Netgear DGND3700 N600ADSL2+ Modem Router

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
ehm
DD-WRT Novice


Joined: 15 Aug 2011
Posts: 3

PostPosted: Tue Aug 16, 2011 2:20    Post subject: Netgear DGND3700 N600ADSL2+ Modem Router Reply with quote
I just posted couple hours ago asking about setup on WNDR 3700 and now I just got home and went to double check my router.
Well, it's NOT the WNDR.
It's a DGND 3700
The difference is that this one is a Modem + Router.

I search FAQ and the FORUM and I don't see any mention on this model witch is strange since this is a very good top of line Netgear router. Should I assume that I can try to install the WNDR 3700 dd-WRT on it?
I'm afraid on doing that and brick my router, the only one I have here now.

Is there a specific download for this Netgear?
Sponsor
lceron
DD-WRT User


Joined: 19 May 2007
Posts: 279
Location: Los Angeles, CA USA

PostPosted: Tue Aug 16, 2011 3:26    Post subject: Reply with quote
yeah, these types of routers are not supported. dd-wrt says no to combo devices...
_________________
e3200 stock <- waiting for support
wrt400n v26 std with modded antennas
bilbowrt
DD-WRT Novice


Joined: 06 Oct 2011
Posts: 9

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 18:03    Post subject: Reply with quote
Hello, I hear that the DGND3700 is effectively the same as the wndr3700 with the addition of the adsl modem. It has a WAN port can can be hooked up to a regular modem.

Do you think this will mean I could flash dd-wrt and use it with a separate modem?
buddee
DD-WRT Guru


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 7401
Location: Little Rock

PostPosted: Fri Oct 07, 2011 11:44    Post subject: Reply with quote
bilbowrt wrote:

Do you think this will mean I could flash dd-wrt and use it with a separate modem?


No, it will not mean you can flash it. Combo units are not supported.

_________________
Wireless N Config | Linking Routers | DD-WRT Wiki | DD-WRT Builds | Peacock - Broadcom FAQ

Having problems with port forwarding? Check out Port Forward Troubleshooting for more info.
tului
DD-WRT Novice


Joined: 21 Aug 2010
Posts: 6

PostPosted: Fri Oct 07, 2011 19:09    Post subject: Reply with quote
The SoC's usually aren't the same. The WNDR3700 is Atheros based, the DGND3700 if it's like the other Netgear DSL router/modems is a Broadcom 6358 or some other 63x8 variant.
arvenil
DD-WRT Novice


Joined: 12 Feb 2012
Posts: 3

PostPosted: Fri May 04, 2012 22:05    Post subject: Reply with quote
http://www.dd-wrt.com/site/content/first-adsl-router-with-dd-wrt-support

Is there any chance DGND3700 will be supported too?
Jagguli
DD-WRT Novice


Joined: 12 Jun 2012
Posts: 1

PostPosted: Tue Jun 12, 2012 15:47    Post subject: Has any one got it working on dgnd3700 Reply with quote
Has any one got it working on dgnd3700
psmenon
DD-WRT Novice


Joined: 21 Nov 2014
Posts: 1

PostPosted: Fri Nov 21, 2014 17:36    Post subject: Reply with quote
Hi folks,

Any luck with getting DD-WRT to work with the router-modem combo models? I have a DGND3700v2 and I have been waiting a long time for DD-WRT to be available for this model....

Thanks.
Malachi
DD-WRT Guru


Joined: 17 Jul 2012
Posts: 7076
Location: Columbus, Ohio

PostPosted: Fri Nov 21, 2014 19:52    Post subject: Reply with quote
psmenon wrote:
Hi folks,

Any luck with getting DD-WRT to work with the router-modem combo models? I have a DGND3700v2 and I have been waiting a long time for DD-WRT to be available for this model....

Thanks.


Stop waiting.

_________________
I am far from a guru, I'm barely a novice.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum