DD-WRT support for Netgear Nighthawk AC1900 (Model# R6900)

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3
Author Message
zero1970
DD-WRT Novice


Joined: 14 Aug 2017
Posts: 1

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 1:07    Post subject: Reply with quote
Seems I have this issue as well :

bin/sh/ burnboardid not found

I have attempted to telnet into my Netgear Nighthawk r6900v2 from Windows10, Windows7 in a VM, Ubuntu linux.

I have attempted it with several different telnetenable scripts and the Python scripts - the attempts I thought were successful as I was able to deliver the package. But upon telnetting in and making the connection as well I am able to use "nvram show" command. When I try to burn the board ID though ?

bin/sh/ burnboardid not found

Any ideas on what's happening here or anyway to actually burn the board ID ?
Sponsor
Malachi
DD-WRT Guru


Joined: 17 Jul 2012
Posts: 7221
Location: Columbus, Ohio

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 9:35    Post subject: Reply with quote
The r6900v2 is a totally different unit. It isn't Broadcom. It's mediatek. https://wikidevi.com/wiki/Netgear_R6900v2
_________________
I am far from a guru, I'm barely a novice.
aMicrowave
DD-WRT Novice


Joined: 03 Feb 2019
Posts: 1

PostPosted: Sun Feb 03, 2019 0:13    Post subject: Fix for those having telnet issues Reply with quote
If anyone is having issues with telnet refusing to connect after doing telnetenable successfully, be sure to downgrade your firmware first. The newer firmware versions block these connections. I had this issue and just downgraded to the initial release.

Grab the oldest firmware here:

https://www.netgear.com/support/product/R6900.aspx#download

And use the web GUI to "update" to that firmware. Then you should have no problems. Hope that helps!
mikesal57
DD-WRT User


Joined: 27 Aug 2007
Posts: 184

PostPosted: Wed Mar 13, 2019 16:49    Post subject: Reply with quote
I held on to this router (r6900) for over 2 years ...
never hardly used it until last month...
I got the newest firmware from netgear and ran it a few days..Wasn't happy at all...

STUPID ME

I was going to call it quits and put it back on the shelf...
Then I said to myself..." Dummy, bring it back to CostCo"

I am $195 richer today Smile

and a note...never gonna buy another CostCo exclusive electronics item again...

later
r39o
DD-WRT Novice


Joined: 03 Oct 2010
Posts: 45
Location: San Diego, CA USA

PostPosted: Sat Apr 18, 2020 20:04    Post subject: Reply with quote
UPDATE 2020

Corona virus forces us to get more speed via a Netgear CM1100 gigabit cable modem ($109 refurb via Amazon.)

400M service nets us 250M around the house with the same setup up as 4 years ago when I started this thread.

The R6900 V1 still works OK!

_________________
AC1900 (R6900 V1) with dd-wrt and CM1100 modem
Retired:
WRT54GS V1 primary internet AP dd-wrt mega build 14929
WRT54G V4 repeater bridge dd-wrt mini build 13525 with Vonage and print server
WAP54G V2 client bridge dd-wrt micro build 13491M NEWD Eko feeding Free NAS (OFF for now)
WRT54GS V1 repeater bridge to an open access point across the street dd-wrt mega build 14929 <- Works good!
WRT54G V4 standby AP dd-wrt mini build 13525 (OFF until needed)
Goto page Previous  1, 2, 3 Display posts from previous:    Page 3 of 3
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum