TP Link WR841ND switch ports not working

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3
Author Message
1RATE
DD-WRT Novice


Joined: 08 Oct 2017
Posts: 1

PostPosted: Mon Oct 09, 2017 3:08    Post subject: Reply with quote
Many many thanks to all for the contributions here!

The start up lines worked for me!

Firmware: DD-WRT v3.0-r33345 std (09/11/17)
On a TP-Link TL-WR841ND v11.1
Sponsor
Glmnet1
DD-WRT Novice


Joined: 30 Oct 2017
Posts: 1

PostPosted: Wed Nov 01, 2017 1:50    Post subject: Reply with quote
Very new to DD-WRT so this is probably a newb question.

I have this problem on a TP-LINK Archer C9 with DD-WRT v3.0-r33607 std.

When I save the commands in the startup script and reboot it does nothing, the problem is still there. When I run the commands I get the following error: swconfig: not found

After some research it seems that my Broadcom BCM4709 isn't supported by swconfig, which is probably why it's not there.

Any alternative way to fix the issue? Should I use a previous build? If so which one would you recommend?

Thank you!
Yupo Wert
DD-WRT Novice


Joined: 19 Nov 2017
Posts: 1

PostPosted: Sun Nov 19, 2017 18:57    Post subject: Script still required - and working on TL-WR841ND v12 Reply with quote
Router Model: TP-Link TL-WR841ND v12
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r33772 std (11/16/17)

Having applied this today, I can confirm that it is still required to enable the LAN ports to act as a single switch.

But it works a treat as soon as applied!
Coolidge
DD-WRT Novice


Joined: 07 Oct 2017
Posts: 29

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 21:20    Post subject: Reply with quote
I have probably the same issue with WR841ND v9. So glad I bumped into this topic! Gonna check the solution soon while y'all say a script works like a charm. The ticket I created: http://svn.dd-wrt.com/ticket/6055

EDIT: It does work like a charm!


Last edited by Coolidge on Wed Apr 18, 2018 18:44; edited 1 time in total
charles1017
DD-WRT Novice


Joined: 05 Mar 2012
Posts: 7

PostPosted: Sat Feb 03, 2018 7:14    Post subject: Reply with quote
Confirming it is still an issue for

TP-Link TL-WR842ND v2.3 with DD-WRT v3.0-r34311 std (12/29/17)

LAN ports could not communicate to each other and therefore didn't act as a switch as intended


but with the startup script

Code:
swconfig dev eth0 set enable_vlan 1
swconfig dev eth0 set apply


it worked like a charm!
stlony
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jan 2014
Posts: 7

PostPosted: Thu Jan 10, 2019 10:39    Post subject: Reply with quote
Hi,

I was running Firmware: DD-WRT v3.0-r30949 std (12/15/16) on TP-Link TL-WR841N v9 this script:

swconfig dev eth0 set enable_vlan 1
swconfig dev eth0 set apply

was working fine all the past years Smile.

Now i update the firmware to DD-WRT v3.0-r38240 std (01/08/19) it doesn't work any more.

would you please help me with the right script that work with last DD-WRT version as i am not advanced user in DD-WRT?
danielwritesback
DD-WRT User


Joined: 29 Aug 2011
Posts: 239

PostPosted: Sun Jan 13, 2019 14:20    Post subject: Reply with quote
stlony wrote:
Hi,

I was running Firmware: DD-WRT v3.0-r30949 std (12/15/16) on TP-Link TL-WR841N v9 this script:

swconfig dev eth0 set enable_vlan 1
swconfig dev eth0 set apply

was working fine all the past years Smile.

Now i update the firmware to DD-WRT v3.0-r38240 std (01/08/19) it doesn't work any more.

would you please help me with the right script that work with last DD-WRT version as i am not advanced user in DD-WRT?

The necessity could be an earlier version of DD-WRT that supports your hardware, such as: 27506, 27745, 31899, 33006, 33555, 35034, 35831, 35874, 35927, 36006, 36330. See also https://svn.dd-wrt.com/

_________________
Broadcom:
WNR3500Lv2 DD-WRT 33525 K3 Giga
3 R6300.1 mips DD-WRT 42617 Giga
E3000 5ghz multicast AP Toastman 2017 RT
E2000 5ghz multicast AP DD-WRT 33525 K2.6
WRT54GSv2 long range AP HyperWRT 15
R6250 (retired--too hot)
Atheros:
Archer C7v2 AP DD-WRT 35831
DIR-835 Gargoyle 1.11 2019
3 WR841Nv9 AP DD-WRT 33006
Phil9992
DD-WRT Novice


Joined: 20 Mar 2017
Posts: 15

PostPosted: Mon Jan 21, 2019 21:25    Post subject: Reply with quote
Hello, maybe you could try this as startup command :

swconfig dev switch0 set reset 1
swconfig dev switch0 set enable_vlan 1
swconfig dev switch0 set apply
jokera
DD-WRT Novice


Joined: 16 Aug 2008
Posts: 3

PostPosted: Tue Jan 29, 2019 19:10    Post subject: Reply with quote
Phil9992 wrote:
Hello, maybe you could try this as startup command :

swconfig dev switch0 set reset 1
swconfig dev switch0 set enable_vlan 1
swconfig dev switch0 set apply

Yes!

It's really solved my problem! Very Happy
Firmware: DD-WRT v3.0-r38507 std (01/29/19) on TP-Link TL-WR841N v9

Thank you very much !
HostUnreachable
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2019
Posts: 1

PostPosted: Wed Feb 20, 2019 14:07    Post subject: Bug still here... Reply with quote
Hi!
The bug is still present as of February 2019.
Router TL-WR842ND v10.0 ; Firmware DD-WRT v3.0-r38581 std.

Adding this lines to the Startup Commands resolved it for me:

Code:
swconfig dev switch0 set reset 1
swconfig dev switch0 set enable_vlan 1
swconfig dev switch0 set apply
ner0
DD-WRT Novice


Joined: 02 May 2010
Posts: 4

PostPosted: Tue Apr 09, 2019 11:55    Post subject: Reply with quote
Phil9992 wrote:
Hello, maybe you could try this as startup command :

swconfig dev switch0 set reset 1
swconfig dev switch0 set enable_vlan 1
swconfig dev switch0 set apply


Thanks for this, life-saver!
Current F/W release for TL-WR841N v11.1 (v3.0-r37305 std) has the same issue. I think this should be defaulted and the WebGUI could allow for control over it, but definetely should be default.
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 7444
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed Apr 08, 2020 16:00    Post subject: Reply with quote
Anyone with issues with any of these similar TP-Link/Atheros devices please feel free to test the latest firmware https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2020/04-29-2020-r43028/ and report here and in this ticket: https://svn.dd-wrt.com/ticket/5578
_________________
Official Forum Rules, Guidelines, and Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware?
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW - TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is?
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum.

---------------------------------------------------------

Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
Goto page Previous  1, 2, 3 Display posts from previous:    Page 3 of 3
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum