New build: DD-WRT v3.0 --- 27506 --- 07/09/2015

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next
Author Message
KrypteX
DD-WRT Guru


Joined: 18 Jan 2014
Posts: 2411

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 13:14    Post subject: New build: DD-WRT v3.0 --- 27506 --- 07/09/2015 Reply with quote
Build 27506 - 07/09/2015 available: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/07-09-2015-r27506/

CHANGELOG since 27490:

Your reports for Atheros units are highly appreciated !
Router:
Firmware:
Kernel:
Status:
Reset:
Errors:

_________________
THERE ARE NO STRANGERS HERE; ONLY FRIENDS YOU HAVEN'T YET MET.
________________________________________________________________________________________________________
DD-WRT CHANGELOG | DEVICES | DD-WRT BUILDS | KONG BUILDS | UNOFFICIAL BUILDS | DD-WRT in VIRTUALBOX

Testing BrainSlayer's DD-WRT build 31924 on various units:
NETGEAR : WNDR3800 WNDR3800CH WNDRMACv2 WNDRMACv1 WNR2200 WNR2000v3
TP-LINK : ArcherC7v3 WR1043NDv3 WR740Nv4 WR740Nv6 WR710Nv1 WR810Nv1 WA850REv1 WA901NDv3 WA901NDv4
D-LINK : DIR-862L DIR-615D2
ASUS : RT-N10 C1
VirtualBox : x86_64


Last edited by KrypteX on Thu Jul 09, 2015 15:42; edited 4 times in total
Sponsor
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7340
Location: YWG, Canada

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 13:28    Post subject: Reply with quote
Router Model: wndr4300, tl-wdr4900 v1.3, dir-862l a1, dir-825 b1, wndr3700 v1

Status: ok except tl-wdr4900 v1.3
Reset: no
Errors: see tickets below

http://svn.dd-wrt.com/ticket/3423
http://svn.dd-wrt.com/ticket/3616
http://svn.dd-wrt.com/ticket/3726
http://svn.dd-wrt.com/ticket/3884
http://svn.dd-wrt.com/ticket/4710 *
http://svn.dd-wrt.com/ticket/4714

on tl-wdr4900 v1 i have to apply wireless settings to reinit wifi after a reboot, for client mode interface to work or it sticks on channel unknown with no connection

_________________
LATEST FIRMWARE(S)

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150/QCA9984/6174 ---> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 ------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 -------------------> DD-WRT v3.0-r44048 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
loboozer
DD-WRT Novice


Joined: 01 Apr 2015
Posts: 6

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 13:29    Post subject: Reply with quote
Router: TP-Link WR842ND V2 (2.1 on box)
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std (previously DD-WRT v3.0-r27490 (07/06/15) std)
Kernel: Linux 3.10.83 #5716 Thu Jul 9 02:38:53 CEST 2015 mips
Status: Ok
Reset: No
Errors: No

LAN, WAN, wifi, samba, all seem to be working just fine so far. Good job, Keep 'em coming.
MaKCuMyC
DD-WRT User


Joined: 10 Dec 2011
Posts: 199
Location: Ukraine

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 13:47    Post subject: Re: New build: DD-WRT v3.0 --- 27506 --- 07/09/2015 Reply with quote
TL-WR1043ND v1
Web upgrade OK (without reset)
Working

TL-WR941ND v3
Web upgrade OK (without reset)
Working

TL-WR741ND v1
Web upgrade OK (without reset)
Working

TL-WR740N v4
Web upgrade OK (without reset)
Working

D-Link DIR-615 E4
Web upgrade OK (without reset)
Working

_________________


Last edited by MaKCuMyC on Fri Jul 10, 2015 18:48; edited 1 time in total
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5263
Location: Texas

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 17:02    Post subject: Reply with quote
WNDR3700 V4
DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Linux 3.10.83 #5722 Thu Jul 9 02:57:57 CEST 2015 mips
No reset from -
DD-WRT v3.0-r27490 (07/06/15) std
Linux 3.10.83 #5480 Mon Jul 6 03:33:11 CEST 2015 mips

Using as main router

All working well ...
Same as previous two builds --- DNS issues until you 'Apply Settings'

'bout best I can figure it has to do with how the processes load -- what order¿¿¿???

Disabling 'Forced DNS Redirection' and reboot lets me get to some devices w/static
leases using local DNS but not all. 'Apply Settings' and it all works fine --- then again
might be time to clean out the cobwebs and reconfigure Rolling Eyes


Last edited by mrjcd on Thu Jul 09, 2015 17:40; edited 1 time in total
emilioditurio
DD-WRT User


Joined: 05 Dec 2014
Posts: 52
Location: The Netherlands

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 17:40    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear WNDR3700
Firmware Version: v3.0-r27506 (07/09/15) std
Kernel: 3.10.83 #5718 Thu Jul 9 02:54:14 CEST 2015 mips
Status: OK
Reset: No
Errors: None so far..

_________________
[Qualcomm Atheros] Netgear WNDR3700 (v1)
Fritzbuf
DD-WRT User


Joined: 22 Feb 2014
Posts: 99
Location: Germany

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 18:09    Post subject: Reply with quote
Router: Buffalo WZR-HP-AG300H


Status : OK
Reset : No
Errors : No


best regards
slybunda
DD-WRT User


Joined: 09 Jan 2010
Posts: 465

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 18:09    Post subject: Reply with quote
Router: WZR-HP-G300NH
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15)
Kernel: Linux 3.10.83 #5630 Thu Jul 9 01:03:06 CEST 2015 mips
Status: Ok
Reset: No
Errors: None

I just upgraded from buffalo's official dd-wrt build 19486 or something to this community build via web gui upgrade. all is going well.


Last edited by slybunda on Thu Jul 09, 2015 18:11; edited 1 time in total
devhen
DD-WRT User


Joined: 17 Mar 2014
Posts: 74

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 18:43    Post subject: Reply with quote
Router: tplink_archer-c7-v2
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Kernel: Linux 3.18.17 #3487 Thu Jul 9 02:45:03 CEST 2015 mips
Status: Working
Reset: No
Errors: None


Working great. Cheers
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7340
Location: YWG, Canada

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 18:54    Post subject: Reply with quote
mrjcd wrote:
WNDR3700 V4
DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Linux 3.10.83 #5722 Thu Jul 9 02:57:57 CEST 2015 mips
No reset from -
DD-WRT v3.0-r27490 (07/06/15) std
Linux 3.10.83 #5480 Mon Jul 6 03:33:11 CEST 2015 mips

Using as main router

All working well ...
Same as previous two builds --- DNS issues until you 'Apply Settings'

'bout best I can figure it has to do with how the processes load -- what order¿¿¿???

Disabling 'Forced DNS Redirection' and reboot lets me get to some devices w/static
leases using local DNS but not all. 'Apply Settings' and it all works fine --- then again
might be time to clean out the cobwebs and reconfigure Rolling Eyes


similar to my issue i have the same thing just with the client mode interface coming up instead

race condition maybe..

_________________
LATEST FIRMWARE(S)

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150/QCA9984/6174 ---> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 ------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 -------------------> DD-WRT v3.0-r44048 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
Deivs30
DD-WRT Novice


Joined: 19 Jun 2015
Posts: 9

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 19:38    Post subject: Reply with quote
Router: Archer C5 V1
Firmware: DD-WRT v3.0-r27506 (07/09/15) std
Kernel: Linux 3.18.17 #3487 Thu Jul 9 02:45:03 CEST 2015 mips
Status: Ok
Reset: No
Errors: No
Bugs: 1. No link lights on front for Pc with 100mb/s ethernet card connections
2. Incorrect information about ath1 rate:
KrypteX
DD-WRT Guru


Joined: 18 Jan 2014
Posts: 2411

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 19:42    Post subject: Reply with quote
@Deivs30
I don't see any issue with the ath1 (5GHz) rate. It's broadcasting @450 Mb/s, as it should on Archer C5 v1. Where's the problem ?

Did it work correctly on 27413 ? You don't report any errors with it here http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=971702#971702

_________________
THERE ARE NO STRANGERS HERE; ONLY FRIENDS YOU HAVEN'T YET MET.
________________________________________________________________________________________________________
DD-WRT CHANGELOG | DEVICES | DD-WRT BUILDS | KONG BUILDS | UNOFFICIAL BUILDS | DD-WRT in VIRTUALBOX

Testing BrainSlayer's DD-WRT build 31924 on various units:
NETGEAR : WNDR3800 WNDR3800CH WNDRMACv2 WNDRMACv1 WNR2200 WNR2000v3
TP-LINK : ArcherC7v3 WR1043NDv3 WR740Nv4 WR740Nv6 WR710Nv1 WR810Nv1 WA850REv1 WA901NDv3 WA901NDv4
D-LINK : DIR-862L DIR-615D2
ASUS : RT-N10 C1
VirtualBox : x86_64


Last edited by KrypteX on Thu Jul 09, 2015 20:10; edited 1 time in total
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7340
Location: YWG, Canada

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 19:57    Post subject: Reply with quote
probably means the "rate" is only displaying 802.11n 3x3 rate 450 instead of 802.11ac 3x3 rate 1300
_________________
LATEST FIRMWARE(S)

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150/QCA9984/6174 ---> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] DIR-862L ------------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 ------------------> DD-WRT v3.0-r44085 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 -------------------> DD-WRT v3.0-r44048 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
devhen
DD-WRT User


Joined: 17 Mar 2014
Posts: 74

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 20:07    Post subject: Reply with quote
My archer c7 v2 always shows 450 Mb/s on 5ghz even when an AC client is running higher than that with VHT40 as shown in the client list. In other words, its only an aesthetic issue. AC is likely working fine.

EDIT: Scratch that, my AC laptop isn't connecting at over 450 Mb/s so I can't verify that. I know in the past I've connected at 600+ Mb/s and as I recall the archer c7 was still showing 450 Mb/s on the 5ghz radio.


Last edited by devhen on Thu Jul 09, 2015 20:16; edited 1 time in total
KrypteX
DD-WRT Guru


Joined: 18 Jan 2014
Posts: 2411

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 20:15    Post subject: Reply with quote
devhen wrote:
My archer c7 v2 always shows 450 Mb/s on 5ghz even when an AC client is running higher than that with VHT40 as shown in the client list. In other words, its only an aesthetic issue. AC is likely working fine.

Did you try setting AC/N-Mixed or AC/N/G-Mixed or AC-Only (I don't know exactly how the AC naming convention is, since I don't have an AC router) instead of Mixed ?

_________________
THERE ARE NO STRANGERS HERE; ONLY FRIENDS YOU HAVEN'T YET MET.
________________________________________________________________________________________________________
DD-WRT CHANGELOG | DEVICES | DD-WRT BUILDS | KONG BUILDS | UNOFFICIAL BUILDS | DD-WRT in VIRTUALBOX

Testing BrainSlayer's DD-WRT build 31924 on various units:
NETGEAR : WNDR3800 WNDR3800CH WNDRMACv2 WNDRMACv1 WNR2200 WNR2000v3
TP-LINK : ArcherC7v3 WR1043NDv3 WR740Nv4 WR740Nv6 WR710Nv1 WR810Nv1 WA850REv1 WA901NDv3 WA901NDv4
D-LINK : DIR-862L DIR-615D2
ASUS : RT-N10 C1
VirtualBox : x86_64
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next Display posts from previous:    Page 1 of 15
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum