Strange things happend when updating FW.

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
kt_haddock
DD-WRT Guru


Joined: 25 Dec 2009
Posts: 710

PostPosted: Fri Dec 17, 2010 12:00    Post subject: Strange things happend when updating FW. Reply with quote
Testing updating of software to my ASUS RT-N16, using 15778-mega.
I have found som strange behavior when updating, bug/my fult don't know.

I'm trying to explain what have hapend:

When I update or change build, there is som strange issue happend.

First I take backup, nvram and wan traffic, only using to same build.
Then I do a factory resett before update FW.
Upload new FW and after update router do factory resett again,
klicking in from web-gui.

Wan-kabel and my lan-kabel to my computer are connected.
If I uploading my backed up FW to router which went well
and I have wan-ip number BUT I don't get any internet to
my lan-computer. Can se wan-ip on control panel on dd-wrt.

Okey retting to facktory default and doing all by hand
then all funcktioning went well untill I doing REBOT ROUTER
Then I have no internet to my lan-computer. Can se wan-ip
on control panel on dd-wrt.

I have tessted this with no luck:
wanf=`nvram get wan_iface`
iptables -I INPUT 2 -i $wanf -p udp --sport 67 --dport 68 -j ACCEPT
and this iptables -I INPUT -p udp --dport 68 -j ACCEPT

And more strange is if I look in Upnp side I can find others folks
ip and application running, mostly torrent but some spotify.

All this is realy strange and do you folks have same behavior/problem ?

Can someone test this PLEASE !

Don't hesitate to ask me question in case I have forgotten something.

Se picture for more info.



strange_2.jpg
 Description:
 Filesize:  68.8 KB
 Viewed:  5133 Time(s)

strange_2.jpg



uppstart.jpg
 Description:
 Filesize:  37.91 KB
 Viewed:  5133 Time(s)

uppstart.jpg



_________________
[I prefer answere in whole sentence]


Last edited by kt_haddock on Sat Dec 18, 2010 14:01; edited 1 time in total
Sponsor
Pied Piper
DD-WRT User


Joined: 18 Sep 2010
Posts: 499

PostPosted: Fri Dec 17, 2010 13:21    Post subject: Re: Strange things happend when updating FW. Reply with quote
kt_haddock wrote:

If I uploading my backed up FW to router


This is a very bad thing to do when you have changed builds.
kt_haddock
DD-WRT Guru


Joined: 25 Dec 2009
Posts: 710

PostPosted: Fri Dec 17, 2010 14:29    Post subject: Re: Strange things happend when updating FW. Reply with quote
Pied Piper wrote:
kt_haddock wrote:

If I uploading my backed up FW to router


This is a very bad thing to do when you have changed builds.



First I take backup, nvram and wan traffic, only using to same build.

_________________
[I prefer answere in whole sentence]
barryware
DD-WRT Guru


Joined: 26 Jan 2008
Posts: 13049
Location: Behind The Reset Button

PostPosted: Fri Dec 17, 2010 14:45    Post subject: Re: Strange things happend when updating FW. Reply with quote
kt_haddock wrote:
Pied Piper wrote:
kt_haddock wrote:

If I uploading my backed up FW to router


This is a very bad thing to do when you have changed builds.



First I take backup, nvram and wan traffic, only using to same build.


Restoring your backup, is also restoring the problems..

Start with a fresh config by hand and see if that resolves your issues.

_________________
[Moderator Deleted] Shocked
kt_haddock
DD-WRT Guru


Joined: 25 Dec 2009
Posts: 710

PostPosted: Fri Dec 17, 2010 15:11    Post subject: Re: Strange things happend when updating FW. Reply with quote
barryware wrote:
kt_haddock wrote:
Pied Piper wrote:
kt_haddock wrote:

If I uploading my backed up FW to router


This is a very bad thing to do when you have changed builds.



First I take backup, nvram and wan traffic, only using to same build.


Restoring your backup, is also restoring the problems..

Start with a fresh config by hand and see if that resolves your issues.


Yepp I have tested that, It goes ok until I REBOT ROUTER then I can't get WAN access. I have updated/tested ~50 builds this year but this occur latley, can't say howe many builds back.

Can someone test this on your router to confirm this behavior, PLEASE

_________________
[I prefer answere in whole sentence]
dpp3530
DD-WRT Guru


Joined: 12 Dec 2007
Posts: 501
Location: Pittsburgh, PA USA

PostPosted: Fri Dec 17, 2010 22:38    Post subject: Reply with quote
Did you have your WAN MAC cloned?
_________________
__________________________
Linksys WRT-1900AC
DD-WRT v3.0 STD 35898
Linksys EA6700
DD-WRT v3.0 STD 37015
Asus RT-AC56U
DD-WRT v3.0 VPN 37015
Netgear AC1450
DD-WRT v3.0 VPN 37015
kt_haddock
DD-WRT Guru


Joined: 25 Dec 2009
Posts: 710

PostPosted: Fri Dec 17, 2010 22:57    Post subject: Reply with quote
dpp3530 wrote:
Did you have your WAN MAC cloned?



No that was not. I have never change that, it's original and I have used it for a year now.

_________________
[I prefer answere in whole sentence]
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum