New Build 35831 (BS): 04-26-2018-r35831 [still wifi issues]

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
Per Yngve Berg
DD-WRT Guru


Joined: 13 Aug 2013
Posts: 5811
Location: Romerike, Norway

PostPosted: Sat Apr 28, 2018 14:24    Post subject: Reply with quote
Code:
Router/Version: Asus RT-AC66U A1
Firmware: DD-WRT v3.0-r35831 (04/26/1Cool
Kernel: Linux 3.10.108-dd #18832 Thu Apr 26 12:39:51 CEST 2018 mips
Reset?/Mode: Yes
Issues/Errors: Same as 35770. Wifi (both 2.4 and 5Ghz) show up as Ad-hock. Nowhere to set channel width.
Not experienced any WAN issues (DHCP)
Sponsor
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 695
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Sat Apr 28, 2018 14:50    Post subject: Re: Asus RT-N18U and DD-WRT BS Build 35831 - NO INTERNET!!! Reply with quote
ddaniel51 wrote:
Have you tried resetting the modem and cold booting it?

Is BrainSlayer playing with the NVRAM settings in recent builds? Would that affect WAN connection?

If it's confirmed, I would try a reset in the *NEXT* BS build. I rather stay with 35770 to save some time. I have never needed to erase nvram when upgrading DD-WRT. Smile


_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and proper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832
PITABoy
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 186

PostPosted: Sat Apr 28, 2018 15:42    Post subject: Reply with quote
Does anyone have ipv6 working for WAN connections?

I just installed the stock firmware for my router then enabled ipv6 and still no ipv6. Seems like my ISP is doing something to keep my router from getting an ipv6 address my pc picks it up fine without the router. Not a dd-wrt problem afaik. Thanks for the help.

P.S. The wan port gets online without unplugging on the stock firmware.
IntrepidPig
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jan 2017
Posts: 1

PostPosted: Sun Apr 29, 2018 5:01    Post subject: Reply with quote
Per Yngve Berg wrote:
Code:
Router/Version: Asus RT-AC66U A1
Firmware: DD-WRT v3.0-r35831 (04/26/1Cool
Kernel: Linux 3.10.108-dd #18832 Thu Apr 26 12:39:51 CEST 2018 mips
Reset?/Mode: Yes
Issues/Errors: Same as 35770. Wifi (both 2.4 and 5Ghz) show up as Ad-hock. Nowhere to set channel width.
Not experienced any WAN issues (DHCP)


This isn't an issue with this build I don't think, but actually from incorrectly erasing NVRAM on the ACCCU. It should always be done from the web interface to reset to default values instead of completely erasing it.

To fix see the third post in this forum thread https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=282759&sid=c69b30c01ef8bb436c3ed156b718befc or clearer instructions on this reddit post https://www.reddit.com/r/DDWRT/comments/5rlm6x/no_5ghz_tab_on_rtac66u_2_interfaces_or_3/dd99fj4/
joel7261
DD-WRT Novice


Joined: 26 Jul 2010
Posts: 2

PostPosted: Sun Apr 29, 2018 16:04    Post subject: Asus RT-AC66U dd-wrt-35831 issue Reply with quote
Router Model
Asus RT-AC66U
Firmware Version
DD-WRT v3.0-r33006 giga (08/03/17)
Kernel Version
Linux 3.10.107 #15456 Thu Aug 3 11:56:31 CEST 2017 mips
CPU Model
Broadcom BCM5300 chip rev 1
CPU Cores
1
CPU Clock
600 MHz

I flash dd-wrt-35831-Asus_RT-AC66U.trx coming from stock using standard procedure erasing nvram.

Issue is : radio is off for wl0 and wl1

I flash also 35770 version which does not work also.

Version 3306 is good to go. I use it till 2 days and everything is good.
AfterShock
DD-WRT User


Joined: 17 May 2010
Posts: 126

PostPosted: Sun Apr 29, 2018 17:59    Post subject: Reply with quote
PITABoy wrote:
Does anyone have ipv6 working for WAN connections?

I just installed the stock firmware for my router then enabled ipv6 and still no ipv6. Seems like my ISP is doing something to keep my router from getting an ipv6 address my pc picks it up fine without the router. Not a dd-wrt problem afaik. Thanks for the help.

P.S. The wan port gets online without unplugging on the stock firmware.


in order to get my ipv6 working I had to power off the router and the modem and when it came back it showed my ipv4 and ipv6 ip addys.
PITABoy
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 186

PostPosted: Sun Apr 29, 2018 18:26    Post subject: Reply with quote
AfterShock wrote:
PITABoy wrote:
Does anyone have ipv6 working for WAN connections?

I just installed the stock firmware for my router then enabled ipv6 and still no ipv6. Seems like my ISP is doing something to keep my router from getting an ipv6 address my pc picks it up fine without the router. Not a dd-wrt problem afaik. Thanks for the help.

P.S. The wan port gets online without unplugging on the stock firmware.


in order to get my ipv6 working I had to power off the router and the modem and when it came back it showed my ipv4 and ipv6 ip addys.


Which one did you boot first modem or router? I would assume modem?
AfterShock
DD-WRT User


Joined: 17 May 2010
Posts: 126

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 2:55    Post subject: Reply with quote
I plugged them both in at the same time, for some reason if the modem is loaded before the router I won't get a wan connection so I have to make sure the router is booted before the modem. Either ipv6 or dnscrypt is screwed up on the newer builds but if use default settings then my router will reboot and connect just fine.
Kasm279
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2014
Posts: 29

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 6:28    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r35831 (04/26/1Cool
Kernel: Linux 4.4.129 #2998 SMP Wed Apr 25 09:03:12 CEST 2018 armv7l
Reset?/Mode: Yes
Issues/Errors: Will not pass traffic between WAN and LAN. DNS resolution works, and I'm able to ping external addresses from the router itself. However, pinging from a computer on the local network to an external address does not work.

EDIT: This may have been my ISP. I'll do some more investigation tomorrow, but hold your hats on this one.
M
DD-WRT User


Joined: 29 Dec 2012
Posts: 169

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 7:28    Post subject: ASUS RT-56U Reply with quote
Router/Version: ASUS RT-56U
Firmware: DD-WRT v3.0-r35831 std ( 04/26/18 )
Kernel:
Previous: r35555
Mode/Status: Client Mode at WL1 or WL0
Reset: no
After Reset: Yes
Issues/Errors:

Error 1
WPA2 Enterprise (PEAP mode) cannot work in Client Mode.
TX Rate shows N/A

I also check the config in TPLINK 1043ND V1 and V2 due to it had worked and got the IP before.

It may have some bugs about connection of broadcom.

Security Mode: 802.1x
XSupplicant Type: Peap
User: ACCOUNT
Anonymous Identity: ACCOUNT
Password: Password
Phase2: auth=MSChapV2

Public Server Certificate
-----BEGIN CERTIFICATE-----
DD-WRT
-----END CERTIFICATE-----


Issue 1
Public Server Certificate cannot support PEM file.

Error 2
Mac Filter also cannot support Virtual Interfaces
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 695
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 14:55    Post subject: Another issue: SSH NOT working in BS Build 35831 Reply with quote
Forgot to report another problem:

I turned on the SSHD service when I found that I was unable to reach internet from LAN. When I tried to connect to DD-WRT BS build 35831 using Putty, I got NO connection.

So I was unable to go command-line to find out what's really wrong with this build. And that drove me to revert back to 35770.

I am using Asus RT-N18U.

_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and proper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832
myersw
DD-WRT Guru


Joined: 13 Jun 2006
Posts: 1609
Location: SE Michigan USA

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 17:02    Post subject: Re: Another issue: SSH NOT working in BS Build 35831 Reply with quote
mwchang wrote:
Forgot to report another problem:

I turned on the SSHD service when I found that I was unable to reach internet from LAN. When I tried to connect to DD-WRT BS build 35831 using Putty, I got NO connection.

So I was unable to go command-line to find out what's really wrong with this build. And that drove me to revert back to 35770.

I am using Asus RT-N18U.


Did you try telnet? It is enabled by default unless you turned it off.

_________________
Unifi Security Gateway: Unifi Firmware
Netgear r7800: Voxel Firmware
Modem:Netgear CM500V voice and Data.
ISP:Comcast
tutorial for flashing "WRT" series:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=287813
DD-WRT Installation, Upgrade & Basic Setup–Cliff Notes:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=311117
Kong DD-WRT Config Tutorial:
http://www.instructables.com/id/Install-and-Configure-a-DD-WRT-Kong-Router/
I tried to be normal once. Worst 2 minutes ever.
Kasm279
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2014
Posts: 29

PostPosted: Tue May 01, 2018 5:16    Post subject: Reply with quote
Kasm279 wrote:
Router/Version: Netgear R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r35831 (04/26/1Cool
Kernel: Linux 4.4.129 #2998 SMP Wed Apr 25 09:03:12 CEST 2018 armv7l
Reset?/Mode: Yes
Issues/Errors: Will not pass traffic between WAN and LAN. DNS resolution works, and I'm able to ping external addresses from the router itself. However, pinging from a computer on the local network to an external address does not work.

EDIT: This may have been my ISP. I'll do some more investigation tomorrow, but hold your hats on this one.


Never mind, this was NOT an ISP issue.
Adding ANY port forward rule clobbers iptables. Removing or disabling the rule makes WAN suddenly allows traffic to pass again.
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 695
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Tue May 01, 2018 10:32    Post subject: Re: Another issue: SSH NOT working in BS Build 35831 Reply with quote
myersw wrote:
mwchang wrote:
I turned on the SSHD service when I found that I was unable to reach internet from LAN. When I tried to connect to DD-WRT BS build 35831 using Putty, I got NO connection.

Did you try telnet? It is enabled by default unless you turned it off.

I turned both Telnet and SSH off to avoid security issues. I didn't try Telnet. Maybe the next build should it had problems again... Smile

_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and proper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832
mk262
DD-WRT Novice


Joined: 28 Oct 2013
Posts: 5

PostPosted: Tue May 01, 2018 15:25    Post subject: Reply with quote
When I changed my management port to 81, I was no longer able to ping anything via wan. Even via IP, to verify dns was not a problem. I factory reset again and routing is working.
Goto page Previous  1, 2, 3  Next Display posts from previous:    Page 2 of 3
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum