TP-Link TL-WR1043ND Bricked ,Can not write flash memory.

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next
Author Message
adias
DD-WRT Novice


Joined: 13 Oct 2012
Posts: 1

PostPosted: Sun Jan 27, 2013 0:29    Post subject: Re: Unreadable text from console Reply with quote
checho wrote:

Do you see the router rebooting in loops when you watch the leds or do you see them steady on? If the second, and no prompt is received on putty, the router might be for warranty. Why did you need to erase rootfs?


Hi Checho,

I bricked my wr1043 when I was trying to restore the factory firmware. Sad I see the router rebooting in loops when I watch the leds. Do you think I can debrick using the serial port?

Regards,
Américo
Sponsor
penko_bg
DD-WRT Novice


Joined: 25 Dec 2010
Posts: 7

PostPosted: Thu Jan 31, 2013 7:17    Post subject: Reply with quote
Hello i have bricked router 1043nd, with serial i receive this:
AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
4 MB
and stop.

what is the problem?
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7632

PostPosted: Thu Jan 31, 2013 9:57    Post subject: Reply with quote
penko_bg wrote:
Hello i have bricked router 1043nd, with serial i receive this:
AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
4 MB
and stop.

what is the problem?


DRAM error, only 4MB out of 32MB is functional.

_________________
Kernel panic: Aiee, killing interrupt handler!
penko_bg
DD-WRT Novice


Joined: 25 Dec 2010
Posts: 7

PostPosted: Thu Jan 31, 2013 13:20    Post subject: Reply with quote
I remove ram chip,and without ram i still have same problem i`m looking for new chip
nrn
DD-WRT Novice


Joined: 13 Apr 2013
Posts: 2

PostPosted: Sat Apr 13, 2013 13:49    Post subject: TL-WR1043ND Reply with quote
I am trying to debrick a TL-WR1043ND.

Only power LED lights up.

I connected to it via PL2303HX serial adapter, and all I get in the terminal when booting is this:

Quote:

U-Boot 1.1.4 (Nov 17 2009 - 11:56:26)

AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB


From what I've read in the forums, it shouldn't stop there and should also get this:

Quote:

id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
etc.


Could it be a DRAM failure?
mamarossia
DD-WRT Novice


Joined: 26 May 2013
Posts: 4

PostPosted: Sun May 26, 2013 10:49    Post subject: Re: TL-WR1043ND Reply with quote
nrn wrote:
I am trying to debrick a TL-WR1043ND.
Only power LED lights up.


I have the same!
How your success? Do u solve this situation?
nrn
DD-WRT Novice


Joined: 13 Apr 2013
Posts: 2

PostPosted: Mon May 27, 2013 14:37    Post subject: Re: TL-WR1043ND Reply with quote
No, I haven't. Couldn't get it to boot properly, my guess is that the bootloader is damaged, or the memory, and the solutions are too complicated (changing memory and/or chip). It's easier and cheaper to buy a new one.
mamarossia
DD-WRT Novice


Joined: 26 May 2013
Posts: 4

PostPosted: Mon May 27, 2013 15:35    Post subject: Reply with quote
Thank you.
I also can't stop running strings like
...U-Boot 1.1.4 (Nov 17 2009 - 11:56:26)

AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB...

F..k look like my RS232-TTL adapter connected RX wire (recieve data) and can show this running strings. But no connected TX (transmit data) and can't stop this process. Because TX of TTL don't send my "tp" or "tpl" commands from keyboard.
ghoffman
DD-WRT User


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 453

PostPosted: Tue May 28, 2013 1:56    Post subject: Reply with quote
copy 'tpl' to your clipboard, so that you can just hit ctrl-v to paste it into putty. you have less than a second to get 'tpl' typed correctly during the boot sequence
mamarossia
DD-WRT Novice


Joined: 26 May 2013
Posts: 4

PostPosted: Tue May 28, 2013 3:52    Post subject: Reply with quote
I used terminal console soft - "Termite"
It has history slider, as bash in Linux - just press "UP" and last command appears in command line. So you should just press Enter. But it didn't help too.
L4ky
DD-WRT Novice


Joined: 18 May 2013
Posts: 17

PostPosted: Tue May 28, 2013 5:07    Post subject: Reply with quote
mamarossia wrote:
I used terminal console soft - "Termite"
It has history slider, as bash in Linux - just press "UP" and last command appears in command line. So you should just press Enter. But it didn't help too.

I usually use putty, right click ( same as ctrl v ).
I think your router's rx isn't working. Check if you connected properly.

Did you remove any resistor or capacitor?
mamarossia
DD-WRT Novice


Joined: 26 May 2013
Posts: 4

PostPosted: Tue May 28, 2013 20:34    Post subject: Reply with quote
No, you mean remove some resistor or capacitor FROM MAINBOARD of tp-link? I think if I remove any part of that - it will last day of flashing leds of router and death Smile
On RS232 -> TTL (named "DB9 converter" from eBay) no has any resistor.
Malachi
DD-WRT Guru


Joined: 17 Jul 2012
Posts: 7221
Location: Columbus, Ohio

PostPosted: Mon Jun 03, 2013 20:21    Post subject: Reply with quote
Worked perfectly. After I had to do it over 3 times due to misspellings. Lol
_________________
I am far from a guru, I'm barely a novice.
wert120
DD-WRT Novice


Joined: 14 Jul 2013
Posts: 1

PostPosted: Sun Jul 14, 2013 0:59    Post subject: Reply with quote
Hi,

I have the problem with sending commands into router. I've managed to get information through serial port, but it seems like router doesn't want to react on my commands.

I was trying to type 'tpl' fast, then copy-paste, hotkey. It just do nothing and still reseting. The weird is that TX LED on USB<->TTL device is blinking while I'm typing tpl.

Do you have any ideas what to do?


Here is the dump from serial:

Code:
U-Boot 1.1.4 (Nov 17 2009 - 11:56:26)

AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM: 
sri
32 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash:  8 MB
Using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Net:   ag7100_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...
   Uncompressing Kernel Image ... Error: Bad gzipped data
GUNZIP ERROR - must RESET board to recover

Resetting...



The router bricked after failure firmware downgrading:


Code:
mtd -r write wr.bin linux
Unlocking linux ...
Writing from wr.bin to linux ...  [e]Erasing mtd failed: linux
ryddick
DD-WRT Novice


Joined: 26 Jan 2014
Posts: 1

PostPosted: Wed Jan 29, 2014 10:52    Post subject: brick Reply with quote
for all update prolific 2303 driver for ca42
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next Display posts from previous:    Page 9 of 13
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum