Buffalo WZR-D1800H

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next
Author Message
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Sat Oct 25, 2014 5:20    Post subject: Reply with quote
Okay - mine is working now too - and I have possible reason - before it was displaying channel 48 as lowest - which is wrong for the AC... I have switched couple of times regulatory domain and it magically fixed. The odd thing is that it is now the same domain I had before (Europe) but now the lowest channel is correct (36)
Sponsor
PITABoy
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 186

PostPosted: Mon Oct 27, 2014 15:53    Post subject: Reply with quote
10-27-2014-r25179 was released today... I'm about to flash but I just wanted to say that it is just like the good old days again. New builds several times a week!
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 14:48    Post subject: Reply with quote
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2014/10-29-2014-r25203/buffalo_wzr-d1800h/

Is web interface working for you?

EDIT:
It was down just after an update but from telnet I was able to launch it. After another reboot it is working again.
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 15:38    Post subject: Reply with quote
BTW.

http://svn.dd-wrt.com/ticket/3693

I have filled a ticket with this speed limitation of LAN
DaveTheNerd
DD-WRT User


Joined: 15 Jul 2008
Posts: 317

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 16:49    Post subject: Reply with quote
How are you putting iperf on this router (or is it baked into DD-WRT somewhere that I'm not finding)?
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 17:01    Post subject: Reply with quote
I just use telnet to connect to the router and there iperf3 is already installed, so I run it as a server and play with the devices attached to the router Wink
DaveTheNerd
DD-WRT User


Joined: 15 Jul 2008
Posts: 317

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 17:19    Post subject: Reply with quote
Duh. I sat there at the command line running 'iperf' and nada.

'iperf3' of course... works fine. Smile

Thanks for setting me straight!
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 17:21    Post subject: Reply with quote
Verify my findings now Smile maybe I have sth wrong with patching or interface is broken..
DaveTheNerd
DD-WRT User


Joined: 15 Jul 2008
Posts: 317

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 17:26    Post subject: Reply with quote
I'm getting ~185Mbps in "server" mode and ~120Mbps in "client" mode. But watching the router's CPU during that it totally makes sense... iperf is beating on the CPU during the xfers, so... it can't process data any faster.

Makes me think it's a non-optimally-compiled build of iperf perhaps?
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 17:48    Post subject: Reply with quote
So current status is that we do not have tool for reliable testing of LAN throughput as iperf works a bit strange :/
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Fri Oct 31, 2014 18:50    Post subject: Reply with quote
Got sth more Smile iperf between two devices attached to the router via cable reaches full speed 1Gbit Ethernet.

Doing the same via Wi-Fi leads to the same results as when iperf-ing router directly.
galandilias
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2011
Posts: 22

PostPosted: Mon Nov 03, 2014 6:31    Post subject: Reply with quote
Okay - I am still playing with this performance - normally I operate on EUROPE regulatory domain and this leads me to 100 Mbps iperf max on WiFi AC (AC-only, channel set to auto, width set to VHT, extension upper-lower, explicit beamforming)

But

When reg domain is changed to US I can reach by choosing same settings but channel (161) 150 Mbps - any idea how to configure router to get most of AC in Europe? (when red domain is set to US I am still far from maximum throughput... Sad)

My hardware is D1800H <-> Intel 7260 card

EDIT: After increasing TX Power to 260mW on US reg I get 170 Mbps
shpitz461
DD-WRT User


Joined: 28 Oct 2012
Posts: 132

PostPosted: Fri Nov 14, 2014 5:33    Post subject: Reply with quote
I'm having WAN speed issues.

I get 60-80mbps max, while I have a 100mbps service.

If I connect the modem directly to the PC, speedtest.net show 100mbps no problem.

I disabled radios on router, and tested speed. Still 60-80mbps max.

I've had 24200 running for months, I just flashed r25309 to see if the WAN improves, but to no avail.

Any idea what could be wrong?

Thanks!

EDIT: Ha, i noticed i had the router o/c to 650MHz, once i put it back on 600MHz, i'm getting 100mbps on the WAN. Interesting...
shpitz461
DD-WRT User


Joined: 28 Oct 2012
Posts: 132

PostPosted: Mon Dec 08, 2014 5:22    Post subject: Reply with quote
Having a weird issue I can't figure out:

Got two D1800H's connected in repeater bridge. Connection link is @ 1300mbps.

When I'm wired to secondary router, I'm only getting about 5MB/s.

I'm on (in both routers):
Code:
DD-WRT v24-sp2 (12/03/14) giga - build 25544


wl0
AC-Only
ch 112
80mhz
upper/upper
WPA2-personal, AES
51mW power

Any idea what could be wrong? I used to get 30MB/s in the past with these two routers...
mbze430
DD-WRT User


Joined: 14 May 2012
Posts: 239

PostPosted: Fri Dec 19, 2014 8:14    Post subject: LACP or LAG port 3&4 Reply with quote
i am trying to trunk the port 3&4 with manageable switch that does support either static LAG or LACP.

However I tried many different combination in the GUI of the DD-WRT and all it does is loopback.

Anyone have any experience on getting either LAG or LACP working?
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next Display posts from previous:    Page 46 of 50
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum