Broadcom K3.X testing, test users wanted

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 56, 57, 58  Next
Author Message
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4339
Location: Germany

PostPosted: Tue May 14, 2013 19:40    Post subject: Reply with quote
Ok, just tested the nv64k bin and it does not work just what I expected. I used the bin, removed the nv64k header added the correct header for the R6300 and flashed it via tftpd the output is:

CFE for R6300 version: v1.0.2
Build Date: Wed Apr 25 16:29:10 CST 2012
Init Arena
Init Devs.
Boot partition size = 262144(0x40000)
Found an ST compatible serial flash with 32 64KB blocks; total size 2MB
Found a Samsung NAND flash with 2048B pages or 128KB blocks; total size 128MB
et0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 5.100.138
CPU type 0x19749: 600MHz
Tot mem: 131072 KBytes

Device eth0: hwaddr xxx, ipaddr 192.168.1.1, mask 255.255.255.0
gateway not set, nameserver not set
Startup canceled
CFE> ^C
CFE> tftpd
Start TFTP server
Reading :: Done. 7640090 bytes read
Programming...done. 7640090 bytes written
Decompressing...done


CFE for R6300 version: v1.0.2
Build Date: Wed Apr 25 16:29:10 CST 2012
Init Arena
Init Devs.
Boot partition size = 262144(0x40000)
Found an ST compatible serial flash with 32 64KB blocks; total size 2MB
Found a Samsung NAND flash with 2048B pages or 128KB blocks; total size 128MB
et0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 5.100.138
CPU type 0x19749: 600MHz
Tot mem: 131072 KBytes

Device eth0: xxx, ipaddr 192.168.1.1, mask 255.255.255.0
gateway not set, nameserver not set
Checking crc...Loader:raw Filesys:raw Dev:nflash0.os File: Options:(null)
Loading: .. 3708 bytes read
Entry at 0x80001000
Closing network.
Starting program at 0x80001000

Hangs here

I had the same problem before I used netgears binary lzma tool to create the image. I just saw that Openwrt folks had the same problem:

http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=de&biw=&bih=&q=cache:nsbFMfojMRQJ:https://lists.openwrt.org/pipermail/openwrt-devel/2012-June/015832.html%2BStarting+program+at+0x80001000+hangs&gbv=1&ct=clnk

Sent Patches along with additional info to BS

_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/


Last edited by <Kong> on Tue May 14, 2013 22:05; edited 1 time in total
Sponsor
Dark_Shadow
DD-WRT Guru


Joined: 31 Aug 2009
Posts: 2442
Location: Third Rock from the Sun

PostPosted: Tue May 14, 2013 20:38    Post subject: Reply with quote
I tried numerous times, with multiple browsers, to upload the mega-nv64k.bin to my AC66U, upgrading from 21592. Each time the GUI resets very shortly after I click upgrade. Anyone else see this or am i totally missing something.
_________________
Peacock Thread-FAQ -- dd-wrt Wiki

Testing Multiple Routers -- Bootloader Collection Project -- My Wiki
BasCom
DD-WRT Guru


Joined: 29 Jul 2009
Posts: 1378
Location: Germany

PostPosted: Tue May 14, 2013 21:04    Post subject: Reply with quote
no need for nv64k file since you have already 3.x firmware.
_________________
RT-N66U @ Build 25697M K3.10.63
TL-WR842ND v1 @ BS-build 23919 WDS AP
TL-WR841ND @ BS-build 23919 WDS Client
TL-WR841ND @ BS-build 23919 Client Bridge ( Routed )
CDMMocelet
DD-WRT User


Joined: 02 Nov 2008
Posts: 55

PostPosted: Tue May 14, 2013 21:25    Post subject: Clarification on 3.x Firmware on AC66U Reply with quote
Does that mean that Dark_Shadow simply needs to apply the dd-wrt.v24-21605_NEWD-2_K3.x_mega.bin file since he previously was at 21592 on his AC66U?
BasCom
DD-WRT Guru


Joined: 29 Jul 2009
Posts: 1378
Location: Germany

PostPosted: Tue May 14, 2013 21:46    Post subject: Reply with quote
jup, since new FW provide always 64k. 64 in naming is only for K2.6 Upgrade, which expects it. so far i understood BrainSlayers comment.
_________________
RT-N66U @ Build 25697M K3.10.63
TL-WR842ND v1 @ BS-build 23919 WDS AP
TL-WR841ND @ BS-build 23919 WDS Client
TL-WR841ND @ BS-build 23919 Client Bridge ( Routed )
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4339
Location: Germany

PostPosted: Tue May 14, 2013 21:53    Post subject: Reply with quote
I just tested the Negear WNR3500L V1.

First try failed, then I flashed again an older mini build through tftpd, tried again and it worked this time. Not sure what happened at the first try did not have serial attached at that time.

Nice -> wireless chip temp also shown on these old units (WL0 46.74 °C)

Update:

I tried to reproduce my flashing problem from old K26 build to the new K3 build and did not have a problem again. So it was just a bad try.

_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/


Last edited by <Kong> on Fri May 24, 2013 20:08; edited 1 time in total
BasCom
DD-WRT Guru


Joined: 29 Jul 2009
Posts: 1378
Location: Germany

PostPosted: Tue May 14, 2013 21:56    Post subject: Reply with quote
i just boght a USB TTL serial cable, cause i bricked yesterday my 1043nd and my classcic serial cable wont send any data, just RX. kong, what cable exactly o you use, please ?
_________________
RT-N66U @ Build 25697M K3.10.63
TL-WR842ND v1 @ BS-build 23919 WDS AP
TL-WR841ND @ BS-build 23919 WDS Client
TL-WR841ND @ BS-build 23919 Client Bridge ( Routed )
Dark_Shadow
DD-WRT Guru


Joined: 31 Aug 2009
Posts: 2442
Location: Third Rock from the Sun

PostPosted: Tue May 14, 2013 22:16    Post subject: Reply with quote
BasCom wrote:
no need for nv64k file since you have already 3.x firmware.
this makes the router (AC66U) unresponsive and only recovery is restore utility.
_________________
Peacock Thread-FAQ -- dd-wrt Wiki

Testing Multiple Routers -- Bootloader Collection Project -- My Wiki
BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6975
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Tue May 14, 2013 22:28    Post subject: Reply with quote
Dark_Shadow wrote:
I tried numerous times, with multiple browsers, to upload the mega-nv64k.bin to my AC66U, upgrading from 21592. Each time the GUI resets very shortly after I click upgrade. Anyone else see this or am i totally missing something.


you cannot flash it to AC66 routers. AC66 is nandflash. for the AC66 there is a special build like fir D1800H

to clarify. only spi/nor flash devices will boot this image here. for the AC66, D1800H etc. there is a separate thread. dont even try to boot it, it wont work. and at least this image has no 802.11ac support. this has been stripped out. its only made for 802.11n routers

_________________
"So you tried to use the computer and it started smoking? Sounds like a Mac to me.." - Louis Rossmann https://www.youtube.com/watch?v=eL_5YDRWqGE&t=60s


Last edited by BrainSlayer on Tue May 14, 2013 22:30; edited 1 time in total
Dark_Shadow
DD-WRT Guru


Joined: 31 Aug 2009
Posts: 2442
Location: Third Rock from the Sun

PostPosted: Tue May 14, 2013 22:30    Post subject: Reply with quote
BrainSlayer wrote:
Dark_Shadow wrote:
I tried numerous times, with multiple browsers, to upload the mega-nv64k.bin to my AC66U, upgrading from 21592. Each time the GUI resets very shortly after I click upgrade. Anyone else see this or am i totally missing something.


you cannot flash it to AC66 routers. AC66 is nandflash. for the AC66 there is a special build like fir D1800H
Got it, I will try to test on other K2.6 SPI flash devices I have.
_________________
Peacock Thread-FAQ -- dd-wrt Wiki

Testing Multiple Routers -- Bootloader Collection Project -- My Wiki
BasCom
DD-WRT Guru


Joined: 29 Jul 2009
Posts: 1378
Location: Germany

PostPosted: Tue May 14, 2013 22:46    Post subject: Reply with quote
my apologize, dark_shadow.
maybe this thread should be made sticky for a while and a comment in first post about newest units on market that wont work in any case with that builds here ?

_________________
RT-N66U @ Build 25697M K3.10.63
TL-WR842ND v1 @ BS-build 23919 WDS AP
TL-WR841ND @ BS-build 23919 WDS Client
TL-WR841ND @ BS-build 23919 Client Bridge ( Routed )
Dark_Shadow
DD-WRT Guru


Joined: 31 Aug 2009
Posts: 2442
Location: Third Rock from the Sun

PostPosted: Tue May 14, 2013 23:21    Post subject: Reply with quote
BasCom wrote:
my apologize, dark_shadow.
maybe this thread should be made sticky for a while and a comment in first post about newest units on market that wont work in any case with that builds here ?
I agree, I should have known that the AC66U and D1800H are already K3.x routers, but better someone with the tools and knowledge to do so that n00bs don't mess anything up. This thread is for upgrading only K2.6 supported routers to K3.x
_________________
Peacock Thread-FAQ -- dd-wrt Wiki

Testing Multiple Routers -- Bootloader Collection Project -- My Wiki
SHoTTa35
DD-WRT User


Joined: 09 May 2011
Posts: 243

PostPosted: Tue May 14, 2013 23:22    Post subject: Reply with quote
I'll probably end up eating my words but I did a "dirty" flash to my E4200 (NV60 build from here obviously) and it works.

Seems as though HT40 isn't enabled though on 5Ghz as i'm locked to 216.5Mbps which is 3x3x20mhz instead of 450Mpbs (3x3x40Mhz).

I'm gonna do a full wipe and see if it still only connects at the slower speeds then decide if I should keep it or not Razz

----
Switch LEDs don't work (not a big deal I know :p)
fggs
DD-WRT Guru


Joined: 28 Jan 2008
Posts: 1741

PostPosted: Wed May 15, 2013 1:19    Post subject: Reply with quote
Supposing a WRT310N v1 had a 8MB flashchip, would this image work?

I'm asking because I have one with a modded 8MB flashchip but it gives about the same serial output as Kong's

CFE> ^C
CFE> ^C
CFE> flash -noheader : flash1.trx
CMD: [flash -noheader : flash1.trx]
Reading :: _tftpd_open(): retries=0/5
_tftpd_open(): retries=1/5
_tftpd_open(): retries=2/5
Done. 7639040 bytes read
fname=flash1.trx
Programming...done. 7639040 bytes written
*** command status = 0
CFE> nvram erase
CMD: [nvram erase]
*** command status = 0
CFE> go
CMD: [go]
Check CRC of image1
Len: 0x749000 (7639040) (0xBC040000)
Offset0: 0x1C (2Cool (0xBC04001C)
Offset1: 0x930 (2352) (0xBC040930)
Offset2: 0x1C9800 (1873920) (0xBC209800)
Header CRC: 0x740B439C
Calculate CRC: 0x740B439C
Image 1 is OK
Try to load image 1.
Waiting for 5 seconds to upgrade ...
CMD: [load -raw -addr=0x807a2600 -max=0xf70000 :]
Loader:raw Filesys:tftp Dev:eth0 File:: Options:(null)
Loading: _tftpd_open(): retries=0/5
_tftpd_open(): retries=1/5
_tftpd_open(): retries=2/5
_tftpd_open(): retries=3/5
_tftpd_open(): retries=4/5
Failed.
Could not load :: Timeout occured
CMD: [boot -raw -z -addr=0x80001000 -max=0xf70000 flash0.os:]
Loader:raw Filesys:raw Dev:flash0.os File: Options:(null)
Loading: .. 3708 bytes read
Entry at 0x80001000
Closing network.
Starting program at 0x80001000

And it hangs there.
BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 6975
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Wed May 15, 2013 2:07    Post subject: Reply with quote
SHoTTa35 wrote:
I'll probably end up eating my words but I did a "dirty" flash to my E4200 (NV60 build from here obviously) and it works.

Seems as though HT40 isn't enabled though on 5Ghz as i'm locked to 216.5Mbps which is 3x3x20mhz instead of 450Mpbs (3x3x40Mhz).

I'm gonna do a full wipe and see if it still only connects at the slower speeds then decide if I should keep it or not Razz

----
Switch LEDs don't work (not a big deal I know :p)


looks more like 2x2 ht40 like a standard laptop client

_________________
"So you tried to use the computer and it started smoking? Sounds like a Mac to me.." - Louis Rossmann https://www.youtube.com/watch?v=eL_5YDRWqGE&t=60s
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 56, 57, 58  Next Display posts from previous:    Page 3 of 58
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum