2.4 ghz clients only connecting at 144mbs ht20

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
joeyddr
DD-WRT User


Joined: 14 Apr 2008
Posts: 191

PostPosted: Sat May 06, 2017 16:47    Post subject: 2.4 ghz clients only connecting at 144mbs ht20 Reply with quote
Router: R6400
Firmware: v3.0-r31920M kongac (04/30/17)

My AC/N clients connect at full speed 780-866mbs onn the 5ghz band.

My 2.4ghz clients are only connecting at ht20/144mbs max

I did a full nvram erase before and flashing the latest kong build.

my 2.4 is set to
N-Only
wireless chan 6
wide HT40
extension chan lower.
using wpa2 personal with aes.

before the clients connect i see the status of wl0 is 450 mbs but when the clients connect it drops to 130 and this is sitting right next to the router.
Sponsor
Xeon2k8
DD-WRT Guru


Joined: 11 Feb 2016
Posts: 1323

PostPosted: Sat May 06, 2017 17:34    Post subject: Re: 2.4 ghz clients only connecting at 144mbs ht20 Reply with quote
joeyddr wrote:
Router: R6400
Firmware: v3.0-r31920M kongac (04/30/17)

My AC/N clients connect at full speed 780-866mbs onn the 5ghz band.

My 2.4ghz clients are only connecting at ht20/144mbs max

I did a full nvram erase before and flashing the latest kong build.

my 2.4 is set to
N-Only
wireless chan 6
wide HT40
extension chan lower.
using wpa2 personal with aes.

before the clients connect i see the status of wl0 is 450 mbs but when the clients connect it drops to 130 and this is sitting right next to the router.

You did an nvram erase or erase nvram? They are not the same. Have you tried file transfer between LAN and WLAN? just to discard wrong metrics display. Also try mixed mode instead of N only. That sometimes mess up WLAN

_________________
R6400v2 (boardID:30) - Kong 36480 running since 03/09/18 - (AP - DNSMasq - AdBlocking - QoS)
R7800 - BS 31924 running since 05/26/17 - (AP - OpenVPN Client - DNSMasq - AdBlocking - QoS)
R7000 - BS 30771 running since 12/16/16 - (AP - NAS - FTP - SMB - OpenVPN Server - Transmission - DDNS - DNSMasq - AdBlocking - QoS)
R6250 - BS 29193 running since 03/20/16 - (AP - NAS - FTP - SMB - DNSMasq - AdBlocking)
joeyddr
DD-WRT User


Joined: 14 Apr 2008
Posts: 191

PostPosted: Sat May 06, 2017 17:36    Post subject: Re: 2.4 ghz clients only connecting at 144mbs ht20 Reply with quote
Xeon2k8 wrote:
joeyddr wrote:
Router: R6400
Firmware: v3.0-r31920M kongac (04/30/17)

My AC/N clients connect at full speed 780-866mbs onn the 5ghz band.

My 2.4ghz clients are only connecting at ht20/144mbs max

I did a full nvram erase before and flashing the latest kong build.

my 2.4 is set to
N-Only
wireless chan 6
wide HT40
extension chan lower.
using wpa2 personal with aes.

before the clients connect i see the status of wl0 is 450 mbs but when the clients connect it drops to 130 and this is sitting right next to the router.

You did an nvram erase or erase nvram? They are not the same. Have you tried file transfer between LAN and WLAN? just to discard wrong metrics display. Also try mixed mode instead of N only. That sometimes mess up WLAN


MTD -r erase nvram
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum