YAMon 2.2 Usage Reporting: by device per hr/day/mo or live

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 107, 108, 109  Next
Author Message
andyrav
DD-WRT Novice


Joined: 04 Mar 2014
Posts: 21

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 11:07    Post subject: Reply with quote
got it working
http://home.xxxx.info:8888/user/yamon2.html
Sponsor
slidermike
DD-WRT Guru


Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1487
Location: USA

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 12:39    Post subject: Reply with quote
Al,
that is EXACTLY what I was suggestion for the radial gauges.
Well done!

As for the spurious alert you found/fixed, is that already included in the 2.05 zip you posted or is that something else I need to get from you?

I updated to 2.05 from 04 last night.
So far so good.

Thanks Al
al_c wrote:
Mike - thanks for the suggestion... is this what you had in mind? (I've added separate title tags for each gauge.)

I also found and fixed a spurious alert about your users.js changing when you moved between days.

These fixes were made in the hosted JS files so you don't have to make any changes at your end. Just reload the reports.

Al

_________________
Router currently owned:
Netgear R7800 - Router
Netgear R7000 - AP mode

R7000 specific Tips/Tricks.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264152
al_c
DD-WRT Guru


Joined: 13 Apr 2013
Posts: 2015
Location: Ottawa Canada

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 13:41    Post subject: Reply with quote
slidermike wrote:
Al,

As for the spurious alert you found/fixed, is that already included in the 2.05 zip you posted or is that something else I need to get from you?


I guess you missed the
Al wrote:
These fixes were made in the hosted JS files so you don't have to make any changes at your end. Just reload the reports.
Smile


In V1, the main reports file (yamon.html) looked for its JavaScript files on the local router... that meant every time I added a feature or fixed an issue in the reports, I had to post another zip file (and you guys all had to update your router).

One of the first things that I did in the V2 reports was to make yamon2.html look for the those files on an external server (initially it was my personal domain and more recently a YAMon specific domain**).

This means that you are always viewing the latest and greatest version of the reports. I may, in the future, add an option in config.file so that you can specify the location yourself (i.e., if you want to add your own custom functionality) But I won't get to that until I've completed the monthly breakdown report (and reworked the ISP) and and and.

Al

** BTW - a portion of the donations which I've received were used to purchase the www.usage-monitoring.com domain... again THANKS for you generosity!
slidermike
DD-WRT Guru


Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1487
Location: USA

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 13:50    Post subject: Reply with quote
Al,
As I determine what mac addresses are which devices on my lan I am manually editing the "user.js" file so that they show up as iphone or whatever in my reports.
Is this the proper method of making an "unknown" device into a recognizable device in reports or do you suggest another method?

Thank you

_________________
Router currently owned:
Netgear R7800 - Router
Netgear R7000 - AP mode

R7000 specific Tips/Tricks.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264152
al_c
DD-WRT Guru


Joined: 13 Apr 2013
Posts: 2015
Location: Ottawa Canada

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 14:17    Post subject: Reply with quote
slidermike wrote:
Al,
As I determine what mac addresses are which devices on my lan I am manually editing the "user.js" file so that they show up as iphone or whatever in my reports.
Is this the proper method of making an "unknown" device into a recognizable device in reports or do you suggest another method?

Thank you


Yes that is the best (only?) way to do that ATM. Make sure that you are updating users.js in `/opt/YAMon/...` rather than `/tmp/www/data`.

One day I may allow you do make those updates via the browser interface but unless someone has a better idea, I figure it will require database integration... not hard to do, it just takes time (and, depending on how it is implemented, will either require you to configure a database server on your network or me to set up something at usage-monitoring.com)
Rapetou
DD-WRT Novice


Joined: 17 Dec 2007
Posts: 46

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 14:17    Post subject: Reply with quote
al_c wrote:

** BTW - a portion of the donations which I've received were used to purchase the www.usage-monitoring.com domain... again THANKS for you generosity!


Great Al!!!! It's now bookmarked!!!

Rapetou
blaser
DD-WRT User


Joined: 16 Jul 2006
Posts: 469

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 18:01    Post subject: Reply with quote
I'm running 2.05, even with 2.04d when going to the monthly Totals page I'm getting the popup "Cannot read property 'color' of null"


yamon-m.jpg
 Description:
 Filesize:  136.07 KB
 Viewed:  5545 Time(s)

yamon-m.jpg



_________________
Asus RT-AC68U
slidermike
DD-WRT Guru


Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1487
Location: USA

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 18:16    Post subject: Reply with quote
I too saw that alert about color null.
I hit the x & never saw it again.
That was this morning after migration to 2.05

_________________
Router currently owned:
Netgear R7800 - Router
Netgear R7000 - AP mode

R7000 specific Tips/Tricks.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264152
al_c
DD-WRT Guru


Joined: 13 Apr 2013
Posts: 2015
Location: Ottawa Canada

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 18:49    Post subject: Reply with quote
blaser wrote:
I'm running 2.05, even with 2.04d when going to the monthly Totals page I'm getting the popup "Cannot read property 'color' of null"


I've not noticed this. Only on the Monthly tab? Every time you load the page or just sometimes?

Does the pie-chart appear if you collapse the group names? e.g., try clicking the `chevron` to the left of each group name.

If I cannot reproduce this at home, I may have to ask you to PM me your users.js and an hourly & monthly data file. That should help me narrow things down.

Thx

Al
JLMoney
DD-WRT Novice


Joined: 21 Apr 2014
Posts: 2
Location: Detroit, MI

PostPosted: Wed Apr 23, 2014 23:01    Post subject: YAMon 2.05 showing "file was updated.." off 4 hour Reply with quote
First, thank you Al for all your work on this project!

Started with 2.04D then upgraded to 2.05 on a Netgear R7000 running DD-WRT v24-sp2 (04/16/14) kongac - build 23900M. Same issue with 2.04D and 2.05. May not be a YAMon issue at all, but it's the only place I am seeing it. All instances of "file was updated.." are off 4 hours (give or take a couple minutes).
For example:
The hourly usage file was updated:4 hr : 00 min ago
Seems like a DST issue, but I haven't tracked it down yet.
Any ideas?
NiTrus
DD-WRT User


Joined: 25 Dec 2010
Posts: 295
Location: Twin Cities, MN

PostPosted: Thu Apr 24, 2014 0:38    Post subject: Reply with quote
al_c wrote:
slidermike wrote:
Al,
thank you for the explicit directions.

I have a minor suggestion if & when your looking for esthetics.
On the monthly tab, over to the right are the 2 nice gauges.
Instead of the words "memory utilization" appearing when you hover your mouse over them how about actually calling the numeric % utilized.

Looking good so far!

Thank you
Mike

Mike - thanks for the suggestion... is this what you had in mind? (I've added separate title tags for each gauge.)




I also found and fixed a spurious alert about your users.js changing when you moved between days.

These fixes were made in the hosted JS files so you don't have to make any changes at your end. Just reload the reports.

Al


Al, i dont see the gauges anymore(ie11 & ipad)??
i used to see them in earlier builds..i installed 2.0.5 fresh..

_________________
NETGEAR R9000 | RT | 40134
NETGEAR R7800 | AP | 40134

slidermike
DD-WRT Guru


Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1487
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 24, 2014 1:30    Post subject: Reply with quote
I get the gauges when I change from the Daily Usage tab to one of the other tabs in that row then back to Daily Usage.

NiTrus wrote:
Al, i dont see the gauges anymore(ie11 & ipad)??
i used to see them in earlier builds..i installed 2.0.5 fresh..

_________________
Router currently owned:
Netgear R7800 - Router
Netgear R7000 - AP mode

R7000 specific Tips/Tricks.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264152
NiTrus
DD-WRT User


Joined: 25 Dec 2010
Posts: 295
Location: Twin Cities, MN

PostPosted: Thu Apr 24, 2014 2:33    Post subject: Reply with quote
slidermike wrote:
I get the gauges when I change from the Daily Usage tab to one of the other tabs in that row then back to Daily Usage.

NiTrus wrote:
Al, i dont see the gauges anymore(ie11 & ipad)??
i used to see them in earlier builds..i installed 2.0.5 fresh..


no can do here..what browser u using?

_________________
NETGEAR R9000 | RT | 40134
NETGEAR R7800 | AP | 40134

slidermike
DD-WRT Guru


Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1487
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 24, 2014 4:16    Post subject: Reply with quote
Ie
_________________
Router currently owned:
Netgear R7800 - Router
Netgear R7000 - AP mode

R7000 specific Tips/Tricks.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264152
slidermike
DD-WRT Guru


Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1487
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 24, 2014 4:16    Post subject: Reply with quote
Ie
_________________
Router currently owned:
Netgear R7800 - Router
Netgear R7000 - AP mode

R7000 specific Tips/Tricks.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=264152
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 107, 108, 109  Next Display posts from previous:    Page 8 of 109
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum