Broadcom K3.X testing, test users wanted

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 56, 57, 58  Next
Author Message
jwh7
DD-WRT Guru


Joined: 25 Oct 2013
Posts: 2562
Location: Indy

PostPosted: Tue Aug 18, 2015 18:47    Post subject: Reply with quote
XxUnkn0wnxX wrote:
since I already on DD-WRT i assume i install the K3.X NV64 Bin Build over the 2.6 Build and from there i can just install the normal builds without the NV64 flag right?
I do recall that, but wasn't sure if that was new or old info, so I still always use the nv64k for my WNDR4000.
XxUnkn0wnxX wrote:
also is the WAN to LAN still around 75Mbps on the K3.X builds (why slower then the K2.6)
My service is 75mbps, so I can't say; didn't see much difference. I will say...since I'm now using k2.6 w/ 27600, my wireless is much more stable, esp. 5ghz.
_________________
# NAT/SFE/CTF: limited speed w/ DD # Repeater issues # DD-WRT info: FAQ, Builds, Types, Modes, Changes, Demo #
x64 OPNsense 20.7|FT2020.4: EA6900v1.1@1GHz, F7D8302@532|DD 44062: DIR-810L, WNDR4500v2 & 4000@533,
R6300v1, RT-N66U@663, E1500@353, WRT54G{Lv1.1,Sv6}@250
|OpenWRT 19.7.3: RT-ACRH13, R6220, WNDR3700v4
Sponsor
robkermit
DD-WRT Novice


Joined: 05 Aug 2012
Posts: 33

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 17:34    Post subject: Reply with quote
Router Model: Netgear WNDR3400
Firmware: DD-WRT v3.0-r27745 mega (08/25/15)
Status: K3X version of this firmware does not work (locks up router).
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5264
Location: Texas

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 17:52    Post subject: Reply with quote
You guys with these netgear routers that required a K2.6_nv64 you still have to use the K3.x_nv64 also applies to the E1200v2 and I assume the other nv64 boxes.

Routers such as the E2500 that required a K2.6_nv60 can use the regular K3.x_mega

'bout all I know
robkermit
DD-WRT Novice


Joined: 05 Aug 2012
Posts: 33

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 18:36    Post subject: Reply with quote
Thanks, I guess i should have been more specific. I was using the mega-nv64 build. Also if you tftp the WNDR3400 K3X chk file, it, too, bricks the router.
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5264
Location: Texas

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 19:05    Post subject: Reply with quote
robkermit wrote:
Thanks, I guess i should have been more specific. I was using the mega-nv64 build. Also if you tftp the WNDR3400 K3X chk file, it, too, bricks the router.
Yea, I don't have that box so can't help you much with that.

I was generally referring to this
Quote:
since I already on DD-WRT i assume i install the K3.X NV64 Bin Build over the 2.6 Build and from there i can just install the normal builds without the NV64 flag right?
from few posts up.... Didn't want a misunderstanding.

Just a side note - - - the only way to get a K3.x build on a E1200v2 is first install a K2.6_mini
I have NO idea if that would help on your box.
ms22282
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jun 2010
Posts: 46

PostPosted: Fri Sep 11, 2015 23:08    Post subject: Reply with quote
I'm also trying to find path to upgrade k2.6 to k3.x on rt-n16.
I've done it a long time ago and stayed on k3.x for a while.
Unfortunately I just downgraded to k2.6 last night, but now I can't upgrade to k3.x. I wish I wrote it down how I did it. Sad
I read all 49 pages of this thread mentioning r-n16, and tried many different combination including frequently mentioned 21530 k3.x, but keep bricking the router.
When I recover the brick, I restored:
dd-wrt.v24-13297_NEWD-2_K2.6_mini_RT-N16.trx
Then go to
dd-wrt.v24-21676_NEWD-2_K2.6_mega.bin
Then go to
dd-wrt.v24-21530c_NEWD-2_K3.x_big.bin
Then the router bricks
Any suggestion?
Thanks,

MS

callihn wrote:
I haven't had any luck testing on the rt-n16, anyone have a working upgrade path from 2.6? Couldn't find the 2.6 version mentioned in the forums and the version below and above caused me to use recovery mode.

Also are there any known bandwidth or throughput issues and will it break my umurmur server? Which BTW took a lot of scavenging to get the next to latest version going.
slobodan
DD-WRT Guru


Joined: 03 Nov 2011
Posts: 1551
Location: Zwolle

PostPosted: Fri Sep 11, 2015 23:25    Post subject: Reply with quote
ms22282 wrote:
I'm also trying to find path to upgrade k2.6 to k3.x on rt-n16.
I've done it a long time ago and stayed on k3.x for a while.
Unfortunately I just downgraded to k2.6 last night, but now I can't upgrade to k3.x. I wish I wrote it down how I did it. Sad
I read all 49 pages of this thread mentioning r-n16, and tried many different combination including frequently mentioned 21530 k3.x, but keep bricking the router.
When I recover the brick, I restored:
dd-wrt.v24-13297_NEWD-2_K2.6_mini_RT-N16.trx
Then go to
dd-wrt.v24-21676_NEWD-2_K2.6_mega.bin
Then go to
dd-wrt.v24-21530c_NEWD-2_K3.x_big.bin
Then the router bricks
Any suggestion?
Thanks,

MS

Don't reset router to defaults and don't erase NVRAM.

_________________
2 times RT-AC56U running 33772 with entware-ng, Yamon 3 (SFE disabled).

Asus RT-N16 running Merlin LTS fork RT-N16_3.0.0.4_374.43_2-25E8j9527.trx with entware-ng.

2 times Asus RT-N16 running dd-wrt.v24-33772_NEWD-2_K3.x_big.bin with entware-ng

E4200 V1 running dd-wrt.v24-33772_NEWD-2_K3.x_mega-e3000.bin

3 times Linksys WRT610N V2 converted to E3000 and 1 original E3000 running dd-wrt.v24-33772_NEWD-2_K3.x_mega-e3000.bin (bridged with LAN cable)

ms22282
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jun 2010
Posts: 46

PostPosted: Fri Sep 11, 2015 23:31    Post subject: Reply with quote
slobodan wrote:
Don't reset router to defaults and don't erase NVRAM.

I tried both resetting the router, and without resetting from "After flashing, reset to", but no luck. I'm not sure how to erase NVRAM, so probably I didn't do that.
Any other suggestion?
rmedure
DD-WRT Novice


Joined: 20 Aug 2015
Posts: 24

PostPosted: Thu Sep 17, 2015 14:19    Post subject: Reply with quote
<Kong> wrote:
Just in guys you haven't noticed if you flash K3 build you should use builds >=21704:

http://svn.dd-wrt.com/changeset/21704

Otherwise on some WNR3500L boarddata is not read correctly and the wireless driver cannot get the correct parameters.


In case anyone with WNR3500L stumbles across this thread (this build 21605 appears to be the only K3.x build that fits WNR3500L flash) ... I was able to get the radios working with this build following this method: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=983621&highlight=#983621
mxedit10n
DD-WRT Novice


Joined: 19 Sep 2015
Posts: 5

PostPosted: Sat Sep 19, 2015 19:54    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R7000
Firmware version: DD-WRT v3.0-r27805 std
Status: Solid
tmlclone
DD-WRT Novice


Joined: 24 Sep 2015
Posts: 1

PostPosted: Thu Sep 24, 2015 17:10    Post subject: Netgear WNDR3700v3 works! Reply with quote
dd-wrt.v24-21605_NEWD-2_K3.x_mega-nv64k.bin

Router Model
Netgear WNDR3700v3
Firmware Version
DD-WRT v24-sp2 (05/14/13) mega - build 21605
Kernel Version
Linux 3.9.2 #83 Tue May 14 12:42:05 CEST 2013 mips
CPU Model
Broadcom BCM4716 chip rev 1

Solid! Thanks man,

p2p performance is much better than jan 11 2015 mini version.
Brianwuz
DD-WRT User


Joined: 10 Feb 2010
Posts: 100

PostPosted: Tue Sep 29, 2015 0:00    Post subject: WRT320N with K3.X Reply with quote
Router Model
Linksys WRT320N
Firmware Version
dd-wrt.v24-27805_NEWD-2_K3.x_mega_wrt320n
Kernel Version
Linux 3.10.87 #9671 Fri Sep 11 08:33:27 CEST 2015 mips
CPU Model
Broadcom BCM4716 chip rev 1

Flashed up from K2.6 build 21061. Besides a duplicate LAN and WIFI MAC address, no problems so far.

Brian
korjing
DD-WRT Novice


Joined: 13 Dec 2014
Posts: 2

PostPosted: Thu Oct 08, 2015 2:23    Post subject: Reply with quote
Installed K3x latest version, recommended version, and some of the older version to Asus RT-N66u.

Set as pure access point and nothing else.

But all version somehow got same problem with MAC Filtering.

Once i enable MAC filtering "Permit only clients listed to access the wireless network ", then all the clients cannot connect. Tested with My Jelly Bean android, error "authentication problem"

ONLY if i disable the MAC filtering, then can connect without any problem.

Btw i put many MAC Addresses, total 75 MACs.

Old router Linksys WRT310N with DD_WRT and exact same setting can work nicely with same qty of MAC Addresses. but of course it is not using K3x
Brianwuz
DD-WRT User


Joined: 10 Feb 2010
Posts: 100

PostPosted: Thu Oct 08, 2015 3:07    Post subject: Reply with quote
korjing wrote:
Once i enable MAC filtering "Permit only clients listed to access the wireless network ", then all the clients cannot connect. Tested with My Jelly Bean android, error "authentication problem"

ONLY if i disable the MAC filtering, then can connect without any problem.

Btw i put many MAC Addresses, total 75 MACs.


Check the free memory and nvram memory. Since that is stored in NVRAM, Maybe you are over running part of the firmware.
Try it with only 1 mac address and see if it works.
That would eliminate the quantity being the problem.
Brian
BasCom
DD-WRT Guru


Joined: 29 Jul 2009
Posts: 1378
Location: Germany

PostPosted: Sat Oct 10, 2015 21:02    Post subject: Reply with quote
i experienced the problem month´ ago with the same router with only 1 mac address
_________________
RT-N66U @ Build 25697M K3.10.63
TL-WR842ND v1 @ BS-build 23919 WDS AP
TL-WR841ND @ BS-build 23919 WDS Client
TL-WR841ND @ BS-build 23919 Client Bridge ( Routed )
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 56, 57, 58  Next Display posts from previous:    Page 49 of 58
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum