Linksys Cisco ea6700

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Next
Author Message
cmberry20
DD-WRT Novice


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 16

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:46    Post subject: Reply with quote
Not at the moment, I'm at work.

Currently, I've not even unboxed the EA6700!!!
I basically purchased it as an impluse buy a weekend ago (£50/$80). I was going to replace my crappy Sky Hub router with it but I then found out that it wasnt a simple task.

I could just link it to the Sky Router & have that connect to the Fibre/Cable Modem, but it would mean having 2 routers & another ac extension lead (run out of plug sockets!)

Does the firmware link above provide the command line (Putty)? If so, I might flash the firmware to the 6700 tonight & have a bash at getting it to connect.
Sponsor
Lightsword
DD-WRT User


Joined: 24 Feb 2010
Posts: 108

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:48    Post subject: Reply with quote
cmberry20 wrote:
Not at the moment, I'm at work.

Currently, I've not even unboxed the EA6700!!!
I basically purchased it as an impluse buy a weekend ago (£50/$80). I was going to replace my crappy Sky Hub router with it but I then found out that it wasnt a simple task.

I could just link it to the Sky Router & have that connect to the Fibre/Cable Modem, but it would mean having 2 routers & another ac extension lead (run out of plug sockets!)

Does the firmware link above provide the command line (Putty)? If so, I might flash the firmware to the 6700 tonight & have a bash at getting it to connect.

Google how putty and SSH works, it should work in the same way it would work on dd-wrt. BTW where did you get that router for that cheap?
cmberry20
DD-WRT Novice


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 16

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:52    Post subject: Reply with quote
PC World. They had an offer on which knocked £60 of the router (£160 to £100), then had a 50% sale on which took it down to £50!! Bargain!!

I'll flash the firmware tonight & have a mess. Hopefully wont brick it!!
cmberry20
DD-WRT Novice


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 16

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:54    Post subject: Reply with quote
Forgot to ask - is the firmware with dropbear configured on it the 'new-firmware.bin' link you provided.

Thanks.
Lightsword
DD-WRT User


Joined: 24 Feb 2010
Posts: 108

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:59    Post subject: Reply with quote
cmberry20 wrote:
Forgot to ask - is the firmware with dropbear configured on it the 'new-firmware.bin' link you provided.

Thanks.

Yes, it should be what I attached, the person who made it said it worked so give it a try.
cmberry20
DD-WRT Novice


Joined: 21 Oct 2013
Posts: 16

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 13:01    Post subject: Reply with quote
Thanks - much appreciated. Will keep you posted!
MrJyrks
DD-WRT Novice


Joined: 23 Oct 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 10:56    Post subject: Reply with quote
Fingers crossed. I hope dd-wrt will get ported to ea6700 soon. Rolling Eyes
shimas
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2013
Posts: 6

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 22:22    Post subject: Reply with quote
Lightsword can you please advise how did you ported that dropbear to ea6700?

I would like to do the same for ea6300
_Robb_
DD-WRT User


Joined: 14 Jan 2012
Posts: 324
Location: Wr PL

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 19:26    Post subject: Reply with quote
https://twitter.com/TomatoRAF/status/370570825608359936

Quote:
Victek@TomatoRAF

Starting porting Tomato RAF to BCM4708A0 Dual Core CPU new routers platform. RT-AC56U, RT-AC68U, EA6700..

_________________
http://www.speedtest.net/result/3915993898.png

DO NOT 30-30-30 or erase nvram newer routers! It can brick them.

EA6700: Build 27745 (nvram below 32K, ipv6 - HE 6in4)
E4200: Build 26587
WRT54GL: Retired - waiting in the closet for an emergency.
Gameman Advanced Kid
DD-WRT Guru


Joined: 18 Nov 2012
Posts: 901

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 21:02    Post subject: Reply with quote
_Robb_ wrote:
https://twitter.com/TomatoRAF/status/370570825608359936

Quote:
Victek@TomatoRAF

Starting porting Tomato RAF to BCM4708A0 Dual Core CPU new routers platform. RT-AC56U, RT-AC68U, EA6700..


http://www.youtube.com/watch?v=6YMPAH67f4o

_________________
Is everything okay?

WDS AP - R7800
WDS STATION - R7500V2
andlommy
DD-WRT Novice


Joined: 12 Oct 2007
Posts: 8

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 22:47    Post subject: Reply with quote
Lightsword wrote:
_Robb_ wrote:
Something interesting:
http://kent.dl.sourceforge.net/project/off]ciallinksysfirmware/ea6700/v1/EA6700v1.1.39.tar.gz

Yep, that would be my archiving project. BTW someone apparently got dropbear working on that OEM code.


tsk tsk tsk sharing someone's work without giving credit.

Got a better version now with some scripts rewritten, but for advanced users only. share on request
andlommy
DD-WRT Novice


Joined: 12 Oct 2007
Posts: 8

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 22:49    Post subject: Reply with quote
shimas wrote:
Lightsword can you please advise how did you ported that dropbear to ea6700?

I would like to do the same for ea6300


lightsword didn't do it. i did and shared FW with him on another forum.

firmware mod kit (https://code.google.com/p/firmware-mod-kit/) is the toolset i used to unpack current firmware, then found out there's no dropbear in it, so i compiled sources from linksys and placed dropbear in.

1 or 2 nights figuring out how init scripts work on linksys `smart` router and happy days
ragerino
DD-WRT Novice


Joined: 20 Nov 2007
Posts: 10

PostPosted: Sun Nov 24, 2013 14:01    Post subject: Any progress on the EA6700 Router? Reply with quote
I got my EA6700 router last week and I'm disappointed by the lack of Expert-Functionality.

Best Joke is Linksys's "Advanced Routing" section.

_________________
here in austria we have a saying:
"questions can never be stupid. only their anwers."
_Robb_
DD-WRT User


Joined: 14 Jan 2012
Posts: 324
Location: Wr PL

PostPosted: Tue Dec 24, 2013 21:59    Post subject: Reply with quote
Brainslayer prepared a build for the EA6700 Very Happy

Please read Peacock thread ... and remember these are only TEST builds!

If you don't know how to fix it, if it get's broken, don't flash it!

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=841232#841232
_Robb_
DD-WRT User


Joined: 14 Jan 2012
Posts: 324
Location: Wr PL

PostPosted: Fri Dec 27, 2013 14:32    Post subject: Reply with quote
Anyone want to report if there are issues with the build? Which linksys build did you have?

I will upgrade today and post my results.

_________________
http://www.speedtest.net/result/3915993898.png

DO NOT 30-30-30 or erase nvram newer routers! It can brick them.

EA6700: Build 27745 (nvram below 32K, ipv6 - HE 6in4)
E4200: Build 26587
WRT54GL: Retired - waiting in the closet for an emergency.
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Next Display posts from previous:    Page 2 of 20
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum