Netgear N-600 + FOSCAM Port Forward Issues

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
tavus
DD-WRT Novice


Joined: 24 Aug 2012
Posts: 11

PostPosted: Fri Aug 24, 2012 0:35    Post subject: Netgear N-600 + FOSCAM Port Forward Issues Reply with quote
Hi All.

I am trying to setup a nursery cam with a Foscam FI18910W to be accessed from internet.

I have issues when it comes to setting up the port forward part. I've tried different ports, even checked with my ISP for blocked ports (they replied none are blocked).

I got the Camera with a Static IP and on the NAT/QOS I have the port I selected (92) forwarded and enabled.

Now everytime I try to access through browser with http://MyISPip:PORT it times out.

On the flip side I can access and view the camera feed with no issues with localIP:port.

Router is a Netgear N600 with DD-WRT 17990 build.
ISP is Time Warner Cable.

Any clues on what I could be doing wrong?
Sponsor
tavus
DD-WRT Novice


Joined: 24 Aug 2012
Posts: 11

PostPosted: Fri Aug 24, 2012 15:50    Post subject: Reply with quote
OK, so could someone enlighten me here.

If I type on my browser within the LAN the WAN IP. Should it take me to the router login page? or does that only work from outside the LAN?
tavus
DD-WRT Novice


Joined: 24 Aug 2012
Posts: 11

PostPosted: Fri Aug 24, 2012 17:31    Post subject: Reply with quote
After double checking some settings now I go to any Open Port Check Tool and no matter what # I use, it shows:

Success: I can see your service on 72.182.XX.XXX on port (92) Your ISP is not blocking port 92

So that means that the port forward functionality is there right?

Still when I try to access the ISPip:port on the browser for see the live feed it times out.

Could it be a loopback issue related to the router?
tavus
DD-WRT Novice


Joined: 24 Aug 2012
Posts: 11

PostPosted: Fri Aug 24, 2012 18:35    Post subject: Can Access CAM from internet! Reply with quote
I now can access the camera from the internet IP address Very Happy by using http://myISPip:port

I was able to assign a no-ip.org address and it works as well.

BUT all this is in another router without DD-WRT!!! Shocked (D-Link 635 on stock firmware).

So definitively this is an issue with either the firmware build for the Netgear WNDR3400 N 600 router (I'm using a mini build 17990). I read a loopback issue on another post.

Arrow Anyone aware of any fix for this or another build that works??

or

Arrow Is there some option along the firewall settings that I have to activate in order to allow incoming connections??
lceron
DD-WRT User


Joined: 19 May 2007
Posts: 283
Location: Los Angeles, CA USA

PostPosted: Fri Aug 24, 2012 23:38    Post subject: Reply with quote
i have a foscam fi8918w currently connected to my network and able to access it through anywhere in the world with a internet connection. how can i help?
_________________
e3200 stock <- waiting for support
wrt400n v26 std with modded antennas
tavus
DD-WRT Novice


Joined: 24 Aug 2012
Posts: 11

PostPosted: Sat Aug 25, 2012 4:52    Post subject: Reply with quote
Thanks Iceron. My issue is resolved.

Found the solution on this thread.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum