Tp link Archer c7 v5 EU

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
rogerio77
DD-WRT Novice


Joined: 02 Apr 2017
Posts: 13

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 18:02    Post subject: Reply with quote
I could use the TFTP server and the router read the file mentioned by our canadian friend. (I had the rename the file to this new one name "ArcherC7v5_tp_recovery.bin")
While the router is "off" you must press the reset button and then "power on" the router. It worked with openwrt
Look the video that I have done in this router installing openwrt
https://www.youtube.com/watch?v=hVXWldwDG4E
Sponsor
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 1998
Location: Canada

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 18:18    Post subject: DD-WRT Reply with quote
Were you able to get DD-WRT on the router, or just OpenWRT?
_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - WDS Station
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 - WDS Station (Entware 3X)
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
rogerio77
DD-WRT Novice


Joined: 02 Apr 2017
Posts: 13

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 19:14    Post subject: Re: DD-WRT Reply with quote
ian5142 wrote:
Were you able to get DD-WRT on the router, or just OpenWRT?

As I didn't have a clear answer from the dd-wrt I decided install openwrt in the router and it works.
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 1998
Location: Canada

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 19:56    Post subject: New File Reply with quote
Try this file. I used the header from the OpenWRT file.
_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - WDS Station
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 - WDS Station (Entware 3X)
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
rogerio77
DD-WRT Novice


Joined: 02 Apr 2017
Posts: 13

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 20:55    Post subject: Re: New File Reply with quote
ian5142 wrote:
Try this file. I used the header from the OpenWRT file.

Ok but I will be doing some test over openwrt for a few days. It is my first time with openwrt. I will try soon and let you know
fifi29
DD-WRT Novice


Joined: 27 Nov 2018
Posts: 17

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 22:59    Post subject: Tp link Archer c7 v5 EU Reply with quote
Hi Thanks. I will buy a Serial adapter ansd will come back with your requested informations.
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 1998
Location: Canada

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 23:15    Post subject: Serial Reply with quote
Make sure it is something like this: https://www.adafruit.com/product/954

Or this: https://www.ebay.com/itm/USB-CP2102-to-TTL-RS232-USB-TTL-to-RS485-Mutual-Convert-6-in-1-Convert-Module/201943893211?hash=item2f04cb44db:g:IjoAAOSwGJlZMHzk:rk:13:pf:0

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - WDS Station
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 - WDS Station (Entware 3X)
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
fifi29
DD-WRT Novice


Joined: 27 Nov 2018
Posts: 17

PostPosted: Fri Nov 30, 2018 23:58    Post subject: Tp link Archer c7 v5 EU Reply with quote
Hi thanks for your help. I wil lbuy on of those 2 serial adapter. I have seen you provide a new file agaion. I will test it tomorrow. By the way i have installed open wrt via GUI on the router.

http://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-archer-c7-v5-squashfs-factory.bin
Maybe you can check the header of that file with your file to make it running.
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 1998
Location: Canada

PostPosted: Sat Dec 01, 2018 0:12    Post subject: OpenWRT Reply with quote
Did you even read what I wrought about the last file? That is exactly what I just did.
_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
Linksys WRT400N - bricked
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - WDS Station
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 - WDS Station (Entware 3X)
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
TP-Link 1043nd v1, inactive, unstable hardware
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - Gateway, DHCP, QoS
fifi29
DD-WRT Novice


Joined: 27 Nov 2018
Posts: 17

PostPosted: Sun Dec 02, 2018 15:24    Post subject: Tp link Archer c7 v5 EU Reply with quote
Hi I have tested you last firmware. It was not possible to flash via Web GUI neither wia TFTP.
Let´s wait until i get my serial adapter to see what the boot log show.
thanks so far for your help.
Very Happy
davidddn
DD-WRT Novice


Joined: 03 Dec 2018
Posts: 4

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 0:53    Post subject: Reply with quote
For what it's worth I tried to tftp flash this file as well, and it definitely is requesting it by filename (ArcherC7v5_tp_recovery.bin) but it doesn't appear to be accepting it for flashing.
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 4696
Location: Texas

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 2:34    Post subject: Reply with quote
yall having trouble might try the factory-to-ddwrt.2.bin from ---
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6492#comment:5

This is for testing purposes only....and NO, I don't have this type router Rolling Eyes
fifi29
DD-WRT Novice


Joined: 27 Nov 2018
Posts: 17

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 12:10    Post subject: Tp link Archer c7 v5 EU Reply with quote
I have tested the file from
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6492#comment:5
factory-to-ddwrt.2.bin​
I was able to flash the file via Web Gui and i works but after reboot the router bricked. I have tried 4 times and also did hard reset 30/30/30 but always after flash it brick.
Brainslayer already closed the ticket hope he can have a look on the file and find the error why the router bricks after flashing.
davidddn
DD-WRT Novice


Joined: 03 Dec 2018
Posts: 4

PostPosted: Sun Dec 09, 2018 15:35    Post subject: Reply with quote
I tried the factory-to-ddwrt.2.bin and it wouldn't flash via tftp on my v5. I don't have a serial adapter to get console logs unfortunately.
fifi29
DD-WRT Novice


Joined: 27 Nov 2018
Posts: 17

PostPosted: Mon Dec 10, 2018 14:50    Post subject: Tp link Archer c7 v5 EU Reply with quote
Then new build 37932 is possible to install via Web GUI. The router works! I will test the next days it there are still some problem with the firmware.

@Brainslayer thanks for the update!
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next Display posts from previous:    Page 2 of 5
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum