E2500 V3 Working Bin Page-4

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
timmyfromspace
DD-WRT Novice


Joined: 17 Apr 2016
Posts: 3

PostPosted: Sun Apr 17, 2016 15:49    Post subject: Reply with quote
I wanna try that too, thanks Fractal.

One problem:

I could download: dd-wrt.v24-26947_NEWD-2_K3.x_mega-e2500.bin

ftp://ftp.basmaf.com/Fractal_Builds/E2500-V3/dd-wrt.v24-23569_NEWD-2_K2.6_mini-e2500V3.bin

seems offline for initial flashing, could somebody reupload the bin file again please?

Thanks in advance.

Tried Tomato before, but i want to use my E2500 V3 as a reapter wifi bridge, so dd-wrt is essential.

Nevermind, found here:

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=257957&start=45

Will edit after success Very Happy
Sponsor
timmyfromspace
DD-WRT Novice


Joined: 17 Apr 2016
Posts: 3

PostPosted: Tue Apr 19, 2016 18:48    Post subject: Reply with quote
Okay, works like a charm, besides one little thing:

I could connect to dd-wrt SSID for configuration (though did configure with ethernet),

set up repeater bridge (i'm getting a wifi signal and want to distribute it via ethernet and wireless),
it works for ethernet, i have internet.

But the virtual interface / SSID (dd-wrt-vap for example) is there, but clients can't connect, always says connecting, but doesn't suceed.

Edit: This was the behaviour from Android, Windows says:

Can't connect to this network.

Is this maybe a bug in the firmware:

DD-WRT v24-sp2 (05/19/15) mega

running @V3?
Worked before at v2 with the same settings.

Quick summary:

Security is WPA2-Personal-AES, mode 300(b/g/n), 20/40mhz = Auto, no DHCP, NO WAN, operating mode: router.

If somebody has working this (repeater bridge with working VWLAN), could you tell me the version you are using?

Thanks in advance.

Greets

Timmy
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5359
Location: Texas

PostPosted: Tue Apr 19, 2016 19:46    Post subject: Reply with quote
timmyfromspace wrote:
Okay, works like a charm, besides one little thing:

I could connect to dd-wrt SSID for configuration (though did configure with ethernet),

set up repeater bridge (i'm getting a wifi signal and want to distribute it via ethernet and wireless),
it works for ethernet, i have internet.

But the virtual interface / SSID (dd-wrt-vap for example) is there, but clients can't connect, always says connecting, but doesn't suceed.

Edit: This was the behaviour from Android, Windows says:

Can't connect to this network.

Is this maybe a bug in the firmware:

DD-WRT v24-sp2 (05/19/15) mega

running @V3?
Worked before at v2 with the same settings.

Quick summary:

Security is WPA2-Personal-AES, mode 300(b/g/n), 20/40mhz = Auto, no DHCP, NO WAN, operating mode: router.

If somebody has working this (repeater bridge with working VWLAN), could you tell me the version you are using?

Thanks in advance.

Greets

Timmy


good info for you in all 4 pages of this thread-
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=287384&postdays=0&postorder=asc&start=0
Soulhealer222
DD-WRT Novice


Joined: 29 Apr 2016
Posts: 1

PostPosted: Sat Apr 30, 2016 14:33    Post subject: thanks to all Reply with quote
Ouch, that was a lot of reading and different technics for a nobody flasher as I am.

I want to install DD-wrt on my new linksys E2500 to manage my VPN protocols more easily. That was before I see I have a V3.0. So, after some reading here, I began to be disappointed, and I even think to forgot the all thing.

But I found this last post on another forum, who regroup features to install DD-wrt first and Tomato after to use the 5Ghz wi-fi on the V3.0.

It's a resume of all I have read, and it have working for me, as I speak now I didn't test all the possibilities but, my router isn't Bricked and I can access to it through the web interface... so not bad Smile

Here's the post :

Quote:
You cand flash Shibby's TomatoUSB fork but not directly from Linksys defatul firmware. you have first install Fractal's trailed initial DD-WRT build (ftp://ftp.basmaf.com/Fractal_Builds/E2500-V3/dd-wrt.v24-23569_NEWD-2_K2.6_mini-e2500V3.bin).

As always:

1.- Do a 30/30/30 reset
2.- Flash Fractal's DD-WRT from Linksys firmware upgrade page
3.- Wait 3 minutes or so
4.- Power cycle E2500 (unplug power cord)
5.- Do another 30/30/30 just to erase NVRAM leftovers from stock firmware
6.- Login to DD-WRT and flash Shibby's E2500 build (http://tomato.groov.pl/download/K26RT-N/build5x-121-EN/Linksys%20E-series/tomato-E2500-NVRAM60K-1.28.RT-N5x-MIPSR2-121-Max.bin)
7.- Wait 3 minutes or so
8.- Do the last 30/30/30 reset
9.- That's it. You have TomatoUSB on E2500 with working 5Ghz radio and all the other stuff

I hope this help you. I have 2 E2500 v3 (N600) working on WDS mesh on the 5Ghz WiFi, so I can assure you it will work.


and here's the link : https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20140727204148AA6ipGc

I hope it can help.

Thanks again to all of you for this huge amount of informations Razz
theoctavist
DD-WRT Novice


Joined: 10 Mar 2013
Posts: 3

PostPosted: Tue May 03, 2016 22:44    Post subject: Reply with quote
FYI, If you are having issues with DD-WRT,(e2500v3) just flash shibby tomato. It works perfectly, completely stable, and very intuitive.

Saved a lot of heartache for me. I am using the most recent build of shibby tomato, and havent had a single problem, both wifi bands perform well, overclocked, etc.
timmyfromspace
DD-WRT Novice


Joined: 17 Apr 2016
Posts: 3

PostPosted: Sat Jul 09, 2016 13:10    Post subject: Reply with quote
I have a question, this problem gives me headaches.

So far everything works for my wireless repeater bridge, like my ethernet clients connect and also the repeated wifi works.

using version: DD-WRT v3.0-r28211 mega
is there a newer or better?

But i have a really strange problem, don't know how to troubleshoot or why this occurs.

Quick summary of settings:

Security is WPA2-Personal-AES, mode 300(b/g/n), 20/40mhz = Auto, no DHCP, NO WAN, operating mode: route

In my gateway (Easybox 804) the google dns are configured, in DD-WRT DNSMasq is disabled and gateway is 192.168.2.1 and DNS is 192.168.2.1

At the clients i use DHCP or now i configure the settings in windows as static, gateway also 192.168.2.1 and DNS server 8.8.8.8 and 8.8.4.4

Very often i have connections issue when surfing with any internet browser, it says in server not found (firefox) or the dns issue window in Chrome (have to look that up).

The strange thing is, that when this internet surfing issue occurs my ethernet connection says: internet access and i can ping 8.8.8.8 for example, but no internet sites like www.google.de,
sometimes often surfed local website are accessed,
flushing the dns cache sometimes helps.

The wifi strength for repeating is okay (like 50%), also the download and upload.

But this happens far often, could this be related to DD-WRT version / bugs?

How can i get a more in-depth log or troubleshooting?

Windows Firewall is disabled (but service on), DD-WRT is configured as exposed host in the Easybox / gateway, just to be sure that nothing blocks something.

Thanks in advance.
RusMafAgnt
DD-WRT Novice


Joined: 31 Aug 2016
Posts: 4

PostPosted: Thu Sep 01, 2016 18:21    Post subject: E2500 V3 Working, but I updated to 28211 Reply with quote
ciscodlink wrote:
Found a mirror

This message is to say that Fractal's build (23569) has installed onto my router, however, had no connection at first. I did a 30/30/30 reset and Lan began to work. Then updated to 28211, can be found here: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=287384&postdays=0&postorder=asc&start=0. I used their recommended settings (NG-Mixed, AES, WPA2 Personal) and I'm getting 10Mbs up and 1 Mbs down; works flawlessly. Strongly suggest upgrading to this build.
coccoinomane
DD-WRT Novice


Joined: 02 Sep 2016
Posts: 7

PostPosted: Fri Sep 02, 2016 13:43    Post subject: Chilispot Reply with quote
Hi all!

This is my first post in the forum... thank you all guys for contributing to this great resource Smile

I managed to install both Fractal's and Shibby's firmwares on my E2500v3 by following Soulhealer222's instructions (https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20140727204148AA6ipGc).

However, neither firmware seems to have Chilispot. Is there a build of either firmware which has Chilispot and works with the E2500v3?

Thank you,
Guido
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5359
Location: Texas

PostPosted: Fri Sep 02, 2016 14:26    Post subject: Re: Chilispot Reply with quote
coccoinomane wrote:
Hi all!

This is my first post in the forum... thank you all guys for contributing to this great resource Smile

I managed to install both Fractal's and Shibby's firmwares on my E2500v3 by following Soulhealer222's instructions (https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20140727204148AA6ipGc).

However, neither firmware seems to have Chilispot. Is there a build of either firmware which has Chilispot and works with the E2500v3?

Thank you,
Guido

It's on the newest K3.x build Smile E2500v1
[dd-wrt.v24-30534_NEWD-2_K3.x_mega.bin]


I also know it's on the [dd-wrt.v24-27858_NEWD-2_K2.6_mega-nv60k.bin]
Might read previous links above about installing on the E2500v3
I would think its on all K2.6 mega builds
Does it work well¿ --- I dunno -

He did alot of installs on the E2500v3 here ¬
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=287384
coccoinomane
DD-WRT Novice


Joined: 02 Sep 2016
Posts: 7

PostPosted: Fri Sep 02, 2016 16:47    Post subject: Re: Chilispot Reply with quote
mrjcd wrote:
It's on the newest K3.x build Smile E2500v1
[dd-wrt.v24-30534_NEWD-2_K3.x_mega.bin]


I also know it's on the [dd-wrt.v24-27858_NEWD-2_K2.6_mega-nv60k.bin]
Might read previous links above about installing on the E2500v3
I would think its on all K2.6 mega builds
Does it work well¿ --- I dunno -

He did alot of installs on the E2500v3 here ¬
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=287384


Thank you mrjcd for your quick reply!

So far my E2500v3 has the following history: Stock => Fractal's => Shibby's.

Would it make sense at this point to flash one of the two firmwares that you mentioned? Or maybe I first need to revert to Stock?

I am sorry if my reply seems naive! I am quite new to DD-WRT... and I am afraid of bricking my router Embarassed

Thank you,
Guido
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5359
Location: Texas

PostPosted: Fri Sep 02, 2016 16:56    Post subject: Reply with quote
Can't tell you for sure because I don't have the E2500v3.
You can read thru link I provided see what bhuggins did .... But what he did & what I might do are not nesasarily the best plan of action.

It is of course best to have your stock firmware on before changing any 3rd party firmware....
Make sure Linksys is up and good then go to ddwrt and whatever build you want.

Edit: If you get in trouble -
murrkf worked his over here
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=283212&sid=1c3ea176094ffb890076c6afcec05aef
coccoinomane
DD-WRT Novice


Joined: 02 Sep 2016
Posts: 7

PostPosted: Fri Sep 02, 2016 19:32    Post subject: Reply with quote
mrjcd wrote:
Can't tell you for sure because I don't have the E2500v3.
You can read thru link I provided see what bhuggins did .... But what he did & what I might do are not nesasarily the best plan of action.

It is of course best to have your stock firmware on before changing any 3rd party firmware....
Make sure Linksys is up and good then go to ddwrt and whatever build you want.

Edit: If you get in trouble -
murrkf worked his over here
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=283212&sid=1c3ea176094ffb890076c6afcec05aef


Thank you mrjcd Smile

I have managed to revert to stock using barryware's method (http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=161651), which involves hexing away a few bytes from the stock firmware of the E2500v3.

Then I tried to flash both [dd-wrt.v24-30534_NEWD-2_K3.x_mega.bin] and [dd-wrt.v24-30534_NEWD-2_K3.x_mega-e2500.bin] ...

... but I have obtained only laconic "Upgrade failed" messages Sad

I guess it is not possible yet to have a Chilispot-enabled DD-WRT firmware on the E2500v3... I'll survive and just try with the E900 Wink
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5359
Location: Texas

PostPosted: Fri Sep 02, 2016 19:43    Post subject: Reply with quote
coccoinomane wrote:
I have managed to revert to stock using barryware's method (http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=161651), which involves hexing away a few bytes from the stock firmware of the E2500v3.

Then I tried to flash both [dd-wrt.v24-30534_NEWD-2_K3.x_mega.bin] and [dd-wrt.v24-30534_NEWD-2_K3.x_mega-e2500.bin] ...

... but I have obtained only laconic "Upgrade failed" messages Sad

I guess it is not possible yet to have a Chilispot-enabled DD-WRT firmware on the E2500v3... I'll survive and just try with the E900 Wink

Try install fractal's build first

And don't use firmware e2500.bin...that is router specific to the v1
coccoinomane
DD-WRT Novice


Joined: 02 Sep 2016
Posts: 7

PostPosted: Sat Sep 03, 2016 10:28    Post subject: Reply with quote
mrjcd wrote:
Try install fractal's build first

And don't use firmware e2500.bin...that is router specific to the v1


Thank you again, mrjcd! I have done as you said (stock => Fractal's => 30534_NEWD-2_K3.x_mega), and this time I received no errors. Almost immediately after the upload of the last image was done, the page switched to: "Upgrade successful. Unit is rebooting now. Please wait a moment...".

After a minute, a "Continue" button appeared along with the message: "All configuration settings have been restored to their default values."

I clicked "Continue", and I ended up in the password change interface of DD-WRT. The firmware version, however, was still the previous one, Fractal's: DD-WRT v24-sp2 (02/12/14) mini (SVN revision 23569). No trace of the firmware I just flashed, nor of the Chilispot service.

I guess this is progress, as I did not receive the "Upgrade failed" message... maybe I should try with yet another build?
dmgwt
DD-WRT Novice


Joined: 11 Sep 2016
Posts: 6

PostPosted: Sun Sep 11, 2016 21:27    Post subject: Reply with quote
Hi everyone, been watching this thread for awhile and I'm wondering if anyone has a word on if an "official" firmware will come out for V3?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next Display posts from previous:    Page 6 of 8
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum