TL-WR1043N v5 initial install

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
traisjames
DD-WRT Novice


Joined: 19 Sep 2017
Posts: 1

PostPosted: Tue Sep 19, 2017 1:28    Post subject: TL-WR1043N v5 initial install Reply with quote
I have a TL-WR1043N v5 which I want to put on DD-WRT but when trying to install the software I get the error "This operation is not allowed for remote management." I am directly attached to LAN 1. What do I need to do to get DD to install.
Sponsor
Mile-Lile
DD-WRT Guru


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 1516
Location: Belgrade

PostPosted: Tue Sep 19, 2017 5:45    Post subject: Reply with quote
it's not supported

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices#TP-Link
Scotchegg73
DD-WRT Novice


Joined: 10 Nov 2015
Posts: 2

PostPosted: Fri May 18, 2018 12:23    Post subject: Reply with quote
Any update on this, I've found it listed in the brainslayer builds, but it won't install........
ian5142
DD-WRT Guru


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 2156
Location: Canada

PostPosted: Fri May 18, 2018 12:58    Post subject: 1043N v5 Reply with quote
There is a build on the ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2018/05-13-2018-r35927/tplink_tl-wr1043n-v5/

I have not tested it as I do not own the router. Use the Factory-to-ddwrt file first. The other file is used to upgrade dd-wrt to the latest version.

If it works or not, post in the build thread here, for 35927: https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=315107

_________________
Before asking a question on the forums, update dd-wrt: Where do I download firmware? I suggest reading it all.

Some dd-wrt wiki pages are up to date, others are not. PM me if you find an old one, I am trying to update them.

Atheros:
Netgear R7800 - gateway, DHCP, QoS, VPN
TP-Link Archer C7 v2 x2 - WDS AP, WDS Station
TP-Link TL-WDR3600 v1 - WDS Station
TP-Link 841nd v8 - WDS Station
D-Link 615 C1 x 4 - not used
D-Link 615 E3 x 2 - not used
D-Link 825 B1 - WDS Station
D-Link 862L A1 x2 - WDS Station
Netgear WNDR3700v2 - WDS Station
UBNT loco M2 x2 - airOS

Broadcom
Asus N66U - backup Gateway
Netgear r6300 v1 - AP
Linksys E2500 - not used
Linksys EA2700 - not used
Linksys 160N v3 x2 - not used
Netgear WNDR3700v3 - not used
MediaTek
UBNT EdgeRouter X - not used
erwin_fischer@aon.at
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jun 2014
Posts: 3

PostPosted: Thu Jun 28, 2018 11:54    Post subject: Reply with quote
I got the same message on a TP LINK 1043 v5 router. I am connected via a LAN cable on the LAN interface on the laptop and the Ethernet port 1 on the router. Then I entered in the web UI and tried the firmware update to dd -wrt

What is the right course of action?
Merimer
DD-WRT Novice


Joined: 19 May 2018
Posts: 6

PostPosted: Thu Jun 28, 2018 13:39    Post subject: Reply with quote
erwin_fischer@aon.at wrote:
I got the same message on a TP LINK 1043 v5 router. I am connected via a LAN cable on the LAN interface on the laptop and the Ethernet port 1 on the router. Then I entered in the web UI and tried the firmware update to dd -wrt

What is the right course of action?


See : https://svn.dd-wrt.com//ticket/6300
erwin_fischer@aon.at
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jun 2014
Posts: 3

PostPosted: Fri Jun 29, 2018 18:51    Post subject: Reply with quote
I started a TFTP server on the client.
I turn off the router
I press and hold the reset button
Power on the router
I hold the reset button for 15 seconds
the router copied the bin file

But thats it.

I don´t know how to flash or how to execute the bin file on the router.

log in via ssh or telnet with putty does not work.
fotosdobrasil.fot.br
DD-WRT Novice


Joined: 19 Dec 2011
Posts: 34

PostPosted: Sat Aug 04, 2018 20:37    Post subject: Reply with quote
no solution?
Merimer
DD-WRT Novice


Joined: 19 May 2018
Posts: 6

PostPosted: Mon Aug 06, 2018 11:01    Post subject: Reply with quote
fotosdobrasil.fot.br wrote:
no solution?


Use OpenWrt 18.06.1

https://downloads.openwrt.org/releases/18.06.1/targets/ar71xx/generic/
infantinojoe
DD-WRT Novice


Joined: 02 Apr 2012
Posts: 4

PostPosted: Mon Sep 10, 2018 13:26    Post subject: Reply with quote
Merimer wrote:
fotosdobrasil.fot.br wrote:
no solution?


Use OpenWrt 18.06.1

https://downloads.openwrt.org/releases/18.06.1/targets/ar71xx/generic/


I could not update my tl-wr1043n v5 with the fw dd-wrt. I found the beta at this address:

https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2018%2F08-30-2018-r36808%2Ftplink_tl-wr1043n-v5%2F

I located the 2 fw factory and update. I tried the factory file by webgui but the file is not accepted.
I know with the tftp by setting machine address 192.168.0.66 and the firmware is loaded correctly but not executed. It is loaded and executed (both with web gui and with tftp). it must be a file problem.
using fw openwrt instead works correctly.
spyfly
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2010
Posts: 71

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 23:03    Post subject: Reply with quote
hello, i have 5 routers tl-wr1043n V5 i need upgrade firmware to dd-wrt

I have try all trick and brick 2 routers tl-wr1043n V5

Now i have 3 routers with stock firmware, i need upgrade it with dd-wrt.

Anybody can helps me?
Brett Glass
DD-WRT User


Joined: 16 Jul 2010
Posts: 112

PostPosted: Thu Nov 22, 2018 5:16    Post subject: Reply with quote
I am having the same problem. I have multiple TL-WR1043N v5 routers here, which I purchased because I saw the model number in the listing of images on the Web. However, I can't load any recent build into them. Not via the Web interface, not via TFTP recovery. When I try, the router simply reboots into the stock firmware. I'd be glad to donate hardware for experimentation (though apparently the problem has to do with the firmware signature and the folks at LEDE have already solved it) and/or test builds that may fix the problem.
spyfly
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2010
Posts: 71

PostPosted: Fri Nov 23, 2018 0:28    Post subject: Reply with quote
I bought 5 router and bricked 2 making diferent robes for put dd-wrt. I could upgrade to open-wrt but not to dd-wrt.

Upgrade open-wrt is too easy, only upload the file from web gui. I think the same thst you, it is a signature problem, only make a new dd-wrt firmware signed for this router is the solution.
Brett Glass
DD-WRT User


Joined: 16 Jul 2010
Posts: 112

PostPosted: Fri Nov 23, 2018 0:50    Post subject: Reply with quote
Yep, I think it's just the signature. Anyone know how to fix the signature on a TP-Link Atheros image?
hojnikb
DD-WRT Novice


Joined: 05 Jun 2009
Posts: 13

PostPosted: Sat Dec 01, 2018 22:43    Post subject: Reply with quote
Anyone fixed this yet ? There seems to be a new build available.
Im currently running openwrt 18.06 but i want to switch back to ddwrt (used it before on other routers) since webui seems much better and some features are implemented by default (scheduled reboot and saved traffic data to name a few)
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum