Netgear R7800 (Nighthawk X4S – AC2600) - status

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 186, 187, 188  Next
Author Message
dissent
DD-WRT User


Joined: 04 May 2016
Posts: 126

PostPosted: Fri May 13, 2016 20:36    Post subject: Reply with quote
And that's with cpu capped to 1,4 instead of 1,7Smile
Openssl benchmark is also impressive, triple the times of official fw:)
Maybe there is a quickfire command that I can issue to turn USB on? Seems like USB hub is detected from dmesg
Sponsor
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4354
Location: Germany

PostPosted: Fri May 13, 2016 20:36    Post subject: Reply with quote
OK, next update will have working usb. Compiling it right now.
_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4354
Location: Germany

PostPosted: Fri May 13, 2016 20:39    Post subject: Reply with quote
dissent wrote:
And that's with cpu capped to 1,4 instead of 1,7Smile
Openssl benchmark is also impressive, triple the times of official fw:)
Maybe there is a quickfire command that I can issue to turn USB on? Seems like USB hub is detected from dmesg


No, mine is scaling up to 1725Mhz, why do you think it is capped at 1,4?

_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/
dissent
DD-WRT User


Joined: 04 May 2016
Posts: 126

PostPosted: Fri May 13, 2016 20:49    Post subject: Reply with quote
It scales up to 1.4 max on mine for some reason on status page.

And cpuinfo shows 2 cores with different begonias: N 0 - 6bogomips and N1 - 12.5
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4354
Location: Germany

PostPosted: Fri May 13, 2016 20:59    Post subject: Reply with quote
dissent wrote:
It scales up to 1.4 max on mine for some reason on status page.

And cpuinfo shows 2 cores with different begonias: N 0 - 6bogomips and N1 - 12.5


Then it is not maxed out, did you run:

openssl speed aes-256-cbc

and then checkout the status page.

Uploading build with working usb right now. Wait a few minutes until it is done, I only have 1Mbit upload. LOL

_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/
dissent
DD-WRT User


Joined: 04 May 2016
Posts: 126

PostPosted: Fri May 13, 2016 21:04    Post subject: Reply with quote
Ah, indeed... My bad, I thought I made a pretty load for the cpu to max out, but catched only 1,4

Thank you very much Kong, today's news of you releasing the firmware really made my day, at last this unit turned out of pumpkin Smile
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7141
Location: YWG, Canada

PostPosted: Fri May 13, 2016 21:43    Post subject: Reply with quote
does tx rate reporting work on this ath10k fw? & after a few hours is the 5ghz interface still fine to associate with or does it become very slow & difficult to connect?
_________________
LATEST FIRMWARE(S) || Qualcomm Atheros Wi-Fi Settings Guide || Qualcomm Atheros Repeating

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150 ------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] R7800 -----------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] DIR-862L --------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] DIR-862L --------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 --------> DD-WRT v3.0-r41659 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 ----------> DD-WRT v3.0-r41631 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
dissent
DD-WRT User


Joined: 04 May 2016
Posts: 126

PostPosted: Sat May 14, 2016 6:12    Post subject: Reply with quote
Seems it's working ok so far, no problems yet Smile
Btw, considering compiling options, I noticed that almost every firmware is compiled with Os optimization and from my experience using O3 gives about 10-15% performance boost (even with entware packages).
Isn't it the same case with firmware? Why no one compiles it with O3 flag? I guess there's enough room on flash for that. Maybe there is a reason?

And there's just a cosmetic thing - on status page it shows ipq8064

Edit: seems the problem with WiFi persists, after 9 hours of uptime couldn't reconnect to WiFi with devices that left the WiFi area for a while. Those that were connected all the time keep working fine
MrDoh
DD-WRT Guru


Joined: 04 Dec 2012
Posts: 650

PostPosted: Sat May 14, 2016 8:31    Post subject: Reply with quote
dissent wrote:
Seems it's working ok so far, no problems yet Smile
Btw, considering compiling options, I noticed that almost every firmware is compiled with Os optimization and from my experience using O3 gives about 10-15% performance boost (even with entware packages).
Isn't it the same case with firmware? Why no one compiles it with O3 flag? I guess there's enough room on flash for that. Maybe there is a reason?


One thing that I'm aware of is that debugging highly optimized code is difficult. For example, if you sent a stack dump to the developer, it would be much easier use an analyzer and see what's going on if the code is not highly optimized. Usually developers don't go to the highest level of optimization, strip symbols out of object modules, etc., until the final, release builds.

Not sure that's it, but it could be *smile*.
NiTrus
DD-WRT User


Joined: 25 Dec 2010
Posts: 295
Location: Twin Cities, MN

PostPosted: Sun May 15, 2016 1:13    Post subject: Reply with quote
everything working fine here except ipv6..early days..

51C running 12hrs
cpu freq 384-1725 flucuating up & down..power saving feature

temp ipv6 fix: ifconfig eth0 promisc

_________________
NETGEAR R9000 | RT | 40134
NETGEAR R7800 | AP | 40134



Last edited by NiTrus on Fri May 20, 2016 14:38; edited 1 time in total
MrDoh
DD-WRT Guru


Joined: 04 Dec 2012
Posts: 650

PostPosted: Sun May 15, 2016 20:18    Post subject: Reply with quote
NiTrus wrote:
everything working fine here except ipv6..early days..

51C running 12hrs
cpu freq 384-1725 flucuating up & down..power saving feature


Good news, thanks!
dissent
DD-WRT User


Joined: 04 May 2016
Posts: 126

PostPosted: Mon May 16, 2016 18:53    Post subject: Reply with quote
Noticed that kernel gets tainted with code 32 just for your info. Happens only when WiFi is enabled.
Guess it's nothing to worry about?
Btw is there any workaround for 5ghz WiFi issue?
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4354
Location: Germany

PostPosted: Mon May 16, 2016 20:12    Post subject: Reply with quote
tatsuya46 wrote:
does tx rate reporting work on this ath10k fw? & after a few hours is the 5ghz interface still fine to associate with or does it become very slow & difficult to connect?


Next build come with updated backports, maybe it helps.
Will upload new builds after I ran a few tests.

_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7141
Location: YWG, Canada

PostPosted: Mon May 16, 2016 21:20    Post subject: Reply with quote
<Kong> wrote:
tatsuya46 wrote:
does tx rate reporting work on this ath10k fw? & after a few hours is the 5ghz interface still fine to associate with or does it become very slow & difficult to connect?


Next build come with updated backports, maybe it helps.
Will upload new builds after I ran a few tests.


from what i see its a issue with ath10k fw 10.2.4 & 10.4.1/10.4.3, maybe qualcomm finally fixed it with 10.4-3.2

_________________
LATEST FIRMWARE(S) || Qualcomm Atheros Wi-Fi Settings Guide || Qualcomm Atheros Repeating

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150 ------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] R7800 -----------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] DIR-862L --------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] DIR-862L --------------> DD-WRT v3.0-r41659 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 --------> DD-WRT v3.0-r41659 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 ----------> DD-WRT v3.0-r41631 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
MrDoh
DD-WRT Guru


Joined: 04 Dec 2012
Posts: 650

PostPosted: Tue May 17, 2016 0:28    Post subject: Reply with quote
Kong, can you get back to stock firmware on the R7800 from dd-wrt by just flashing the stock image from the dd-wrt web interface, then?

Or is tftp needed? Don't see this in the Readme.

Thanks so much!
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 186, 187, 188  Next Display posts from previous:    Page 2 of 188
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum