New Build - 05/23/2018 - r36006

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
bushant
DD-WRT Guru


Joined: 18 Nov 2015
Posts: 1398

PostPosted: Thu May 24, 2018 21:50    Post subject: Reply with quote
Router Model Buffalo WZR-HP-AG300H
Firmware Version DD-WRT v3.0-r36006 std (05/23/18 )
Kernel Version Linux 3.10.108-dd #56413 Wed May 23 2018
all good
no reset
previous 35927
errors: syslog time still GMT (wonder if setting a different time server ( I am USA EDT) would fix this) Remains a bummer
KInda odd: When syslog is first started, time is correct on first entry-EG:Busybox starting
New warning as noted here: https://svn.dd-wrt.com/changeset/35981
328 User visible changes
329 --------------------
330 - warn if the management interface is configured with a TCP port and
331 no password is set (because it might be possible to interfere with
332 OpenVPN operation by tricking other programs into connecting to the
333 management interface and inject unwanted commands)

May 24 20:32:44 DD-WRT daemon.warn openvpn[1928]: WARNING: Using --management on a TCP port WITHOUT passwords is STRONGLY discouraged and considered insecure

_________________
STUBBY DoT install guide----Tips-DD-WRT

Forum Guide Lines (Please read!)----How to get help the right way


Last edited by bushant on Fri May 25, 2018 1:07; edited 1 time in total
Sponsor
CriticalCool
DD-WRT Novice


Joined: 20 Nov 2011
Posts: 15
Location: Florida

PostPosted: Thu May 24, 2018 23:02    Post subject: Reply with quote
Merimer wrote:
Router Model : TL-WR1043N v5
Firmware Version : DD-WRT v3.0-r36006

Can't install DD-WRT , see :

http://svn.dd-wrt.com/ticket/6300 ( updated )


Just a heads up this is the "N" not the "ND"

I have looked at the ticket, I found the information needed to make the proper version. I tried adding this to the ticket, but I cannot create an account. There are already 3-5 dd-wrt devices with the QCA9563 SOC.

Here is the hardware info:
https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WR1043N_v5.x

edit: I just saw that there is a version now...but now I cannot get the router to come out of TP-Links recovery mode.

_________________
3x - Netgear R7500 v2
1x - Asus RT-N16
1x - Asus RT-N12B
1x - TP-Link TL-WR841ND v9
1x - Cisco M10
1x - Dynex DX-NRUTER (ol' faithful)


Last edited by CriticalCool on Fri May 25, 2018 0:03; edited 1 time in total
Psyxroid
DD-WRT User


Joined: 24 Jan 2016
Posts: 130
Location: Midwest, US

PostPosted: Thu May 24, 2018 23:54    Post subject: Reply with quote
Router: Buffalo WZR-600DHP
Firmware: 36006 std (05/23/18 )
Kernel: 3.10.108
Status: OK
Reset: No
Errors: None
Webui upgrade from 35927
Uptime: 51 min

Need further testing, speed and bufferbloat performance is not good so far. I will report back ...

_________________
Buffalo WZR‑600DHP (WZR-HP-AG300H)
Frakko
DD-WRT User


Joined: 06 May 2016
Posts: 381

PostPosted: Fri May 25, 2018 8:21    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link TL-WR841ND v9
Firmware Version DD-WRT v3.0-r36006 std (05/23/18 )
Kernel Version Linux 3.18.109 #14917 Wed May 23 12:09:22 CEST 2018 mips

Status: Ok
Reset: No
Errors: None so far
labo
DD-WRT Guru


Joined: 30 Jan 2015
Posts: 675
Location: Texas, USA

PostPosted: Fri May 25, 2018 12:18    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R8000 as Repeater Bridge
Firmware: DD-WRT v3.0-r36006 (05/23/18 )
Kernel: Linux 4.4.132 #3130 SMP Wed May 23 17:22:36 CEST 2018 armv7l
Staus: Repeater Bridge mode is not working
Errors: 5Ghz Radio keep scanning but not connecting in RB mode.
This was working in previous build 5/13/18.

_________________
ASUS RT-AX89X: Main gateway.
QNAP QSW-1208-8C 12-Port 10GbE Switch
Nighthawk SX10 10GbE Switch
1 X RAX120 WAP Bridge
1 X RAX75 WAP Bridge
Archer AX11000 WAP Bridge
2 X R7800 DD-WRT Mesh
2 X R9000 DD-WRT Mesh
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2135
Location: Canada

PostPosted: Fri May 25, 2018 14:20    Post subject: Upgrade Reply with quote
Router/Version: TP-Link Archer C7 v2
Firmware: 36006
Previous: 35927
Mode/Status: WDS AP, WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far.

Router/Version: TP-Link WDR3600 v1
Firmware: 36006
Previous: 35927
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far.

Router/Version: TP-Link TL-WR841ND v8
Firmware: 35831
Previous: 35770
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far.

Router/Version: D-Link DIR-825 B1
Firmware: 36006
Previous: 35927
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far.

Router/Version: D-Link DIR-862L A1
Firmware: 36006
Previous: 35927
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far.

Router/Version: Linksys WRT400N
Firmware: 36006
Previous: 35927
Mode/Status: WDS Station
Reset: No
Issues/Errors: None, so far.

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
Netgear R7800 - gateway, DHCP, QoS, VPN
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - not used
redbutcher
DD-WRT Novice


Joined: 01 Mar 2017
Posts: 25

PostPosted: Fri May 25, 2018 15:34    Post subject: Reply with quote
Router Model: R7800
Status: Good
Reset: No
Errors: None
Lusitano
DD-WRT User


Joined: 25 Jun 2014
Posts: 123
Location: São Paulo - Brazil

PostPosted: Sat May 26, 2018 1:45    Post subject: Reply with quote
Router: TP-Link TL-WR841ND v11
Firmware: DD-WRT v3.0-r36006 std ( 05/23/18 )
Kernel: Linux 3.18.109 #14917 Wed May 23 12:09:22 CEST 2018 mips
Status: OK
Reset: NO

Issues: On click "Active IP Connections" crash httpd

    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : Caught SIGSEGV (11) sent by kernel in ej_ip_conntrack_table
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : Thread 19303: httpd
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : === Context:
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : ZERO:00000000 AT:00000000 V0:00000000 V1:00000000 A0:00000000 A1:00000000
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : A2:00000000 A3:00000000 T0:00000000 T1:00000000 T2:00000000 T3:00000000
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : T4:00000000 T5:00000000 T6:00000000 T7:00000000 S0:00000000 S1:00000000
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : S2:00000000 S3:00000000 S4:00000000 S5:00000000 S6:00000000 S7:00000000
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : T8:00000000 T9:00000000 K0:00000000 K1:00000000 GP:00000000 SP:00000000
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : FP:00000000 RA:00000000
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : === Backtrace:
    May 25 22:36:29 dd-wrt user.err : # Text at 0x77113fff is not mapped; trying prior frame pointer.
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : # Text at 0x77113fff is not mapped; terminating backtrace.
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : /usr/lib/visuals.so[0x77114000](ej_ip_conntrack_table+0x00000132)[0x771227a3]
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : /usr/lib/visuals.so[0x77114000](ej_ip_conntrack_table+0x0000012a)[0x7712279b]
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : === Code:
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : 77122758: 96d49a40 94dcf440 490067b1 ea40653a f0309848 f03098b0 f2eb4a1d 94d2f7ad
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : 77122778: 4d00d2d0 ea40653a 9604659e f0a0220d f03098b0 f4404d1c f290984c 04c6ea40
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : 77122798: >653a92d1 f03098b0 94dc9a40 06c6f480 4d04ea40 653a9604 93d6659e 06cef430
    May 25 22:36:30 dd-wrt user.err : 771227b8: 9848f0a0 2b1ff030 98b0f480 4d180406 ea40653a 92d196ce 94dc9a40 67b1f030

    May 26 01:38:00 dd-wrt user.info : Maybe httpd had died, we need to re-exec it
    May 26 01:38:00 dd-wrt daemon.info httpd[19316]: httpd server started at port 80
rickmav3
DD-WRT User


Joined: 08 Sep 2014
Posts: 143

PostPosted: Sat May 26, 2018 2:12    Post subject: Reply with quote
teslacoil wrote:
Router: DIR-615 i1
Reset: Yes
Errors: Yes

Resetting to defaults is broken with the flash procedure and page breaks after flashing with no confirmation message about whether the flash was successful or not. Router will reboot after the flash with all old settings stored and httpd is dead. Doing a hard reset works with the reset button (hold the reset button while plugging in the power), but WPA2 key was still stored even after resetting to defaults, clearing the NVRAM, and doing the hard reset. This bug has existed for the last 10 builds or more and also happens on the WDR3600, so not going to bother flashing that one.


Yeah, don't bother. "The ignorance and lack of knowledge people on this forum" just hurt your brain? and makes your "face cringed because of the nightmares experienced with DD-WRT". Throw away the "10-foot pole" you touched again DD-WRT with. And throw away that "chinky cheap-ass little home router". Go back to your "$50 ER-X which does far more than DD-WRT, or an inexpensive pfSense box." and hang with your snob engineers buddies. On this project even those who knows little of basic networking can get a great enjoyable experience from their devices.
Wildlion
DD-WRT Guru


Joined: 24 May 2016
Posts: 807

PostPosted: Sat May 26, 2018 19:06    Post subject: Reply with quote
Router: DIR-615e3
Firmware: dir615e3-firmware.bin (v3.0-r36006 std)
Kernel: Linux 3.10.108-dd #56445 Wed May 23 11:27:25 CEST 2018 mips
Status: Buggy on gui
Reset: No
Notes on configuration:

    DNSMasq
    Virtual wireless with bridging x2
    multiple DHCP server
    QOS

Errors:

    1. Apply settings on multiple pages does not work (for example Setup->Basic Setup, Setup->Network and Security->Firewall)
    2. Firmware upgrade button does not work (I have had to use command line to upgrade/downgrade)
    3. Factory Defaults (reset) does not work (apparently broken after 33006)
    4. Firmware restore button broken (apparently broken after 33006)
    5. Switch ports can not communicate with each other (see post https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=312371 ) [have not tested due to wanting isolation]
    6. user.info : Authentication fail after each http login
    daemon.err httpd[1396]: Request Error Code 401: Authorization required. please note that the default username is "root" in all newer releases




Router: DIR-825 rev B1
Firmware: dir825-firmware.bin (v3.0-r36006 std)
Kernel: Linux 3.10.108-dd #56427 Wed May 23 10:54:30 CEST 2018 mips
Status: Working
Reset: No
Notes on configuration:

    Media Network
    DNSMasq
    Port Forwarding
    DHCP reservation

Errors:


    1. user.info : Authentication fail after each http login
    daemon.err httpd[1396]: Request Error Code 401: Authorization required. please note that the default username is "root" in all newer releases

Frakko
DD-WRT User


Joined: 06 May 2016
Posts: 381

PostPosted: Sun May 27, 2018 8:58    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link WR1043ND V3
Firmware Version DD-WRT v3.0-r36006 std (05/23/18 )
Kernel Version Linux 3.18.109 #14927 Wed May 23 12:18:51 CEST 2018 mips


Status: Ok
Reset: No
Errors: None so far
moonglows
DD-WRT User


Joined: 01 Mar 2016
Posts: 58

PostPosted: Mon May 28, 2018 6:31    Post subject: Reply with quote
Router Model: EA8500

Status: ok
Reset: no
Errors: SFTP still doesn't work
krypt0n
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jan 2013
Posts: 18

PostPosted: Mon May 28, 2018 6:48    Post subject: Re: New Build - 05/23/2018 - r36006 Reply with quote
Router Model: TP-Link TL-WR841ND v11 (EU, v11.1)
Firmware: DD-WRT v3.0-r36006 std (05/23/1Cool
Kernel: Linux 3.18.109 #14917 Wed May 23 12:09:22 CEST 2018 mips

Status: See Errors
Reset: Yes
Errors:

Every 20 minutes WAN goes down briefly (WLAN too).

Code:
192.168.1.1   May 28 06:04:16      user   info      dnsmasq : dnsmasq daemon successfully stopped
192.168.1.1   May 28 06:04:16      user   info      dnsmasq : dnsmasq daemon successfully started
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      vpn modules : vpn modules successfully unloaded
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      vpn modules : nf_conntrack_proto_gre successfully loaded
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      vpn modules : nf_nat_proto_gre successfully loaded
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      vpn modules : nf_conntrack_pptp successfully loaded
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      vpn modules : nf_nat_pptp successfully loaded
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      process_monitor : Process Monitor successfully stopped
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      process_monitor successfully started
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      wland : WLAN daemon successfully stopped
192.168.1.1   May 28 06:04:17      daemon   debug   ntpclient[2523]   Connecting to europe.pool.ntp.org [212.7.1.131] ...
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      wland : WLAN daemon successfully started
192.168.1.1   May 28 06:04:17      user   info      WAN is up. IP: xxx.xxx.xxx.xxx
192.168.1.1   May 28 06:04:17      daemon   info   ntpclient[2523]   Time set from europe.pool.ntp.org [212.7.1.131].
192.168.1.1   May 28 06:04:17      daemon   info   process_monitor[2522]   cyclic NTP Update success (servers europe.pool.ntp.org)
192.168.1.1   May 28 06:04:17      daemon   debug   process_monitor[2522]   We need to re-update after 3600 seconds
192.168.1.1   May 28 06:04:17      daemon   info   process_monitor[2522]   set timer: 3600 seconds, callback: ntp_main()


https://svn.dd-wrt.com/ticket/6313
This time I didn't touch anything other than adding password to WLAN.

After "reset factory defaults" from web GUI, webgui doesn't respond (times out). Even after several minutes of waiting. Power needs to be physically turned off and on again for reset to finish.

This got saved to syslogd after reset to factory defaults:
Code:
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      Caught SIGSEGV (11) at 0x77883014
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      Fault at memory location 0x00000000 due to address not mapped to object (1).
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      Thread 2875: httpd
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      === Context:
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      ZERO:00000000   AT:00000000   V0:00000000   V1:00000000   A0:00000000   A1:00000000
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err        A2:00000000   A3:00000000   T0:00000000   T1:00000000   T2:00000000   T3:00000000
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err        T4:00000000   T5:00000000   T6:00000000   T7:00000000   S0:00000000   S1:00000000
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err        S2:00000000   S3:00000000   S4:00000000   S5:00000000   S6:00000000   S7:00000000
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err        T8:00000000   T9:00000000   K0:00000000   K1:00000000   GP:00000000   SP:00000000
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err        FP:00000000   RA:00000000
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      === Backtrace:
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      # [0x77882f80]: stack size 32
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      # [0x77882f54]: ra offset 28
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      # Text at 0x7771cffc is not mapped; terminating backtrace.
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      ???(+0)[0x77883014]
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      /usr/lib/visuals.so[0x776d2000](madbuf+0x000030c4)[0x77722000]
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      === Code:
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      77882fd4:  00c71821 00063027 00663024 00461025 00481024 10400008 00000000 82020000
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      77882ff4:  1040ffde 304200ff 1045ffdd 8fbf001c 1000fffa 26100001 1000ffec 26100004
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      77883014: >80820000 80a30000 14430006 306300ff 14400007 24840001 2484ffff 00401825
192.168.1.1   May 28 09:52:40      user   err      77883034:  306300ff 304200ff 03e00008 00431023 1000fff3 24a50001 3c1c0004 279c8374


r34311 works fine. Reset works without freezing, never resets WAN/WLAN on its own. Strange how the factory reset is showing the UTC+3 time and regular log shows UTC+0 timestamps...

Tested v11 and v12 firmware, but there doesn't seem to be any difference.


Last edited by krypt0n on Mon May 28, 2018 11:57; edited 1 time in total
dalmode
DD-WRT Novice


Joined: 01 May 2018
Posts: 2

PostPosted: Mon May 28, 2018 9:33    Post subject: TP-Link TL-WR1043ND v4 still doesn't boot Reply with quote
Router Model: TP-Link TL-WR1043ND v4
Firmware Version: Stock (TP-LINK) 3.16.9 Build 20160607 Rel.58297n


Status: The router can't start - stays with power and WPS led on, no ping responce
Reset: No
Errors: Not applicable

factory-to-ddwrt.bin is accepted and uploaded normally via GUI after that the device can't start. It's not rebooting constantly as in the previous releases (35831 - 35898), but freezes with Power and WPS led on. DHCP not working. No ping response with manual ip settings.
Recovery mode still function but it seems that the reset and wps button has been swapped. The WPS button function as reset and the reset is not functioning.
Tftpd upload was tried for both factory-to-ddwrt.bin and tplink_wr1043nd-v4.bin with no different result.


Recovery to stock via tftp. Device is still alive
Naovaz
DD-WRT Novice


Joined: 09 Apr 2018
Posts: 44
Location: Portugal

PostPosted: Mon May 28, 2018 17:06    Post subject: Reply with quote
Router Model: TL-WR940ND v4
FirmWare: v3.0-r36006 std (05/23/2018)
Previous: v3.0-r35927

Kernel Version: Linux 3.18.109 #14921 Wed May 23 12:12:53 CEST 2018 mips

Status: OK;
Reset: No;
Errors: None so Far !

Tests:
-> Wifi Speeds: OK
-> NTP: OK
-> Configurations ( VAp \ QOS \ DNsMasq ): Ok

Everything seems normal. I will keep an eye out for any problems.

Observation: Love the firmware, and all the comunity surrounding it. Very interested in helping in any way that I could. A big thanks for all of your work !

_________________
Today, is allways a Good day!
________________________________
Atheros:
tp-link wr940N - Gateway \ DNSMasq \ AP
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next Display posts from previous:    Page 2 of 4
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum