OpenVPN doesn't find 'nobody' group

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
Bird333
DD-WRT Guru


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 809

PostPosted: Sun Nov 06, 2011 13:40    Post subject: OpenVPN doesn't find 'nobody' group Reply with quote
The 'nobody' user and groups gets setup by the SAMBA script from OTRW. However if you try to use those options in the server config for OpenVPN, the log says
Code:
failed to find GID for group nobody: No such file or directory (errno=2)


Any ideas?
Sponsor
Bird333
DD-WRT Guru


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 809

PostPosted: Mon Nov 07, 2011 19:39    Post subject: Reply with quote
Well I figured it out in case anyone else cares. Smile If anybody's setup it like mine where the openvpn starts in the 'startup' script, the 'nobody' group/user doesn't get created until after the openvpn daemon has started. So therefor you need to add the commands to create the 'nobody' group/user in the 'startup' script before the openvpn daemon is started. I commented out the creation of this user from the S80samba script just so there was no issue.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum