TP-Link MR3220 V2 Support

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
tchaikovsky22
DD-WRT Novice


Joined: 23 Oct 2014
Posts: 4

PostPosted: Thu Oct 23, 2014 17:16    Post subject: TP-Link MR3220 V2 Support Reply with quote
hi Folks
Tried searching quite a bit but to no avail. Supported routers page says this isnt supported. Can anyone definitively say whether MR_3220_v2 is supported for DD-WRT and if yes which ROM.

thanks in advance.
regards
networking Novice.
Sponsor
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Sat Oct 25, 2014 10:47    Post subject: Reply with quote
lom added a support ticket some time ago.

see:
http://svn.dd-wrt.com/ticket/2791

i guees there might be an inofficial image around, but wihtout usb support

_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
tchaikovsky22
DD-WRT Novice


Joined: 23 Oct 2014
Posts: 4

PostPosted: Sun Oct 26, 2014 8:12    Post subject: Reply with quote
Hi Sash
Could you please help with with the bin file. I searched everywhere but couldnt get the one you mentioned. Wouldnt want to risk bricking my router though it is a cheap one.
Also I dont need USB support and WAN support should do.

Also if i install, could i go back to TP-Link firmware or is that impossible.
Apologies again if my question sounds novice like. I hope to hop onto the bandwagon and start experimenting.
thanks in advance
zapple
DD-WRT Novice


Joined: 17 Jan 2013
Posts: 5

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 0:28    Post subject: Reply with quote
Hello
As LOM said on that post, the model TP-LINK TL-WR741ND v4 has the same hardware as the TP-LINK TL-MR3220 v2 except the USB port.

TPLink TL-WR741ND v4 ( https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr741nd ) :
SoC: Atheros AR9331
CPU: 400 MHz
RAM: 32 MB
FLASH: 4 MB
NETWORK: 1 WAN + 4x LAN (100 Mbit)
WIRELESS: AR9331 [bgn]

TL-MR3220 v2 ( https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-mr3420 ) :
SoC: Atheros AR9331
CPU: 400 MHz
RAM: 32 MB
FLASH: 4 MB
NETWORK: 1 WAN + 4x LAN (100 Mbit)
WIRELESS: AR9331 [bgn]

Would it be possible to get a modified dd-wrt version of TL-WR741NDv4 to install it on the model TL-MR3220v2?
Thank you
GreyDoc
DD-WRT User


Joined: 04 Jun 2015
Posts: 392

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 10:25    Post subject: Reply with quote
here are a couple of variants for MR3220v2, any of them should work:
- one obtained from MR3020v1 build 29134
- one obtained from WR710Nv2 build 29134


Last edited by GreyDoc on Sat Apr 23, 2016 14:08; edited 1 time in total
zapple
DD-WRT Novice


Joined: 17 Jan 2013
Posts: 5

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 11:17    Post subject: Reply with quote
Hello GreyDoc!
I just installed the "factory-to-ddwrt_MR3220v2 (WR710Nv2).bin"... and everything is working properly.
Thank you! Very Happy

In the case of having to return the TL-MR3220v2 to the original firmware, Can I use the "wr710nv2_webrevert.rar" or the "mr3020nv1_webrevert.rar" ?
or it is necessary to have an specific modified version of webrevert for the MR3220v2?
Thanks!
GreyDoc
DD-WRT User


Joined: 04 Jun 2015
Posts: 392

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 11:28    Post subject: Reply with quote
zapple wrote:
In the case of having to return the TL-MR3220v2 to the original firmware, it is necessary to have an specific modified version of webrevert for the MR3220v2?

yup, contact me if you want to revert.
zapple
DD-WRT Novice


Joined: 17 Jan 2013
Posts: 5

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 11:39    Post subject: Reply with quote
At the moment I'm going to use DD-WRT, but probably, in a future, I will need to return to the original firmware.
Would it be possible to get a mr3220v2 webrevert version?
Thanks for you time GreyDoc Smile
sionhrn
DD-WRT Novice


Joined: 01 Mar 2016
Posts: 2

PostPosted: Tue Mar 01, 2016 20:21    Post subject: Reply with quote
GreyDoc wrote:
zapple wrote:
In the case of having to return the TL-MR3220v2 to the original firmware, it is necessary to have an specific modified version of webrevert for the MR3220v2?

yup, contact me if you want to revert.


zapple wrote:
At the moment I'm going to use DD-WRT, but probably, in a future, I will need to return to the original firmware.
Would it be possible to get a mr3220v2 webrevert version?
Thanks for you time GreyDoc Smile


Please i need help, my router MR3220V2 with DD-wrt, i install from bin factory-to-ddwrt_MR3220v2 (WR710Nv2).bin, i am configuring static ip and no ping internet and GW Sad please help me!

sorry for my english, i am from ARgentina!

thanks in advance!
zapple
DD-WRT Novice


Joined: 17 Jan 2013
Posts: 5

PostPosted: Tue Mar 08, 2016 6:07    Post subject: Reply with quote
sionhrn wrote:


Please i need help, my router MR3220V2 with DD-wrt, i install from bin factory-to-ddwrt_MR3220v2 (WR710Nv2).bin, i am configuring static ip and no ping internet and GW Sad please help me!

sorry for my english, i am from ARgentina!

thanks in advance!

Hi sionhrn.
I do not know specifically what you mean. Take a look here. http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=39283&view=next&sid=3b89c94794831517e5a659aee315c0d1
bankanidhi
DD-WRT Novice


Joined: 21 Aug 2014
Posts: 8

PostPosted: Tue Mar 08, 2016 9:17    Post subject: i went back to factory fw after having the same issue Reply with quote
sionhrn wrote:
GreyDoc wrote:
zapple wrote:
In the case of having to return the TL-MR3220v2 to the original firmware, it is necessary to have an specific modified version of webrevert for the MR3220v2?

yup, contact me if you want to revert.


zapple wrote:
At the moment I'm going to use DD-WRT, but probably, in a future, I will need to return to the original firmware.
Would it be possible to get a mr3220v2 webrevert version?
Thanks for you time GreyDoc Smile


Please i need help, my router MR3220V2 with DD-wrt, i install from bin factory-to-ddwrt_MR3220v2 (WR710Nv2).bin, i am configuring static ip and no ping internet and GW Sad please help me!

sorry for my english, i am from ARgentina!

thanks in advance!



If you want i can send links how to revert back to factory fw.
zapple
DD-WRT Novice


Joined: 17 Jan 2013
Posts: 5

PostPosted: Tue Mar 08, 2016 19:05    Post subject: Re: i went back to factory fw after having the same issue Reply with quote
bankanidhi wrote:

If you want i can send links how to revert back to factory fw.

bankanidhi, Have you got the webrevert file for the MR3220v2? that would be great, thank you.
sionhrn
DD-WRT Novice


Joined: 01 Mar 2016
Posts: 2

PostPosted: Wed Mar 09, 2016 4:28    Post subject: Re: i went back to factory fw after having the same issue Reply with quote
zapple wrote:
bankanidhi wrote:

If you want i can send links how to revert back to factory fw.

bankanidhi, Have you got the webrevert file for the MR3220v2? that would b
bankanidhi wrote:
sionhrn wrote:
GreyDoc wrote:
zapple wrote:
In the case of having to return the TL-MR3220v2 to the original firmware, it is necessary to have an specific modified version of webrevert for the MR3220v2?

yup, contact me if you want to revert.


zapple wrote:
At the moment I'm going to use DD-WRT, but probably, in a future, I will need to return to the original firmware.
Would it be possible to get a mr3220v2 webrevert version?
Thanks for you time GreyDoc Smile


Please i need help, my router MR3220V2 with DD-wrt, i install from bin factory-to-ddwrt_MR3220v2 (WR710Nv2).bin, i am configuring static ip and no ping internet and GW Sad please help me!

sorry for my english, i am from ARgentina!

thanks in advance!



If you want i can send links how to revert back to factory fw.
e great, thank you.


HI i resolve the problem!,

the default firmware brings LAN 4 WAN port, what I did was modify the bridge originally brings ATH0 and ETH1 as WAN ETH0, I did put on the bridge and the ATH0 ETH0 as eth1 WAN



GreyDoc
DD-WRT User


Joined: 04 Jun 2015
Posts: 392

PostPosted: Wed Mar 09, 2016 7:45    Post subject: Re: i went back to factory fw after having the same issue Reply with quote
sionhrn wrote:
HI i resolve the problem!,

the default firmware brings LAN 4 WAN port, what I did was modify the bridge originally brings ATH0 and ETH1 as WAN ETH0, I did put on the bridge and the ATH0 ETH0 as eth1 WAN


I understand you are using the WR710Nv2 based build MR3220v2(WR710Nv2).bin from http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=1010120#1010120

from your current build, you can try to flash
the MR3020v1 webflash file ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/03-07-2016-r29218/tplink_tl-mr3020/tl-MR3020-webflash.bin
or WR741NDv4 webflash file ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/03-07-2016-r29218/tplink_tl-wr741ndv4/tl-wr741ndv4-webflash.bin
or WR743NDv2 webflash file ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/03-07-2016-r29218/tplink_tl-wr743ndv2/tl-wr743ndv2-webflash.bin

try each of them, but make sure to reset + manually configure every time after you flash. verify if eth1 and eth0 are correctly assigned in each case.

if you want you can go back to the WR710Nv2 build by flashing ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/03-07-2016-r29218/tplink_tl-wr710nv2/tl-wr710v2-webflash.bin
chella1cm
DD-WRT Novice


Joined: 21 Apr 2016
Posts: 2

PostPosted: Thu Apr 21, 2016 3:46    Post subject: Reply with quote
I installed "factory-to-ddwrt_MR3220v2 (WR710Nv2).bin" in my MR3220v2.4 and tried to revert back to stock with "wr710nv2_webrevert.bin". Now i cannot access the router via web ui. Ping says "router unreachable". Please help.
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum