New Build - 24/07/2013 - r22118

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Next
Author Message
xmikex01
DD-WRT User


Joined: 03 Sep 2013
Posts: 256

PostPosted: Wed Sep 04, 2013 15:49    Post subject: Reply with quote
Scrap the above post after many other looked over settings in the router i have been able to find a solution to unstable ping consider this build into use on the tl-wr1043nd v 1.8 and up router cheers
Sponsor
lowbee
DD-WRT User


Joined: 21 Jul 2013
Posts: 53

PostPosted: Wed Sep 04, 2013 18:14    Post subject: Reply with quote
Something different about this build, it broke my selective VPN script. The script was working on previous build such as r21286 and r21061...on my TP-Link TL-WDR3600 v1

The script make all connection by-pass VPN by default expect for the 2 IP addresses specified...

so what is different about this build (and build 21676) that broke my script...what do I need to change in the script to make it work again ?

When I say the script doesn't work anymore, I mean as long as I have the set-mark 0 on any IP address, that machine can't access the internet. Other machines that by-passed the VPN have internet access. As soon as I remove the IP address from the VPN list, internet access resume on that machine.

Like I said before, this exact script works in the previous builds. Give me some ideas and let me know where to look. Thanks

Code:
/usr/bin/killall openvpn
/usr/sbin/openvpn --config /tmp/openvpncl/openvpn.conf \
                  --route-up /tmp/openvpncl/route-up.sh \
                  --down-pre /tmp/openvpncl/route-down.sh --daemon


sleep 30

for i in /proc/sys/net/ipv4/conf/*/rp_filter ; do
      echo 0 > $i;
done

ip route flush table 100
ip route del default table 100
ip rule del fwmark 1 table 100
ip route flush cache
iptables -t mangle -F PREROUTING

ip route show table main | grep -Ev ^default | grep -Ev tun1 | \
  while read ROUTE ; do
      ip route add table 100 $ROUTE;
done

ip route add default table 100 via $(nvram get wan_gateway)
ip rule add fwmark 1 table 100
ip route flush cache

# By default all traffic bypasses the VPN
iptables -t mangle -A PREROUTING -i br0 -j MARK --set-mark 1

# These devices explicitly go thru VPN (set-mark 0)
iptables -t mangle -A PREROUTING -i br0 -s 192.168.40.150 -j MARK --set-mark 0
iptables -t mangle -A PREROUTING -i br0 -s 192.168.40.140 -j MARK --set-mark 0
ArionKrause
DD-WRT Novice


Joined: 08 Mar 2011
Posts: 3

PostPosted: Thu Sep 05, 2013 11:45    Post subject: Reply with quote
No problems on my TP-Link TL-WR741ND v4. Keep up the good work!
mechaniker
DD-WRT Novice


Joined: 04 Sep 2013
Posts: 1

PostPosted: Thu Sep 05, 2013 18:20    Post subject: Re: New Build - 24/07/2013 - r22118 Reply with quote
Tobias Tromm wrote:
Please report errors on this topic.

ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2013/07-24-2013-r22118/


Router Model: Buffalo WBMR-HP-G300H-EU
Status: Up and running on T-DSL (analog) Germany
Reset?: yes, via Web-Admin
Errors:

Ok, it was a long way and I lost many hairs on it Wink
First, I decided NOT to try with the original firmware, so nearly up to the end I couldn't know wether its possible at all...
I loaded the recommended version from the router-database (21676): not working, no dsl.
After reading a lot and getting more and more confused about other users problems I tried several versions back to 18687, to no avail.
At least the problem condensed to an empty WAN-MAC, which I set manually by:
Code:
nvram set WAN_HWADDR=<the one printed on the router for LAN>

After having DSL up, but no IP from t-online, I returned to the latest r22118 and reset to defaults.
Then again setting Annex-B, bridged, vci 1,32.
Also setting WAN-MAC like I did before.

Router tried some connection-blinking on DSL-LED and after 2 minutes I was connected!
Surprised

Hope this helps a bit.

Anyway: Greetings from Freital

Mechaniker (pretty lucky now)

I will test more functions in the next days and weeks and promise to report whatever maybe important.

Thanks so far for your good work on this stuff and to everyone whose posts confused me Smile
dynek
DD-WRT User


Joined: 19 Oct 2006
Posts: 131

PostPosted: Fri Sep 06, 2013 14:25    Post subject: Reply with quote
[removing own comment]

Last edited by dynek on Thu Mar 06, 2014 8:20; edited 1 time in total
Tobias Tromm
DD-WRT User


Joined: 07 Feb 2011
Posts: 304
Location: Joinville - Santa Catarina - Brasil

PostPosted: Fri Sep 06, 2013 21:17    Post subject: Reply with quote
You can see changes here:

http://svn.dd-wrt.com/timeline
marcio_bianco
DD-WRT Novice


Joined: 28 May 2013
Posts: 25

PostPosted: Sat Sep 07, 2013 2:27    Post subject: Reply with quote
dynek wrote:
Anyone knows what triggers a new release ?
Few interesting fixes were brought already (one that is of great interest is ext3fs fix).

Cheers


I think Brainslayer releases whenever he thinks it should be released...
Latest build is totally broken for me... wifi is really unstable, so i'm eagerly waiting for the new one...
nlapplegate
DD-WRT User


Joined: 05 Sep 2013
Posts: 51

PostPosted: Sat Sep 07, 2013 13:51    Post subject: WAN Freeze/Crash (WDR4900 v1) Reply with quote
My WAN will Freeze/Crash within minutes (WDR4900v1 with build 22118) as soon as I start a torrent. Also I cannot connect to the web interface any more and the internet WAN connection is down, but the LAN connection remains working.I have to do a fysical restart of the WDR4900. After that it will work, but if the torrent is still running it will stop again.

Maybe this behaviour is also related to the OpenWRT build, newer then r37472, that also has an ethernet crash under high load, see:

https://dev.openwrt.org/ticket/14020
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr4900
m3gaTR0N
DD-WRT Novice


Joined: 13 Aug 2013
Posts: 2

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 1:54    Post subject: Reply with quote
I have the same issues with as WDR4900v1 with build 22118 nlapplegate have.

DD-WRT v24-sp2 (07/24/13) std
(SVN revision 22118)

I think it's software problem rather than hardware.
Temporary I will switch back to original Image, way to bad because I bought the SuperChannel.
eladb
DD-WRT Novice


Joined: 09 Feb 2008
Posts: 41
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 13:45    Post subject: TL-WR1043ND V1.8 sometimes WLAN freezes on powerup Reply with quote
Loaded DD-WRT v24SP2- (03/25/13) std - build 21061 onto my TL-WR1043ND V1.8

It seems to run well except maybe on 1 in 5 power-ups, the WLAN freezes.

After power cycling the router, it then runs ok.

Has anyone else seen this issue?
demoralized
DD-WRT User


Joined: 13 Apr 2013
Posts: 61

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 16:03    Post subject: Reply with quote
Yes. Mine is ver. 1.10
Majstor Dane
DD-WRT Novice


Joined: 24 May 2012
Posts: 17
Location: Serbia

PostPosted: Tue Sep 10, 2013 16:25    Post subject: Reply with quote
This build didn't worked for my TP-Link WR741ND v4.22. I did 30-30-30 hard reset like always prior to flashing, than webflash from r19519 to r22118, than 30-30-30 again. After configuration as Access Point, NG mixed mode, WPA2 PSK encryption... everything went good for several hours , but all of a sudden I've noticed that router's SSID started disappearing from time to time so wireless clients are constantly losing connection. It's IP address also became inaccessible in local network, so I couldn't open configuration page anymore. Strange thing is that somehow the clients who were attached to the LAN ports have been able to have internet all the time. Another hard reset didnt't improve anything so I had to revert to build r19519 again.
_________________
[WDS AP] TP-Link TL-WR941ND v3.6 =====> DD-WRT v3.0-r28493 std (12/10/15)
[WDS station] TP-Link TL-WR740N v4.27 ====> DD-WRT v3.0-r28493 std (12/10/15)
pat30724
DD-WRT Novice


Joined: 28 Feb 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 0:51    Post subject: Reply with quote
Router Model: Tp-Link 1043ND
Status: Went back to DD-WRT v24-sp2 (05/27/13) std
Reset? No
Errors: Router restarts every 1 or 2 minutes.
brerax
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jan 2011
Posts: 7

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 5:16    Post subject: Re: WAN Freeze/Crash (WDR4900 v1) Reply with quote
nlapplegate wrote:
My WAN will Freeze/Crash within minutes (WDR4900v1 with build 22118) as soon as I start a torrent. Also I cannot connect to the web interface any more and the internet WAN connection is down, but the LAN connection remains working.I have to do a fysical restart of the WDR4900. After that it will work, but if the torrent is still running it will stop again.


I have a TP-Link WDR4900 (hw v1.3) and I have the same problem.
Downloading torrents seems to crash the router.
SpOuK3
DD-WRT Novice


Joined: 27 Nov 2012
Posts: 9

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 17:32    Post subject: iwlist Reply with quote
I have a DIR-825, since this build ... iwlist commande are not working ...

When I enter the command, it's returning to the prompt without any results ... I have reflash a previous build and all the iwlist commands are working ...

Thanks!
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Next Display posts from previous:    Page 12 of 17
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum