Guest network no connectivity/DHCP on WRT1200AC

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Author Message
tohs
DD-WRT Novice


Joined: 27 May 2016
Posts: 6

PostPosted: Fri May 27, 2016 18:03    Post subject: Guest network no connectivity/DHCP on WRT1200AC Reply with quote
I can connect, but no DHCP address provided, and even manually entering IP address allows me to ping router, but nothing else. Thank you!

Firmware: DD-WRT v3.0-r29300M kongmv (03/25/16)

Sponsor
DataBeech
DD-WRT Novice


Joined: 08 Mar 2014
Posts: 32

PostPosted: Fri May 27, 2016 21:57    Post subject: Reply with quote
For a start you might want to try setting the DHCP "Start" to 2 and "Max" 199

Also, my settings have

Net Isolation Enabled and
WMM Support Enabled
tohs
DD-WRT Novice


Joined: 27 May 2016
Posts: 6

PostPosted: Sat May 28, 2016 21:14    Post subject: Reply with quote
What could be wrong with starting the DHCP pool at 100 with a maximum of 50? Besides running out of leases... Anyway if I have 50 wifi guests on this router, I have bigger problems...

Not that I see why these settings should matter (and Net Isolation should only make it a more restrictive and complicated environment), but I've tried it with each enabled previously.

thx.
jp16
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jun 2016
Posts: 2

PostPosted: Wed Jun 01, 2016 14:18    Post subject: Bridged Reply with quote
Correct me if I am wrong but shouldn't it be bridged as opposed to unbridged as you have it? I am kinda new so please don't bash me if I am wrong. My virtual wireless networks are all set to bridged and work fine.

Jeff
tohs
DD-WRT Novice


Joined: 27 May 2016
Posts: 6

PostPosted: Wed Jun 01, 2016 17:59    Post subject: Reply with quote
I've tried bridged as well to no avail.

It needs to be unbridged to setup the guest network as separate, with different IP addresses and no access to the primary network.
htismaqe
DD-WRT User


Joined: 05 Nov 2015
Posts: 471

PostPosted: Fri Jun 03, 2016 16:17    Post subject: Reply with quote
Are you trying to build a single guest network on a single physical interface, as per the instructions here?

http://tips.desipro.de/2013/12/06/guest-wifi-setup-dd-wrt/

_________________
Routing:.......Asus RT-AX88U (Asuswrt-Merlin 384.14)
Switching:....Netgear GS608_V3 & GS605_V4, TrendNet TEG-S82G & TEG-S50G
tohs
DD-WRT Novice


Joined: 27 May 2016
Posts: 6

PostPosted: Sat Jun 04, 2016 0:54    Post subject: Reply with quote
htismaqe wrote:
Are you trying to build a single guest network on a single physical interface, as per the instructions here?

http://tips.desipro.de/2013/12/06/guest-wifi-setup-dd-wrt/


Yes I followed those directions. I'm trying to use the 2.4ghz radio which is also running the primary wifi network.
tohs
DD-WRT Novice


Joined: 27 May 2016
Posts: 6

PostPosted: Fri Jun 10, 2016 19:39    Post subject: Reply with quote
The same thing occurs when I set the entire 5ghz radio to an unbridged connection. DHCP fails and manually assigning an IP address still results in no connections...
tohs
DD-WRT Novice


Joined: 27 May 2016
Posts: 6

PostPosted: Thu Jul 14, 2016 0:56    Post subject: Reply with quote
The simple, obvious, solution that solved this 90% was: hard reboot after applying changes... Surprised
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum