New Kong test build: DD-WRT 33525M - 2017/10/16

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
akmeikle
DD-WRT Novice


Joined: 17 Oct 2017
Posts: 1

PostPosted: Tue Oct 17, 2017 22:52    Post subject: Reply with quote
Router: D-Link 885
Firmware: dd-wrt.v24-K3_AC_ARM_R8000.bin
Kernel: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l
Status: Good
Reset: no
Errors: no

Updated from GUI since ddup isn't supported by my router
Sponsor
pOo
DD-WRT Novice


Joined: 16 Oct 2017
Posts: 9

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 6:23    Post subject: Reply with quote
Router: 1 x Netgear R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Previous: DD-WRT v24-sp2 (06/06/14) kongac (SVN revision 24200M)
Kernel: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l
Status: Working
Reset: Yes
Errors: No Errors anymore after reset to default settings.
Update method : Command ddup --flash-latest

Runing now for hours without issues. Many thanks. To ask again, with this firmware i am Krack secure on router side, yes or no? Smile
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 6520
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 7:59    Post subject: Reply with quote
pOo wrote:
Router: 1 x Netgear R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Previous: DD-WRT v24-sp2 (06/06/14) kongac (SVN revision 24200M)
Kernel: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l
Status: Working
Reset: Yes
Errors: No Errors anymore after reset to default settings.
Update method : Command ddup --flash-latest

Runing now for hours without issues. Many thanks. To ask again, with this firmware i am Krack secure on router side, yes or no? Smile


it's suppose, but you need to update your clients as well, Ios 11.03 already patched, but poor Androids will be shait for a long time i guess...

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 56941 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 56941 Gateway/DoT,Forced DNS,Ad-Block,Firewall,x4VLAN,VPN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.15.x AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear XR500 --DD-WRT 56941 Gateway/DoH,Forced DNS,AP Isolation,4VLAN,Ad-Block,Firewall,Vanilla
Netgear R7800 --DD-WRT 57200 Gateway/DoT,AD-Block,Forced DNS,AP&Net Isolation,x3VLAN,Firewall,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 57200 Gateway/DoT,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,x2VLAN,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 --DD-WRT 55460 Gateway/SmartDNS/DoH,AD-Block,Firewall,Forced DNS,x3VLAN,VPN
NOT USING 5Ghz ANYWHERE
------------------------------------------------------
Stubby DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 13100
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 8:30    Post subject: Reply with quote
zfil wrote:
Router: R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Kernel: Linux r7000 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l DD-WRT
Upgraded: from r33520M via ddup --flash-remote http://www.desipro.de/ddwrt/K3-AC-Arm/TEST/dd-wrt.v24-K3_AC_ARM_STD.bin
Reset: no
Status: error

Hello Guys

My R7000 was running fine 28815M, lately I've upgraded to 32170M, then all the late Kong TEST firmware up to 33525M.

The good: download is must faster thanks to the Shortcut Forwarding Engine and now KRACK is patched
The bad: I can't get a stable router, after a couple of hours it freeze with out of memory errors.

I've erased the config (using web ui's factory erase), cleaned jjfs but still the same issues.

Anybody as an idea of what I could try to fix or at least troubleshoot the issue ?

Thanks


Are you using the internal JFFS? If so why not use an USB stick for JFFS partition?
The best method for resetting is to disable the internal JFFS, reboot and telnet into your router and issue:
Code:
erase nvram && reboot

Then put your settings in manually

_________________
Routers:Netgear R7000, R6400v1, R6400v2, EA6900 (XvortexCFE), E2000, E1200v1, WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
pOo
DD-WRT Novice


Joined: 16 Oct 2017
Posts: 9

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 8:34    Post subject: Reply with quote
Quote:
it's suppose, but you need to update your clients as well, Ios 11.03 already patched, but poor Androids will be shait for a long time i guess...


yeah i do take care of clients. not having android here. thanks for the info.
r7000wrt
DD-WRT Novice


Joined: 18 Oct 2017
Posts: 1

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 9:49    Post subject: Reply with quote
hi, i have r7000

this firewall rule no longer works with the new testbuild.

echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/conf/all/rp_filter
iptables -t mangle -F PREROUTING
ip route add default table 200 via $(nvram get wan_gateway)
ip rule add fwmark 1 table 200
ip route flush cache
iptables -t mangle -I PREROUTING -i br0 -s 192.168.1.78 -j MARK --set-mark 1
kallsop
DD-WRT User


Joined: 10 Apr 2008
Posts: 135

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 11:15    Post subject: Reply with quote
I ran the test build for a few days on R7000. One evening the WAN / VPN connection went out for about 5 minutes. Rebooted the router and WAN / VPN connectivity came back. One day later, lost WiFi completely, both bands. Rebooted and got WiFi back, but a Tenda router configured as a bridge, that had been working, would not connect over WiFi. Rebooted the Tenda several times, still would not bridge. Put 32170M back on the R7000, and the Tenda bridged.

So, back to running 32170M for now.
spatmur
DD-WRT Novice


Joined: 19 Aug 2016
Posts: 16
Location: United States of Denial

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 12:52    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Previous: DD-WRT v3.0-r32170M kongac
Kernel: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7
Status: Working
Reset: Yes, erase nvram reset to default
Errors: None

Updated with zero issue, current standing as backup while I test a Linksys WRT1900AC as primary router.

Thanks for the great work, Kong, and for patching the Krack quickly.
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 13100
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 13:10    Post subject: Reply with quote
Router Model: Netgear R6400

Firmware Version: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Kernel Version: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l

Upgraded: from 33520M via ddup --flash-latest
Reset: No not this time

Status: Up and running for 2 days, basic setup as AP, static leases, OpenVPN client ( on PIA) up and running, 2,4GHz, 5Ghz USB storage and DLNA working, DNSCrypt working.

Errors: Yes, OpenVPN with Policy Based Routing does not forward HTTP(s) traffic to the PBR clients with SFE on see: http://svn.dd-wrt.com/ticket/5900.

Kong any chance that this will be fixed?
I sure want to have SFE enabled it speeds things up quite wonderful

Big Thanks to Kong and BrainSlayer!!

_________________
Routers:Netgear R7000, R6400v1, R6400v2, EA6900 (XvortexCFE), E2000, E1200v1, WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
mac913
DD-WRT Guru


Joined: 02 May 2008
Posts: 1848
Location: Canada

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 13:19    Post subject: Re: New Kong test build: DD-WRT 33525M - 2017/10/16 Reply with quote
<Kong> wrote:
mac913 wrote:
christian1980nrw wrote:
Is this WPA2 Krack Hotfix already integrated?
http://svn.dd-wrt.com/changeset/33525


Changeset 33525 does show fixes Krack Issues with wpa retransmission.

But, looking at the changsets the Krack HotFix was fixed on 33526 on Oct 17...

http://svn.dd-wrt.com/changeset/33526

But it looks to update hostapd for Qualcomm Atheros. Is Broadcom fine or more to come?


It does not make sense to read commit messages if you do not understand them.

The change in 33526 only switches some older targets, to the patched version from yesterday.

Units like Marvel/IPQ have always been on our latest hostapd, which he already fixed yesterday:-)

If you look at:

http://svn.dd-wrt.com/browser/src/router

you will see the different hostapd versions, some older targets still used the older hostapd versions.


Hi Kong! Sometimes we just need the developer to clear things up as most the code is over my head. Thank you for fixing this security issue so quickly! Again Thanks for your Quality Builds!

_________________
Home Network on Telus 1Gb PureFibre - 10GbE Copper Backbone
2x R7800 - Gateway & WiFi & 3xWireGuard - DDWRT r53562 Std k4.9

Off Site 1

R7000 - Gateway & WiFi & WireGuard - DDWRT r54517 Std
E3000 - Station Bridge - DDWRT r49626 Mega K4.4

Off Site 2

R7000 - Gateway & WiFi - DDWRT r54517 Std
E2000 - Wired ISP IPTV PVR Blocker - DDWRT r35531


YAMon 3.4.6 | DNSCrypt-Proxy V2
slobodan
DD-WRT Guru


Joined: 03 Nov 2011
Posts: 1557
Location: Zwolle

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 13:37    Post subject: Reply with quote
Alozaros wrote:
it's suppose, but you need to update your clients as well, Ios 11.03 already patched, but poor Androids will be shait for a long time i guess...

Not true, I have patched my crackling and my flounder_lte, see https://www.jottacloud.com/p/georgescu/6a237a3e5fc74da7938fb9e3b57af2e7

_________________
2 times APU2 Opnsense 21.1 with Sensei

2 times RT-AC56U running DD-WRT 45493 (one as Gateway, the other as AP, both bridged with LAN cable)

3 times Asus RT-N16 shelved

E4200 V1 running freshtomato 2020.8 (bridged with LAN cable)

3 times Linksys WRT610N V2 converted to E3000 and 1 original E3000 running freshtomato 2020.8 (bridged with LAN cable)




Last edited by slobodan on Wed Oct 18, 2017 13:39; edited 1 time in total
hurleyp
DD-WRT User


Joined: 10 Sep 2009
Posts: 425
Location: Ottawa, Ontario, Canada

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 13:38    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R7000
Firmware: v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Kernel: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l
Status: Up and running for just over 24 hours
Reset: Soft boot before and after ddup
Errors: None

Upgraded via 'ddup --flash-latest' from r33435M. No 'erase nvram' this time.

The temperatures are good: CPU 59.1 °C / WL0 47.8 °C / WL1 48.8 °C (The R7000 is wall-mounted.)


Current basic R7000 setup (subject to change of course):
- SFE - On
- Static WAN IP
- LAN DHCP Enabled
- IPv4 only
- No additional VLANS
- Encrypt DNS enabled / Cisco OpenDNS
- Wireless: Regulatory Domain = UNITED_STATES, wl0 NG-Mixed (ch. 7 + 5), wl1 NA-Mixed (ch. 161 + 159), AES
- SNMP enabled, SSH enabled, Telnet disabled
- Firewall enabled, Log Level high
- Syslog: remote to Logentries. klogd: disabled.
- USB Flashdrive mounted as JFFS, adblocking via pixelserv
- NO: ttraf, VNC, Zabbix, VPN, Radius, OpenVPN
- NO: Port forwarding, UPnP, DMZ, QoS
- NO: Samba, CIFS, JFFS2, miniDLNA, Entware, Optware

_________________
Netgear R7000: v3.0-r54248 std (11/29/23)
EdgeRouter-X: EdgeOS v2.0.9-hotfix 7
zfil
DD-WRT Novice


Joined: 12 Oct 2014
Posts: 31

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 17:06    Post subject: Reply with quote
egc wrote:
zfil wrote:
Router: R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Kernel: Linux r7000 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l DD-WRT
Upgraded: from r33520M via ddup --flash-remote http://www.desipro.de/ddwrt/K3-AC-Arm/TEST/dd-wrt.v24-K3_AC_ARM_STD.bin
Reset: no
Status: error

Hello Guys

My R7000 was running fine 28815M, lately I've upgraded to 32170M, then all the late Kong TEST firmware up to 33525M.

The good: download is must faster thanks to the Shortcut Forwarding Engine and now KRACK is patched
The bad: I can't get a stable router, after a couple of hours it freeze with out of memory errors.

I've erased the config (using web ui's factory erase), cleaned jjfs but still the same issues.

Anybody as an idea of what I could try to fix or at least troubleshoot the issue ?

Thanks


Are you using the internal JFFS? If so why not use an USB stick for JFFS partition?
The best method for resetting is to disable the internal JFFS, reboot and telnet into your router and issue:
Code:
erase nvram && reboot

Then put your settings in manually


Thanks for your help!

It is what I done yesterday night after last crash: I've disabled JFFS, done erase nvram && reboot, and now wait and see ...

For now I've 17:45 uptime, fingers crossed
nolimitz
DD-WRT Guru


Joined: 26 Nov 2010
Posts: 597

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 19:09    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R6300v2
Firmware: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Previous: DD-WRT v3.0-r32170M kongac
Kernel: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7
Status: Working
Reset: Yes, erase nvram and manual config
Errors: none
Uptime: 13 hours
Config: basic AP + privoxy

GUI is definitely much more responsive and faster in loading pages.
Anglophile
DD-WRT Novice


Joined: 10 Jun 2017
Posts: 6

PostPosted: Wed Oct 18, 2017 19:57    Post subject: Reply with quote
Router: Buffalo WZR-1750DHP
Firmware: DD-WRT v3.0-r33525M kongac (10/16/17)
Previous: DD-WRT v3.0-r33435M kongac (10/08/17)
Kernel: Linux 4.4.92 #454 SMP Mon Oct 16 21:39:05 CEST 2017 armv7l
Previous: Linux 4.4.89 #448 SMP Sun Oct 8 10:09:05 CEST 2017 armv7l
Status: No issues per syslog
Reset: No (upgrade via admin pages)
Errors: None in Syslog. First upgrade attempt left Admin screen for Upgrade spinning with upload at 1% for approx 10 minutes. Soft reboot from command line, and second upgrade attempt succeeded.
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next Display posts from previous:    Page 3 of 5
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum