ddwrt WRT310N Support

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Next
Author Message
linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Mon Jan 21, 2008 23:34    Post subject: ddwrt WRT310N Support Reply with quote
Is there any plan to support this new N type router I would gladly donate 20$ to see a build for this new linksys product below is a link to the source code for the firmware.


ftp://ftp.linksys.com/opensourcecode/wrt310n/1.00.1/WRT310N_v1.00.1_US.tgz

for any one intrested here is a link for all of linksys open source code

http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_CASupport_C1&childpagename=US%2FLayout&cid=1169671246380&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=4638035652B04#WRT310N

it should list all of linksys linux based roughters

I would also be intrested if any one has the tech specs for this router hardwear ect you may be able to find it in the code but im unsure.

Thanks Guys for all the hard work
Sincerly
Nathan/Linear burn Smile
Sponsor
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Tue Jan 22, 2008 7:31    Post subject: Reply with quote
can u give us some hardware info (cpu, ram, flash)?

fcc-id plz, good pics of the pcb!

_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
Eko
DD-WRT Developer/Maintainer


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 5772

PostPosted: Tue Jan 22, 2008 7:48    Post subject: Reply with quote
Linksys WRT310N v1 (4705 cpu, fccid: Linksys Q87-WRT310N

It has new cpu - switch combo, so this is tricky one to figure out, see how much problems we have with wrt300n v1.1
linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Tue Jan 22, 2008 10:59    Post subject: Reply with quote
ill do anything i can except disamble the new roughter if there is any non destructive way i can get info from it ill be glad to help
cramer
DD-WRT User


Joined: 05 Jan 2008
Posts: 52
Location: Raleigh, NC, USA, Earth

PostPosted: Tue Jan 22, 2008 21:13    Post subject: Reply with quote
It'll probablly work as soon as we figure out the exact sequence of Magic(tm) necessary to support the 300Nv11 -- they're exactly the same hardware, as far as I know, in a different case. If you follow the v11 thread, you'll see I have it working under almost unreproducable conditions. I've not been able to get wired and wireless functional at the same time. (probablly an NVRAM issue as the stock firmware chokes as well.)
SirSilentBob
DD-WRT User


Joined: 09 Oct 2007
Posts: 256

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 4:50    Post subject: Reply with quote
As cramer says, same hardware.... I know these pics are shit, but its the best I can do as I don't own this device myself.......


wrt310n pic2.JPG
 Description:
wrt310n pic 2
 Filesize:  53.47 KB
 Viewed:  78817 Time(s)

wrt310n pic2.JPG



wrt310n pic1.JPG
 Description:
wrt310n pic 1
 Filesize:  94.85 KB
 Viewed:  78817 Time(s)

wrt310n pic1.JPG


linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 10:56    Post subject: Reply with quote
the pics arnt bad wish they were a higher res but cant gripe I was just wondering this is from a laymans point i know nuthing abought compileing firmwear but cant you pull the drivers for the hardwear from the linux firmear and recompile it in to ddwrt?


Thanks
Nathan
linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Wed Mar 12, 2008 17:25    Post subject: Reply with quote
bump
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Wed Mar 12, 2008 17:58    Post subject: Reply with quote
added here
http://dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices#Linksys

it would help if we had cfe and nvram

read here

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php?title=Broadcom_detection

_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
Apple][
DD-WRT Novice


Joined: 12 Mar 2008
Posts: 1

PostPosted: Fri Mar 14, 2008 23:22    Post subject: Reply with quote
Hi

I read the instructions, I think they are telling me that I can either a) load DD WRT on the hardware before I can pull cfe and nvram or b) pull it out via JTAG.

As another option, would it be possible to recompile the linksys firmware, update the ping.asp to accept arbitrary commands and then pull out the data we need?

Just asking for your recommended approach.
linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 3:42    Post subject: Reply with quote
is there any way to get it off the svesoft firmware that is what i currently have on the device however i realy dont care for it. it not nearly as nice as ddwrt
linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 4:04    Post subject: Reply with quote
i can access the comand shell is there a set of commands i can feed it to spit out the needed info you will have to post it exactly as i will have to input it as i am a noob with linux command line
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 9:47    Post subject: Reply with quote
linearburn wrote:
i can access the comand shell is there a set of commands i can feed it to spit out the needed info you will have to post it exactly as i will have to input it as i am a noob with linux command line


try this
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/CFE_backup#by_telnet.2FSSH

_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 8:45    Post subject: Reply with quote
i couldnt get it to creat that file so im dumping every file on the device that it will alow and plan to up load it in a rar format altho its intersting that the files are rather larger than i expected
linearburn
DD-WRT User


Joined: 01 May 2007
Posts: 77
Location: Oklahoma city USA

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 9:03    Post subject: Reply with quote
here is the file some of the stuff would not alow me to dump if there is somthing exactly you need on it let me know and ill do my best

part 1 of 4



New folder.part01.rar
 Description:

Download
 Filename:  New folder.part01.rar
 Filesize:  9 MB
 Downloaded:  2294 Time(s)

Goto page 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Next Display posts from previous:    Page 1 of 22
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum