.warn login[22501]: invalid password for 'root' on 'pts/2'
Dec 10 05:06:16 BrainBox auth.warn login[22500]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Dec 10 05:06:22 BrainBox auth.warn login[22504]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 10 05:06:22 BrainBox auth.warn login[22505]: invalid password for 'root' on 'pts/2'


Router seems to be running ok though just wanted to note it. ( i dunno if its useful ) Router name is brainbox lol

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &

WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel follows AP, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 40mhz channel width, channel 100+upper, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)" Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
WENED
DD-WRT Guru


Joined: 30 May 2017
Posts: 514
Location: Rural Manitoba

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 12:33    Post subject: Reply with quote
PIZZEDMEOFF wrote:
Was just digging:

SSH enable is greyed out...
Cant seem to telnet it it answered but ill be damned if it will take my password lol

In eroor Log i find.....
Dec 10 05:05:45 BrainBox auth.warn login[22479]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 10 05:05:46 BrainBox auth.warn login[22480]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Dec 10 05:06:01 BrainBox auth.warn login[22485]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Dec 10 05:06:09 BrainBox auth.warn login[22488]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 10 05:06:12 BrainBox auth.warn login[22501]: invalid password for 'root' on 'pts/2'
Dec 10 05:06:16 BrainBox auth.warn login[22500]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Dec 10 05:06:22 BrainBox auth.warn login[22504]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Dec 10 05:06:22 BrainBox auth.warn login[22505]: invalid password for 'root' on 'pts/2'


Router seems to be running ok though just wanted to note it. ( i dunno if its useful ) Router name is brainbox lol


I noted these errors on the last couple of builds. You will get a continuous load of them until you turn off Telent. As you said it does not seem to affect the operation, but it will fill your log quickly.

_________________
WRT3200acm Master WDS 5GHz 80Mhz CH 36 (+6) r44538
Ath1 2.4Ghz Disabled
99 Static Leases

WRT3200acm r44538 WDS Station 5Ghz
Ath1 AP N/G Mixed Channel 11 HT40

WRT1900Ac V1 5Ghz r44538 WDS Station
(Defective, no 2.4Ghz but 5Ghz works great)

WRT1900AC V1 5Ghz AC 80Mhz WDS Station r44048
2.4Ghz AP Ch1 HT20 Mixed

(SPARE)WRT1900AC V1 r44048 On LAN
5Ghz WDS AP Ch149(+6) 80Mghz
2.4Ghz Ch 6 20Mhz N/G Mixed

WRT1200AC V1 r44048 LAN
2.4Ghz 20Mhz Ch 6 Mixed
5 Ghz 80Mhz Ch 149 (UUU+6) WDS AP

WRT54G DD-WRT v3.0-r37305 micro AP CH 6 Mixed - Not in use

EX6200 DD-WRT r38535 - Spare
EX7000 Stock Firmware Spare
Devices and Cameras and Sensors
15 WiFi cameras, 4 desktops, 2 laptop, 12 Sonoff Basic/TH16, Artisan 700 Printer, Ongoing testing of other devices.
SurprisedItWorks
DD-WRT Guru


Joined: 04 Aug 2018
Posts: 948
Location: Appalachian mountains, USA

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 20:08    Post subject: Re: WRT32X Reply with quote
M wrote:
Etho mac address is too long! It shows in syslog.
I used a script to change mac address but the other model of linksys routers does not have this issues such as wrt1200ac and wrt1900acsv2.

Jan 1 00:00:17 kern.warn kernel: [ 17.886494] DROP IN=eth0 OUT= MAC=00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00 SRC=111.11.11.11 DST=192.168.1.1 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=59 ID=0 DF PROTO=ICMP TYPE=8 CODE=0 ID=20635 SEQ=0

Actually I see the same for my WRT1900ACSv2 in release 37736. The long MAC address appears to be that of an interface catenated with the MAC of a device on that interface. I'm not sure whether it's a bug or a feature, though it certainly is a bit confusing.

_________________
Five WRT1900ACSv2's on 42926, 44048.
VLANs, multiple VAPs, NAS, client-mode travel router, OpenVPN client (AirVPN), DDNS, wireguard server, two wireguard clients (AzireVPN), use of two DNSCrypt DNS providers (inc Quad9) through OpenVPN and wireguard clients.
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 231
Location: FL

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 17:00    Post subject: Reply with quote
I dont know what this is either but here is another note....
All is still working well though


Dec 11 16:59:07 BrainBox daemon.info httpd[1477]: httpd : Authentication fail
Dec 11 16:59:07 BrainBox daemon.err httpd[1477]: Request Error Code 401: Authorization required. please note that the default username is "root" in all newer releases

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &

WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel follows AP, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 40mhz channel width, channel 100+upper, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)" Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
MLandi
DD-WRT User


Joined: 04 Dec 2007
Posts: 316

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 17:11    Post subject: Reply with quote
I have discovered an issue with DD-WRT v3.0-r37932 std (12/08/1Cool. My Samsung Galaxy Tab A will not connect to either the 2.4GHz or 5GHz radio. All of my other devices do. The tablet is reporting an authentication error but I can't find any other details. Anyone else seeing problems with Samsung devices?
_________________
Netgear R9000 X10
DD-WRT v3.0-r44628 std (10/22/20)
Gateway, AP
DNSMasq, SmartDNS, Local DNS
IPv4 & IPv6 (Prefix Delegation)
CloudFlare
QoS: HTB w/CAKE & ACK, SYN, FIN & RST
Static Leases & DHCP
2.4GHz: 10 + 6 (2457 MHz HT40), ACK Timing 0
5GHz: 100 + 106 (5500 MHz VHT80), ACK Timing 0
Xfinity 1Gbps(max)/42Mbps
BobbyLee
DD-WRT User


Joined: 04 Jul 2016
Posts: 131

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 17:35    Post subject: Reply with quote
MLandi wrote:
I have discovered an issue with DD-WRT v3.0-r37932 std (12/08/1Cool. My Samsung Galaxy Tab A will not connect to either the 2.4GHz or 5GHz radio. All of my other devices do. The tablet is reporting an authentication error but I can't find any other details. Anyone else seeing problems with Samsung devices?

All my Samsung phones connect fine, no issues. Have you tried entering your password more than once? The only issue I've had lately with devices not connecting was my Chromecast wouldn't connect on 5 GHz with 20 MHz BW so I changed it to 40 and it connects now.

_________________
Linksys WRT3200ACM
Currently using Linksys Firmware until DDWRT lets my ObiTalk 202 complete calls when connected via WiFi
Last used DD-WRT Version: r38326
OpenVPN server
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 231
Location: FL

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 17:55    Post subject: Reply with quote
MLandi wrote:
I have discovered an issue with DD-WRT v3.0-r37932 std (12/08/1Cool. My Samsung Galaxy Tab A will not connect to either the 2.4GHz or 5GHz radio. All of my other devices do. The tablet is reporting an authentication error but I can't find any other details. Anyone else seeing problems with Samsung devices?



I also use wide ht/40mhz
AC/N mixed
channel 100
extension upper

Android is working good

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &

WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel follows AP, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 40mhz channel width, channel 100+upper, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)" Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
MLandi
DD-WRT User


Joined: 04 Dec 2007
Posts: 316

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 17:56    Post subject: Reply with quote
I tried many times. Power cycled the tablet, dropped the networks, nothing worked. The tablet was connecting with the previous firmware so I suspect something changed but I do not know what.
_________________
Netgear R9000 X10
DD-WRT v3.0-r44628 std (10/22/20)
Gateway, AP
DNSMasq, SmartDNS, Local DNS
IPv4 & IPv6 (Prefix Delegation)
CloudFlare
QoS: HTB w/CAKE & ACK, SYN, FIN & RST
Static Leases & DHCP
2.4GHz: 10 + 6 (2457 MHz HT40), ACK Timing 0
5GHz: 100 + 106 (5500 MHz VHT80), ACK Timing 0
Xfinity 1Gbps(max)/42Mbps
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 231
Location: FL

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 18:04    Post subject: Reply with quote
MLandi wrote:
I tried many times. Power cycled the tablet, dropped the networks, nothing worked. The tablet was connecting with the previous firmware so I suspect something changed but I do not know what.


Just in case it helps here is my current setup

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &

WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel follows AP, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 40mhz channel width, channel 100+upper, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)" Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum