New Build: 12-21-2019-r41771

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Author Message
DaveI
DD-WRT User


Joined: 06 Jul 2009
Posts: 329

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 11:22    Post subject: New Build: 12-21-2019-r41771 Reply with quote
Well...Maybe you'll have a better result than I did with my router model and configuration...

After Webflashing this build...I lost internet and the NAS Drive. I had to reboot the router and modem to get internet back...That lasted all of about a minute where I lost internet connectivity again. (VPN Could not connect successfully) I tried to get access to the router again on the flashed partition (Partition 2). Could not gain access back to it...Power cycled 3 times to get back to Partition 1 (r41517) and everything came back up as normal. Reflashed partition 2 with r41517...

This build was even worse than the last build for me...

Happily back on r41517...

It's Xmas time and I don't feel like messing with this any further...Good luck and Merry Christmas to all.

_________________
WRT1900ACSv2
Sponsor
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 178
Location: FL

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 14:04    Post subject: Reply with quote
Successful Flash For my unit so far all is well Wirelessly bridged ( client ) no errors in the logs or anything to speak of.

Services:
DHCP Server
Enabled - Running
Samba Disabled
WRT-radauth Disabled
WRT-rflow Disabled
MAC-upd Disabled
CIFS Automount Disabled
Sputnik Agent Disabled
USB Support Enabled

_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &


WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel 6, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 80mhz channel width, channel 149+6, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: Wireless Mode: "Client" WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)", Virtual Wireless AP "2.4 + 5ghz", Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
Eyerex
DD-WRT User


Joined: 11 Feb 2016
Posts: 165
Location: South London

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 15:36    Post subject: Reply with quote
Did an update without reset on my WRT1900ACS V1 and with my vanilla setup everything is working ok

PC, Roku 3, Amazon Cube 2 gen, PS4, iPad 2 plus my Pi Plex server all working as they should

Big thanks

_________________
| Netgear Nighthawk X4S R7800 | Linksys WRT1900ACS V1 | Huawei Echolife HG612 3B |
johnnyNobody999
DD-WRT User


Joined: 10 Jan 2014
Posts: 277

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 17:51    Post subject: WRT3200ACM WDS - 1 AP, 4 stations Reply with quote
As usual, had a difficult time getting the 5 GHz radio to come up but it eventually did. All seems to work OK.

Firmware: DD-WRT v3.0-r41771
Monza
DD-WRT User


Joined: 01 Jul 2018
Posts: 145

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 18:37    Post subject: Reply with quote
Updated WRT1200AC v1 and lost internet and GUI access, nothing I've tried has given me access to either. Switched out to my backup router to regain access to internet and GUI. Will attempt to fix later on. BTW, backup router is r41664 and works fine.
scar1943
DD-WRT User


Joined: 10 Nov 2018
Posts: 231
Location: South Carolina

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 19:46    Post subject: ** WARNING ** WRT3200ACM V1 Bricking with r41771 Reply with quote
WRT3200ACM V1 r41771 Firefox 71.0.0 (64-bit) webflash

OpenVPN CLIENT NOT working (nordvpn server)
5GHz wpa2 CCMP-128 (AES)NOT WORKING 20MHz Mixed
2.4GHz wpa2 CCMP-128 (AES)NOT WORKING 20MHz Mixed
NAS via USB Samba also NOT WORKING

Well, not sure what the deal is, but its bricking my wrt3200acm. Had to do the 3 "on/off" trick to get back to 41686.

Router does look like its coming up, however, unable to get to the gui, and no internet connection available.

So... Backed out and restored r41686.

Added a note to Ticket #6922, which was a Netgear R6400v2 user having the exact same issue. Seems to be a loss of any connection to the router once openvpn establishes its connection.
blkt
DD-WRT Guru


Joined: 20 Jan 2019
Posts: 624

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 20:22    Post subject: Reply with quote
Try to boot the router with your WAN Ethernet cable physically disconnected and see this post about it.

https://svn.dd-wrt.com/ticket/6922
Monza
DD-WRT User


Joined: 01 Jul 2018
Posts: 145

PostPosted: Sat Dec 21, 2019 20:59    Post subject: Reply with quote
blkt wrote:
Try to boot the router with your WAN Ethernet cable physically disconnected and see this post about it.

https://svn.dd-wrt.com/ticket/6922


Thanks, excellent tip. Pulled WAN cable and rebooted. Gained access to the GUI and reverted back to r41664. Both 1200's running smoothly with no issues now.

Can't recommend r41771 =)
blkt
DD-WRT Guru


Joined: 20 Jan 2019
Posts: 624

PostPosted: Sun Dec 22, 2019 7:07    Post subject: Reply with quote
Monza wrote:
Can't recommend r41771 =)

Right, though if you don't use OpenVPN client or WireGuard this build seems fine. My WRT3200ACM Rev B00 runs r41771 for now.

https://svn.dd-wrt.com/ticket/6920

It's just a little too secure. Wink It now appears to be resolved for when the next build drops.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum