TP-Link Archer C9 Brick Fix (Revert To Stock Possibly)

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 20, 21, 22  Next
Author Message
kuennek
DD-WRT Novice


Joined: 09 May 2015
Posts: 35

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 9:45    Post subject: Reply with quote
Can anyone make a webrevert?
Sponsor
Heinzek
DD-WRT User


Joined: 07 Apr 2013
Posts: 59
Location: Poland

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 14:07    Post subject: Reply with quote
@Aboshi This solution can "fix" your router.

Power ON router and wait to fast blinking led.
On Computer run TFTP server and share file named "rftest"
Change computer IP to 192.168.0.100
Wait 20 sec
LED are stop blinking.

Now You can login on 192.168.0.1

WiFi SSID is: TP-LINK_FFFF and TP_LINK_FFFF_5G
WiFi Password is 12345670
WPS PIN is 12345670

One BIG Bug - Cannot upgrade this firmware, because Hardware Version and Firmware Version is blank.

@kuennek Have You same MAC adress on DDWRT and label on backside router?
Can You run SSH and type command:
cat /dev/mtd1 > /tmp/mtd1.bin

And using WinSCP copy this file to computer and send to forum ( use mega.nz or other file sharing)


I prepare file to use on command mtd -r write .... , Not share this file, because I dont know if You have "Hardware Version" on your flash.
Aboshi
DD-WRT Novice


Joined: 19 Jun 2015
Posts: 47

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 14:23    Post subject: Reply with quote
@Heinzek

Do you have rftest?

I should also have my usb serial here in the next day or so. I can test this and if it doesnt work just flash over uart
Heinzek
DD-WRT User


Joined: 07 Apr 2013
Posts: 59
Location: Poland

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 14:40    Post subject: Reply with quote
I dont have rftest. I use notepad, write some letters and save file to rftest.

On UART you can repair router.
I upload Copy fullflash from my router:
http://tplink-forum.pl/wsady-pamieci-flash-urzadzen-tp-linka/archer-c9-4509/
Aboshi
DD-WRT Novice


Joined: 19 Jun 2015
Posts: 47

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 14:47    Post subject: Reply with quote
@Heinzek

Awesome thank you very much Wink
also do you know the full area area to flash for the C9?
I.E. erase 0x9f020000 +7b0000

cp.b 0x81000000 0x9f020000 0x7b0000
Heinzek
DD-WRT User


Joined: 07 Apr 2013
Posts: 59
Location: Poland

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 15:11    Post subject: Reply with quote
Archer C9 have CFE not uboot.

Use command:
flash -noheader 192.168.0.66:12.bin flash0.trx

Use file: https://mega.nz/#!ZUIxHI6L!uQJvtcPSysGBBc73afkmOz-62hnBg-Q67cKNFT2t-wg

This is only kernel and rootfs + factory settings of my router.


@Aboshi Du You use "Enable jffs support" option on DD-WRT?
Aboshi
DD-WRT Novice


Joined: 19 Jun 2015
Posts: 47

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 15:15    Post subject: Reply with quote
Unless it was enabled by default by dd-wrt, than no.
Heinzek
DD-WRT User


Joined: 07 Apr 2013
Posts: 59
Location: Poland

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 15:18    Post subject: Reply with quote
This option default is disable. When enable this option Router erase calibration data. After this, recovery to stock brick router.
Heinzek
DD-WRT User


Joined: 07 Apr 2013
Posts: 59
Location: Poland

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 16:50    Post subject: Reply with quote
if WiFi not work. Try upload radio data:
https://mega.nz/#!dVQWHKqS!kWsORP2m8u-9qeB1X_pjL_FZZ_q9E102mNSFzQ2fksU
Command:
flash -noheader -offset=0xfe0000 192.168.0.66:mtd3.bin flash0
kuennek
DD-WRT Novice


Joined: 09 May 2015
Posts: 35

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 17:39    Post subject: revert Reply with quote
Hello,

@Heinzek

Have You same MAC adress on DDWRT and label on backside router?
Can You run SSH and type command:
cat /dev/mtd1 > /tmp/mtd1.bin

And using WinSCP copy this file to computer and send to forum ( use mega.nz or other file sharing)

What do you mean.My English is not good.

on dd-wrt is Mac Adress
00:90:4C:11:20:02

on Router is mac Adress : 14CC200CB156

not the same Adress.Why?WHat is SSH?


@Aboshi do you have now Stock Firmware?



[/quote]
Aboshi
DD-WRT Novice


Joined: 19 Jun 2015
Posts: 47

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 17:44    Post subject: Reply with quote
@kuennek

No I need to hardware flash the router. I have a few USB serial adapters around here somewhere but they are buried in a box that I havent unpacked yet, so I just orderd another one. Should hopefully be here tomorrow or Friday. So when I get it back up and running I'll let you know.
Heinzek
DD-WRT User


Joined: 07 Apr 2013
Posts: 59
Location: Poland

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 18:12    Post subject: Re: revert Reply with quote
kuennek wrote:

on dd-wrt is Mac Adress
00:90:4C:11:20:02

on Router is mac Adress : 14CC200CB156

not the same Adress.Why?WHat is SSH?



If Your MAC is diffrent You brick router when Back to factory firmware.


You need to open case and use USB-UART TTL cable connected to board to repair router.
kuennek
DD-WRT Novice


Joined: 09 May 2015
Posts: 35

PostPosted: Wed Jul 22, 2015 21:07    Post subject: Reply with quote
@Heinzek

if anyone make a webrevert and i flash to Stock Firmware via Webrevert I brick the Router too?
Heinzek
DD-WRT User


Joined: 07 Apr 2013
Posts: 59
Location: Poland

PostPosted: Thu Jul 23, 2015 5:52    Post subject: Reply with quote
kuennek wrote:
@Heinzek

if anyone make a webrevert and i flash to Stock Firmware via Webrevert I brick the Router too?


Yes

anonon wrote:
Damage to any of the following may also cause issues, since they're contained in the TP-Link partition table but not updated by firmware updates nor properly represented in the MTD partition map:
Code:

partition default-mac base 0xe40000 size 0x00200
partition pin base 0xe40200 size 0x00200
partition product-info base 0xe40400 size 0x00200
partition profile base 0xe70000 size 0x10000
partition default-config base 0xe80000 size 0x10000
partition user-config base 0xe90000 size 0x50000
partition log base 0xee0000 size 0x100000
partition radio_bk base 0xfe0000 size 0x10000
partition radio base 0xff0000 size 0x10000


If You have only broken 0xe40000 size 0x10000 and write stock firmware. System Tools - Firmware Upgrade dont work.

If You have only broken 0xF80000 size 0x10000 and write stock firmware. Router stop booting and power led start fast blinking.
kuennek
DD-WRT Novice


Joined: 09 May 2015
Posts: 35

PostPosted: Thu Jul 23, 2015 9:15    Post subject: Reply with quote
Hello,
@Heinzek

i think i have only broken 0xe40000 size 0x10000,if i Flash Firmware overt tftp Server Im only on DD-WRT.But how can it Happenend to Change the Mac adress?Is it Right the Mac Adress is Standing in Status under Router on dd-wrt?

Which USB-UART TTL i Need?Can i check again with this command the Mac adress?

Can You run SSH and type command:
cat /dev/mtd1 > /tmp/mtd1.bin

but what is SSH?If i Type the command on CMD not working
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 20, 21, 22  Next Display posts from previous:    Page 3 of 22
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum